Meteovista
Meteovista
  Zomerse afsluiter F1 seizoen Abu Dhabi

  Afsluiter F1 seizoen in Abu Dhabi verloopt zomers

  Aangemaakt: 27 nov 2019, 11:23 uur

  Het laatste GP Weekend van dit F1 seizoen verloopt zonnig en zomers warm. Met maxima rond 27 graden is het aan de warme kant voor de coureurs, maar van extreme hitte is geen sprake. Normaal kan het in november nog gemakkelijk 30 graden worden, maar door een verkoelende noordwestenwind blijft tropische hitte nu uit. 

  Tijdens de eerste vrije training op vrijdag is het vrij zonnig en wordt het maar liefst 28 graden. Een matige noordwestenwind vanaf de Perzische Golf maakt het voor het gevoel echter een stuk aangenamer. Toeschouwers langs de kant doen er goed aan zich in te smeren met zonnebrandcrème. Midden op de dag wordt zonkracht 6 verwacht en daarbij kun je na 15-30 minuten verbranden. De tweede vrije training vindt plaats tijdens zonsondergang en eindigt in het donker. Het koelt dan af naar 22 graden.

  Zaterdag tijdens de derde vrije training is het opnieuw vrij zonnig en wordt het 27 graden. De verkoelende noordwestenwind is weer van de partij. Tijdens de kwalificatie gaat de zon onder en daalt de temperatuur opnieuw naar een graad of 22.

  Droog raceweer met prima temperatuur

  Het wordt misschien eentonig, maar ook tijdens de race hebben de coureurs van het weer weinig te vrezen. Als de race begint gaat de zon al bijna onder. Het is dan een graad of 24 en tijdens de race koelt het nauwelijks verder af. De matige noordwestenwind is ook weer aanwezig.

  Foto: EPA

  Door: Jaco van Wezel