Meteovista
Meteovista
  Onweersbuien

  Hitte wordt in het weekend verdreven door onweersbuien

  Aangemaakt: 25 jun 2020, 16:54 uur

  Het hete weer raken we komend weekend kwijt. Morgen slaat het weer al om. Er ontstaan dan geleidelijk op steeds meer plaatsen regen- en onweersbuien. Het is dan nog broeierig warm met 26 graden aan zee tot 33 in de Kempen. Zaterdag wordt het met 22 tot 26 graden al een stuk minder warm en zondag komen we uit op normale temperaturen van 17-22 graden.

  Morgen start de dag nog vergelijkbaar met de voorgaande dagen, maar in de loop van de ochtend ontstaan flinke stapelwolken. Deze kunnen vooral in het zuiden en aan de Franse grens eind van de ochtend al uitgroeien tot regen- en onweersbuien. Door het binnenstromen van vochtige lucht voelt het broeierig warm aan. In de namiddag en avond ontstaan ook in het noorden en westen enkele regen- en onweersbuien. Daarbij kan veel regen vallen in korte tijd. Ook is kans op hagel en windstoten.

  Zaterdag verdrijven buien de warme lucht

  Op zaterdagochtend trekken meer regen- en onweersbuien over ons land. In de middag trekken de meeste buien naar Nederland en Duitsland weg en breekt de zon geleidelijk door. De warme lucht is dan verdreven. Het wordt maximaal 22 graden in de kuststreek, 24 graden in het centrum en 25 à 26 graden in de Kempen.

  Zondag doet de temperatuur nog een stapje terug naar 17 graden in de Ardennen en 19-21 graden in de rest van het land. Het is daarbij afwisselend weer met een mix van wolken, zon, buien en een stevige zuidwestenwind. De meeste buien zijn voor het oosten van het land. Dit weertype blijft volgende week aanhouden. Dagelijks is kans op een bui, maar een groot deel van de tijd is het droog met zonnige perioden. Het wordt 19-25 graden.

  Foto: Bart Goudeseune

  Door: Jaco van Wezel