Weekendweer: geleidelijk warmer, maar ook wisselvalliger

24 juni 2021, 14:30

Na een paar relatief frisse dagen wordt het dit weekend geleidelijk warmer. Gaat de warmte ook gepaard met volop zonnig en zomers weer of moeten we nog een slag om de arm houden? In dit artikel lees je over het weer tijdens het weekend.

Vrijdag start vrij zonnig in de oostelijke regio’s. Vanaf het westen breidt bewolking zich vervolgens verder uit over het land en de zon gaat steeds vaker schuil. Vooral in West- en Oost-Vlaanderen en in het westen van Henegouwen kan uit de bewolking ook wat regen vallen. Elders blijft het meest droog. De temperatuur komt uit op 20 tot 22 graden. In de gebieden met kans op regen en in de Ardennen is het met 18 à 19 graden iets frisser.

Warmer weer gepaard met wisselvalligheid

Zaterdag zorgt een zuidenwind voor de aanvoer van zachte lucht naar ons land. De temperatuur komt met 20 tot 25 graden hoger uit dan we van de voorgaande dagen gewend zijn. Ondanks de warmte is van flink zonnig en zomers weer geen sprake. Er ontstaan namelijk veel stapelwolken die de zon behoorlijk in de weg kunnen zitten. In de loop van de dag ontstaan buien die vooral in de namiddag en avond onweerachtig van karakter kunnen zijn.

Zon, stapelwolken, zomerweer, België, wandelaars

Met een afwisseling van zon en stapelwolken is het tijdens droge perioden prima weer om een stukje te wandelen. Foto: Marijke Broothaers

Warmste dag van het weekend

De warmte bereikt zondag zijn hoogtepunt. Langs de Nederlandse grens en in het centrum kan het in de namiddag 25 tot plaatselijk 27 graden worden. Elders stijgt de temperatuur naar 21 tot 25 graden. Aan het weerbeeld verandert weinig en ook de laatste dag van het weekend is het wisselvallig zomerweer met een afwisseling van wolken, zon en vooral later op de dag buien met kans op onweer.

Zondagavond om 21:00 uur spelen de Rode Duivels in Sevilla tegen Portugal. Tijdens de aftrap is het op veel plaatsen in België ongeveer 20 graden. Dat is aangenaam voor wie de wedstrijd in de buitenlucht wil bekijken, maar er moet dus wel rekening worden gehouden met regen- en onweersbuien. Houd het meest uitgebreide weerbericht van België en de radar in de gaten om te zien of het bij jou droog blijft.

Hoofdfoto: AdobeStock / dennisvdwater

Door: Roosmarijn Knol

Reageer via Facebook