Meteovista
Meteovista
  weerfotoBelgie

  Zonnig lenteweer in laatste weekend van april

  Aangemaakt: 23 apr 2020, 13:49 uur

  De zon schijnt dit weekend flink. Zondag verschijnt er wat bewolking, maar het blijft droog. De maxima liggen tussen 14 en 16 graden aan zee en tussen 18 en 20 graden elders. Genieten van het zonnige aprilweer doe je nog altijd het best in de tuin of op het balkon.

  De zonkracht is deze dagen hoog. De UV-Index is tussen 12:00 en 15:00 uur 5 en dat betekent dat een lichte en onbeschermde huid al na 20 minuten kan rood kleuren. Vooral vrijdag en zaterdag schijnt de zon weer volop. Zondag verschijnt er soms wat bewolking aan de lucht, maar het blijft nog altijd droog.

  De wind waait uit het noorden en daarmee wordt minder warme lucht aangevoerd. De maxima komen dan ook wat lager uit dan afgelopen tijd. Aan de kust wordt het 14 tot 16 graden en in de hogere delen van het land stijgt het kwik naar een graad of 17. Op veruit de meeste plaatsen wordt het 18 tot 20 graden met de hoogste temperaturen steevast in Limburg. Vrijdag is de temperatuur aan zee al lager met 14 tot 16 graden. Elders wordt het nog een warme dag met maxima van 20 tot 23 graden.

  Volgende week af en toe regen

  Na het weekend is het maandag nog droog met naast wolkenvelden ook flink wat zonneschijn. De temperatuur stijgt naar 15 tot 20 graden. Vanaf maandagavond neemt de kans op buien toe en de daaropvolgende dagen is dagelijks kans op wat regen of enkele buien. De temperatuur stijgt naar 14 tot 18 graden. Voor de tijd van het jaar zijn dat hele normale maxima.

  Het meest uitgebreide weerbericht van België lees je hier.

  Foto: Ben Saanen

  Door: Rico Schröder