Meteovista
Meteovista

  Grote kans op buien met Hemelvaart

  Aangemaakt: 25 mei 2019, 09:13 uur

  De lente zal komende week uit een ander vaatje tappen. Het wordt wisselvallig en volgens de laatste verwachting is op Hemelvaartsdag de kans op buien groot. Veel zon hoeven we niet te verwachten en het kan ook nog eens flink gaan waaien. Met 13-18 graden is het vrij koel lenteweer. Vorig jaar begon de dag wisselvallig en scheen vooral later in het westen nog een tijd de zon.

  De lente wisselt de laatste tijd sterk met vrij zonnige en warme perioden en dan weer een serie natte of koude dagen. Met deze wisseling is het afwachten welk weer we treffen tijdens de voorjaarsfeestdagen. Het ziet er naar uit dat we tijdens Onze-Lieve-Heer-Hemelvaart te maken hebben met de natte en koele variant.

  De meeste berekeningen laten komende donderdag veel bewolking zien met een grote kans op neerslag door passage van een regengebied. Vijf dagen vooruit kan de verwachting nog makkelijk veranderen. De regen kan ook pas in de avond en nacht komen of meevallen, maar we moeten vooralsnog rekening houden met een wisselvallige dag. Daarbij kunnen we ook een vrij krachtige zuidwestenwind verwachten en aan de kust is kans op een harde wind.

  Regionaal zon vorig jaar

  Vorig jaar was het op Hemelvaartsdag 14 graden aan de kust en 16-18 graden in het binnenland. De dag begon overwegend grijs en trokken enkele buien over het land. Later werd het op de meeste plaatsen droog met af en toe wat zon. In de avond heeft in het westen van het land de zon nog een tijd geschenen.

  Foto: EPA

  Door: Matthijs van der Linden