Meteovista
Meteovista

  Vrij koud weekend met kans op mist

  Aangemaakt: 29 nov 2019, 08:32 uur

  Het zachte en drijfnatte weer is voorbij! Dit weekend blijft het overwegend droog, maar is het wel vrij koud. Zeker zondag belooft een kille dag te worden met maxima van 1-5 graden en mogelijk zelfs sneeuw in de Ardennen.

  Vandaag trekt een regengebied geleidelijk naar het zuiden weg en breekt vanaf het noorden de zon door. Deze namiddag is nog wel kans op een enkele bui, maar tussendoor schijnt de zon geregeld. Het wordt een graad of 8 en dat is een heel normale temperatuur voor eind november. In de oostelijke landsdelen is het een paar graden kouder.

  Vrij zonnige zaterdag

  Wie zaterdag een buitenactiviteit heeft gepland, heeft geluk. In de namiddag schijnt de zon volop en staat er weinig wind. Met maxima van 3 graden in de Oostkantons tot lokaal 8 aan de kust is het vrij koud, maar wel zalig weer voor een herfstwandeling. Het blijft waarschijnlijk droog.

  Zo zonnig als de namiddag verloopt, zo grijs en kil kan het regionaal zaterdagochtend zijn. Er is namelijk kans op mist en het vriest aan het begin van de ochtend een paar graden. Kleed je dus lekker warm aan wanneer je op pad gaat.

  Weekend eindigt koud

  In de nacht van zaterdag op zondag vriest het in het centrum en oosten met -1 tot -4 graden. Vanaf het zuidwesten neemt de bewolking toe en daardoor stijgt de temperatuur in de loop van de nacht een paar graden.

  Overdag komt de zon er nauwelijks aan te pas. Er trekken veel wolkenvelden over het land en daardoor blijft het de hele dag koud. In de Ardennen kan mogelijk zelfs wat (smeltende) sneeuw vallen. Daardoor kan het op de hoge toppen wit worden. Aan de kust is kans op enkele regenbuien. In de rest van Vlaanderen blijft het waarschijnlijk droog. De maximumtemperatuur komt uit op slechts 1 graad in de Hoge Venen tot 5 in West-Vlaanderen.

  Meer weten over het weer na het weekend? Je leest het in ons weerbericht.

  Foto: ANP

  Door: Yannick Damen