Meteovista
Meteovista
  Formula One Grand Prix of Mexico

  Kans op onweer bij Formule 1 in Mexico

  Aangemaakt: 23 okt 2019, 11:50 uur

  Op alle dagen van het Formule-1-weekend in Mexico is kans op onweersbuien. De buien ontstaan in de loop van de Mexicaanse middag. Hierdoor is de buienkans richting het eind van de race op zondag, tijdens de kwalificatie op zaterdag en de tweede vrije training op vrijdag het grootst is.

  Zowel vrijdag, zaterdag als zondag is het weerbeeld in Mexico-Stad ongeveer hetzelfde en dat maakt de voorbereiding voor de finale op zondag vrij gemakkelijk. ’s Ochtends is het nog vrij zonnig, maar in de middag ontstaan flinke stapelwolken. Deze groeien lokaal uit tot een pittige onweersbui. Bij deze buien kan het flink plenzen, dus wanneer zo’n bui over het circuit trekt leidt dat tot watergladheid.

  Of een plensbui precies over het ‘Autodromo Hermanos Rodriguez’ trekt is pas zeker vlak voor de bui bij het circuit arriveert. Daardoor is pas tijdens de race duidelijk of een bandenwissel nodig is.

  Luchtvervuiling en warmte vallen mee

  Mexico-Stad is berucht om zijn luchtvervuiling, maar dit weekend lijkt het met de smog mee te vallen. De buien zorgen er namelijk voor dat roetdeeltjes uit de lucht worden gespoeld.

  Mexico’s hoofdstad ligt op ruim 2000 meter hoogte, waardoor het niet al te warm is. Vrijdag wordt het maximaal 21 graden en zaterdag loopt de temperatuur tijdens de kwalificatie op naar 24 graden. Zondag is de warmste dag van het raceweekend met een zomerse 25 graden.

  Door: Yannick Damen