Weekendweer: nazomers slotweekend van september

23 september 2021, 13:30

Het slotweekend van september ziet er aangenaam uit. Zaterdag schijnt de zon flink en is het droog. Zondag stijgt vanuit het zuiden de kans op buien en daarbij is lokaal onweer mogelijk. De temperatuur is aangenaam, maar hoe warm het precies wordt lees je in deze weekendverwachting.

Op deze donderdag schijnt eerst de zon, maar vanuit het noorden neemt de bewolking toe. Ook de wind is nadrukkelijk aanwezig en is matig en aan zee vrij krachtig. De temperatuur ligt tussen 18 en 21 graden. Komende nacht is lokaal wat gespetter mogelijk. De vrijdag begint de dag met veel bewolking, maar vanuit het westen breekt de zon weer door. Het wordt 17 tot 22 graden.

Aangename zaterdag

De zon gaan we in het weekend geregeld zien. Toch is het niet alleen maar zonneschijn en blauwe lucht, want er trekken ook wolkenvelden over het land. Zaterdag start de dag met ochtendgrijs en later op de dag verschijnen er in het zuiden ook enkele wolkenvelden. Het blijft overal droog en de temperatuur is aangenaam.

In Hoog-België wordt het 20 of 21 graden en ook aan zee zijn temperaturen van een graad of 21 mogelijk. Elders stijgt het kwik naar 22 of 23 graden en in de Kempen is lokaal 24 graden mogelijk. Daarmee is het heerlijk weer voor een wandeling of fietstocht.

herfst, kastanjes,

Foto: Ben Saanen

Zondag toenemende kans op buien

De zondag begint met zonneschijn, maar geleidelijk komen stapelwolken tot ontwikkeling en in de loop van de dag stijgt de kans op buien. Bij buien is landinwaarts ook onweer mogelijk. Een blik op de radar voor als je naar buiten gaat is zondag dan ook aan te raden. Koud is het niet, want de temperatuur stijgt naar 20 graden in de Oostkantons en naar 22 tot 24 graden elders.

Foto: Rinie Welgraven

Door: Rico Schröder

Reageer via Facebook