Meteovista
Meteovista
  zonnig-pink-jw

  Pinksterweekend wordt zeer zonnig

  Aangemaakt: 27 mei 2020, 07:27 uur

  Het komende Pinksterweekend verloopt droog en zeer zonnig. Pas wel op want met de zon, want de zonkracht is dagelijks 6,5 – 7. Dit betekent dat de onbeschermde huid al binnen 15 minuten kan verbranden. Met maxima van 21-25 graden is niet heel heet, maar wel aangenaam weer om buiten te zijn.

  De dagen zijn in deze tijd van het jaar lang. In de kustregio kan het aantal zonuren per dag op zonovergoten dagen oplopen tot wel 15 uur! In het binnenland vormen in de loop van de dag stapelwolken. In deze gebieden schijnt de zon dit Pinksterweekend ‘slechts’ 10-13 uur per dag.

  Het weerbeeld is verder op zaterdag, Pinksterzondag en Pinkstermaandag nagenoeg hetzelfde. Op alle drie de dagen wordt het 20-21 graden in de Ardennen en vlak aan zee, 22 graden in Brugge en 23-25 graden in het centrum en de Kempen. De wind waait uit het noordoosten en is matig van kracht.

  Hoge zonkracht tijdens zonovergoten Pinksterweekend

  De zonkracht piekt dagelijks tussen 12:00 en 15:00 uur. Op zaterdag is de UV-Index op de meeste plaatsen 6,5 – 7. In het zuidoosten van het land kan de UV-Index zelfs ruim 7 zijn. Op beide Pinksterdagen is de UV-Index 6 – 6,5 in de Kempen en 6,5-7 langs de grens met Frankrijk. Bij UV-Index 6-7 is het zeer verstandig jezelf goed in te smeren. Een onbeschermde huid kan al in een kwartiertje verbranden.

  Voor het de verwachting voor de komende dagen en het weer na Pinksteren lees je het uitgebreide weerbericht België.

  Foto: Johnny Willemsen

  Door: Johnny Willemsen