Update: dit wordt het weer tijdens het begin van de Tour de France 2024

28 juni 2024, 14:20

Sport
De Tour de France start binnenkort weer! Foto: Adobe Stock / Thomas Launois

De Tour de France staat op het punt van beginnen. In Italië wordt het voor de renners puffen en zweten, maar in Frankrijk is het een aantal dagen beter wielrenweer. Hier lees je alles over het weer tijdens de eerste periode van de Ronde van Frankrijk.

De Tour de France gaat zonnig van start in Florence en daarbij is het ’s middags ook nog een bloedheet. Tijdens de eerste dag kan de temperatuur zelfs nog oplopen tot 37 graden.

Bovendien is de zon zeer fel, waardoor de toeschouwers en de renners er goed aan doen om zonnebrandcrème op te smeren. De zon kan namelijk met UV-index 9 schijnen.

Terwijl de zon schijnt in Toscane en Emilia-Romagna komen in het noorden van Italië (stevige) regen- en onweersbuien voor. Op een bui hoeven de renners en toeschouwers tijdens de eerste en tweede dag niet te rekenen. Wanneer de wielrenners naar het noordwesten gaan (de etappe naar Turijn) neemt de kans op (stevige) onweersbuien wel toe. Momenteel is de verwachting dat zaterdag in Turijn erg veel regen valt en als de renners maandag naar Turijn fietsen krijgen ze waarschijnlijk ook met buien te maken.

Wielrennen, Tour de France. Foto AdobeStock / ornitho
Wielrennen, Tour de France. Foto AdobeStock / ornitho

In Frankrijk een stuk aangenamer

Dinsdag zijn ook nog een aantal buien mogelijk. Wanneer de renners verder door Frankrijk gaan neemt de buienkans af en is ruimte voor zonnige perioden. Bovendien zijn de temperaturen volgende week in Frankrijk een stuk aangenamer dan in Italië, want in de regio rond Dijon en Troyes is het dan 19 tot 23 graden.

Met ons uitgebreide weerbericht van Frankrijk blijf je dagelijks op de hoogte van het weer in het hele land.

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Meteoroloog