Ook dit jaar regen tijdens de Grand Prix van België?

24 augustus 2022, 13:00

Vorige jaar werden slechts twee rondes achter de safetycar gereden. Foto: Lars Baron / Getty Images via redbullcontentpool.com

Na het debacle van vorig jaar zullen racefans hopen op meer actie tijdens de Grand Prix van België. Moeten de regenbanden opnieuw tevoorschijn gehaald worden of verloopt de race deze keer met drogere condities? Lees hier de weersverwachting voor het Ardennencircuit.

Na een paar hete dagen met zomerse en tropische temperaturen wordt de warmte tijdens de start van het raceweekend verdreven door buien die van west naar oost over het land trekken. Bij intensieve buien kan ook een klap onweer voorkomen en regent het een tijd stevig door. De temperatuur komt ’s middags in de omgeving van het circuit van Spa-Francorchamps rond 23 graden uit. Tijdens een bui koelt het enkele graden af. De noordenwind is zwak tot matig van kracht.

De laatste vrije training staat zaterdag aan het begin van de middag op de planning. Ook dan kan een enkele bui nog zorgen voor natte condities op het circuit. In de loop van de dag neemt de buiigheid af en de kwalificatie om 16 uur maakt grotere kans op droger weer. Door een aanhoudende noordenwind wordt het ongeveer 20 graden.

Vooral vrijdag en zaterdag worden buien verwacht boven het circuit.
Vooral vrijdag en zaterdag worden buien verwacht boven het circuit.

Opnieuw kletsnatte condities?

Een herhaling van vorig jaar gaat tijdens de race zeer waarschijnlijk niet plaatsvinden. Toen ging het vanwege de aanhoudende regen niet door en werden slechts twee rondes achter de safetycar gereden over het kletsnatte circuit. Aankomend weekend neemt de kans op buien juist steeds verder af en zondag verloopt grotendeels droog. Tijdens de ochtenduren kan nog wel nevel of laaghangende bewolking voorkomen, maar tijdens de race zal dit verdwenen zijn. Wolken en zon wisselen elkaar vervolgens af en bij een zwakke noordenwind wordt het 20 graden. Voor de meegereisde fans zijn deze omstandigheden ideaal om de middag buiten door te brengen.

Vanwege aanpassingen aan het circuit zijn er enkele nieuwe uitdagingen voor de coureurs wat het een spannende race belooft te maken! De aanwezigheid van het circuit op de racekalender staat overigens onder druk en mogelijk is dit voorlopig de laatste Formule 1-race die in de Ardennen wordt verreden.

Roosmarijn Knol

Roosmarijn Knol

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht