Zonnig en heet in Bahrein bij eerste GP-weekend F1

24 maart 2021, 16:00

Bahrein wacht dit weekend een zonnig, heet en droog eerste GP-weekend van de Formule 1. De stevige wind zorgt er wel voor dat woestijnzand opwaait, waardoor het zicht af en toe slecht is en de lucht een oranje kleur krijgt. Zondag tijdens de race verwachten we de meeste wind. Dit kan het programma mogelijk in de war schoppen.

Het weer in Bahrein doet het woestijnstaatje dit weekend eer aan. Het is namelijk zonnig en heet. Op vrijdag en zaterdag kan het tijdens de vrije trainingen ruim 35 graden worden. Wanneer de zon door de stofwolken heen weet te schijnen loopt de temperatuur van het asfalt zelfs op naar meer dan 50 graden! Tijdens de kwalificatie koelt het een paar graden af, omdat de zon op dat moment onder gaat.

Op zondag draait de wind van zuidoost naar noordwest en dat betekent dat beduidend koelere lucht naar Bahrein wordt geblazen. Het wordt dan geen 35 graden meer, maar 25 graden. De noordwester is wel vrij onstuimig met een krachtige wind (windkracht 6) en windvlagen tot 65 km/uur. De stevige wind blaast woestijnstof over de racebaan. Hierdoor kan het zicht tijdens de race af en toe slecht zijn en ondervinden de coureurs hinder, maar naar verwachting wordt het niet zo slecht dat de race moet worden stilgelegd. Een oranje zonsondergang is wel gegarandeerd en dat levert mooie gekleurde plaatjes op.

Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

Door: Yannick Damen

Reageer via Facebook