Weekendweer: zo zacht wordt het dit weekend

28 oktober 2021, 13:01

Het is in het laatste weekend van oktober zacht herfstweer. De bewolking overheerst en zowel op zaterdag als op zondag valt regen. Op beide weekenddagen zijn de ochtenden de beste dagdelen voor buitenactiviteiten. Halloween op zondagavond kan in het water vallen, want juist dan valt regen. De details lees je in deze weekendverwachting.

Deze donderdagmiddag is het droog en zonnig. Ook vrijdag schijnt de zon, maar vanuit het westen nadert langzaam een regengebied. De bewolking neemt toe en in de namiddag valt in het westen wat regen. Vrijdagavond breidt het regengebied zich over het land uit.

Het slotweekend van oktober laat een wisselvallig weerbeeld zien. De bewolking overheerst en op beide dagen is de kans op regen groot. Zowel op zaterdag als op zondag begint de dag op veel plaatsen droog met af en toe zon. Mocht je buitenplannen hebben, dan is de ochtend het beste dagdeel.

Zaterdagnamiddag trekken buien over het land, maar tussendoor schijnt ook de zon. Ga je naar buiten, dan is een blik op de radar aan te raden. Met een paraplu of poncho bij de hand, is het prima weer voor een herfstwandeling of fietstocht. Koud is het niet met temperaturen van 11 tot 13 graden in Hoog-België en 14 tot 16 graden elders. Wel staat er een stevige zuidenwind.

De details voor het weer lees je in het meest uitgebreide weerbericht van België.

Zondag vanuit het westen regen

Zondag, de eerste dag met winteruur en Halloween, begint op veel plaatsen droog. Landinwaarts kan de zon nog doorbreken. Vanuit het westen neemt de bewolking toe en in de namiddag en avond volgt regen. De timing van de regen is echter nog onzeker. Mocht de regen inderdaad pas later op de namiddag of in de avond vallen, dan kan het nog 17 graden worden. Als de regen eerder komt, dan wordt het niet warmer dan 14 of 15 graden. In Hoog-België is het maximaal 12 graden. Zondagavond, tijdens Halloween, is het echter op veel plaatsen nat.

Ook volgende week tijdens de herfstvakantie blijft het wisselvallig herfstweer. Dagelijks valt wat regen of komt het tot buien, maar er zijn ook droge dagdelen met zon. De temperatuur komt later in de week een stuk lager uit en ligt in de middag tussen 6 en 12 graden.

Foto: Jos Hebben

Door: Rico Schröder

Reageer via Facebook