Weekendweer: zaterdag beste dag

24 november 2022, 11:15

Grijs novemberweer. Foto: Joyce van Riel

Het laatste weekend van november verloopt vrij zacht met maxima rond 10 graden. Zaterdag is duidelijk de beste dag voor buitenactiviteiten. Alle details lees je in dit weekendweerbericht.

Deze donderdagmiddag blijft het droog met zonnige perioden. Het wordt zo’n 11 graden in Vlaanderen bij een matige zuidwestenwind. Vanavond en vannacht trekt vanaf het westen een regengebied over het land. Morgen start nog met een bui, in de namiddag is het droog met weer veel zonneschijn. Alle details over het weer van vandaag en morgen lees je in ons uitgebreide weerbericht.

De nacht van vrijdag naar zaterdag start met brede opklaringen. Het koelt af naar zo’n 5 graden in het westen van het land en richting het vriespunt in de Ardennen. Regionaal kan mist ontstaan en vanaf het westen neemt in de nacht de bewolking toe.

Droge zaterdag, wel veel wolken

Zaterdag start met een lokale mistbank. Ook is er veel bewolking. Ten zuiden van Samber en Maas zal de zon waarschijnlijk helemaal niet te zien zijn. In het westen, midden en noorden van België kan de zon af en toe nog een gaatje in de bewolking vinden. Het blijft droog en het wordt op veel plaatsen zo’n 10 graden. In de Ardennen blijft het kwik steken rond 6 graden. Hiermee is het een goede dag voor een wandeling, fietstocht of om inkopen te doen voor de feestdagen.

In de nacht naar zondag wordt het op de meeste plaatsen niet kouder dan een graad of 6. In de Ardennen en de Oostkantons kan het kwik lokaal dalen tot 2 graden.

Zondag vanaf het westen regen

Zondag is er veel bewolking. Op veel plaatsen is het in de voormiddag nog droog. West-Vlaanderen maakt al wel kans op wat regen voor het middaguur. Tijdens de namiddag gaat het op meer plaatsen langdurig regenen. De maximumtemperatuur varieert van zo’n 6 graden op de Ardense toppen tot 10 graden in Brugge en Gent. De wind is zuidelijk en overwegend matig. In de kustregio en in de Hoge Venen waait het soms vrij krachtig, 5 Bft.

Op lange termijn kouder?

Maandag lijkt nog een regenachtige dag te worden met maxima rond 9 graden. De verwachting voor de dagen daarna geeft een droog weerbeeld met meer ruimte voor de zon. In eerste instantie worden vooral de nachten wat kouder met minima tussen 0 en 4 graden. Eind van de week komen de maxima ook lager uit met een graad of 6.

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht