Meteovista
Meteovista

  Flinke buien verwacht in het weekend

  Aangemaakt: 23 jul 2020, 12:11 uur

  Stabiel zomerweer is al de hele maand afwezig en dit weekend is daarin geen uitzondering. Er trekken flinke buien over het land en daarbij is zaterdagavond en zondag ook een kleine kans op onweer. Met een beetje geluk vallen de meeste buien in de nacht van zaterdag op zondag. Overdag is het 20-25 graden en in combinatie met de flinke plens regen levert dat groeizaam weer op.

  Precies dit weekend trekken flink wat buien over het land en daarbij kan het stevig regenen. Het is dan ook duidelijk natter dan de afgelopen weken. Toch is de weersverwachting zoals die er nu bij ligt voor veel mensen gunstig. We verwachten namelijk de meeste buien precies in de nacht van zaterdag op zondag. De buien trekken dan zondag overdag geleidelijk naar het oosten weg. Ook zaterdag is kans op enkele buien, maar er zijn ook flinke droge perioden.

  Het weerbeeld laat zaterdag vooral in het westen veel bewolking zien. In het centrum en oosten kan de zon tussen de wolkenvelden door schijnen. Zondag start juist op de meeste plaatsen bewolkt en volgt vanaf het westen later zonneschijn. Ondanks het wisselvallige weerbeeld is het op beide weekenddagen qua temperatuur heel aangenaam. Zaterdag stijgt de temperatuur naar 21 graden in de Hoge Venen tot lokaal 25 in de Kempen. Zondag wordt het 20-24 graden. Dit zijn hele normale maxima voor de tijd van het jaar.

  Ook na het weekend buien

  Na het weekend houdt het wisselvallige weer aan, al is het wel minder nat dan op zaterdag en zondag. Dagelijks trekken buien over het land en moet de zon wolken naast zich dulden. De temperatuur kent pieken en dalen. Over het algemeen is het met 20-23 graden heel aangenaam, maar er kan ook een dagje bij zitten met maxima van ruim 25 graden.

  Deze vrijdag felste buien in binnenland

  Deze vrijdag trekken vanaf het westen enkele buien over het land. Naarmate de buien dieper landinwaarts komen, worden ze feller. Het kan lokaal flink plenzen, maar het is niet de hele dag nat. Er zijn ook zeker flinke droge perioden van een aantal uur. Het kwik stijgt naar 20-24 graden en na een ochtend met vrij veel bewolking breekt de zon later in de namiddag en avond vanaf het westen door.

  Foto: Ben Saanen

  Door: Yannick Damen