Meteovista
Meteovista
  terrasweer.jpg

  Warme start meteorologische zomer

  Aangemaakt: 28 mei 2019, 09:33 uur

  Komend weekend begint de meteorologische zomer. Het is op zaterdag 1 juni droog, met geleidelijk meer zon en het wordt 21-25 graden. Zondag is het volop zonnig en wordt het enkele graden warmer met landinwaarts 25-28 graden. Na het weekend wordt het minder warm en stijgt de kans op een bui.

  Na een grijze Hemelvaartsdag met kans op wat regen wordt het in het weekend zonniger en warmer.

  Zaterdag belooft een warme en zonnige dag te worden. Aan de kust en in de Ardennen wordt het 20-22 graden. In de rest van het land maar liefst 22-24 graden. In Limburg kan het lokaal zelfs 25 graden worden. Het blijft droog en er staat weinig wind. Hierdoor is het heerlijk weer om naar buiten te gaan. Insmeren is daarbij wel verstandig, want er is een vrij hoge zonkracht.

  Zondag zomers warm

  Zondag wordt een zomerse dag met flink wat zon en maxima van 25 tot 27 graden. In de Kempen kan het maar liefst 28 graden worden. Aan de Ardense toppen is het een graad of 24. Er staat een zwakke tot matige zuidenwind. Daarmee is het ook aan de kust heerlijk weer.

  Na het weekend gaat de temperatuur een aantal graden omlaag. Maandag wordt het 18-24 graden en daarna wordt het nog wat koeler. Er zijn zonnige perioden, maar ook stapelwolken en er kunnen en paar buien ontstaan.

  Astronomisch of meteorologisch?

  De astronomische zomer hangt af van de stand van de zon en begint dit jaar op 21 juni om 17:54 uur. De meteorologische zomer is elk jaar van 1 juni tot 1 september en start in de nacht van vrijdag naar zaterdag om 0:00 uur.

  Het weer voor de komende dagen: weerbericht België

  Door: Johnny Willemsen