Meteovista
Meteovista
  Verstappen bij Grand Prix Duitsland

  GP Duitsland: heet en kans op een onweersbui

  Aangemaakt: 24 jul 2019, 11:10 uur

  Komend raceweekend is het heet in Duitsland. Tijdens de vrije trainingen op vrijdag is het droog, zonnig en komt de maximumtemperatuur uit op maar liefst 39 graden! Bij de kwalificatie is het met 32 graden minder heet en is er kans op een onweersbui. Zondag is het weerbeeld vergelijkbaar, maar wordt het nog enkele graden koeler.

  Vrijdag schijnt de zon volop in Hockenheim. Het wordt snikheet bij maxima van 39 graden. Op het circuit wordt het nog veel heter door de grote hoeveelheid asfalt. In de bolides zal de temperatuur gemakkelijk tot boven 50 graden stijgen. De Formule 1 wagens worden dus flink getest. Over het algemeen kan de auto van Max Verstappen beter tegen de hitte dan die van de concurrenten. De coureurs zelf zullen verkoelende maatregelen moeten nemen.

  Kans op buien neemt toe

  Het weer tijdens de derde vrije training en kwalificatie op zaterdag lijkt meer op het weer tijdens de race op zondag. Nog steeds wordt het zeer warm met maxima van 31 graden. In de loop van de dag stijgt de buienkans, dus misschien komen de regenbanden tijdens de kwalificaties wel van pas. Als er een bui ontstaat zal het daarbij waarschijnlijk ook onweren.

  Stapelwolken met wat zon en kans op een bui

  Zondag bestaat het weerbeeld uit veel stapelwolken met af en toe wat zon. Er staat er een matige zuidwestenwind en er kunnen pittige regen- en onweersbuien ontstaan. De hitte is met maxima rond 28 graden voorbij, maar doordat de luchtvochtigheid stijgt zal het broeierig warm aanvoelen.

  Door: Jaco van Wezel