Het weer bij de start van de zomervakantie

29 juni 2022, 09:55

Het is heerlijk weer om er lekker op uit te trekken. Dominique Roels

Het weerbeeld ziet er bij de start van de zomervakantie goed uit voor wie in eigen land vertoeft. De zon schijnt flink en het blijft op veruit de meeste dagen droog. Welke temperatuur je volgende week kan verwachten lees je in deze uitgebreide zomervakantieverwachting.

De zomervakantie begint vrijdag met een mix van zon en stapelwolken. Verspreid over het land is een enkele bui mogelijk, dus als je naar buiten gaat is een blik op onze radar aan te raden. De duidelijk aanwezige westen- tot zuidwestenwind voert minder warme lucht aan. De temperatuur stijgt op de meeste plaatsen naar 21 of 22 graden. Langs de kust is het maximaal een graad of 19 en ook in de hogere delen van het land wordt de 20 graden niet gehaald. In Bastenaken en Spa wordt het maximaal 17 of 18 graden.

Weten wat het weer vandaag en morgen doet zo vlak voor de vakantie? Lees dan het uitgebreide weerbericht.

Heerlijk buitenweer

Het weerbeeld in het weekend ziet er prima uit voor allerlei activiteiten. Het blijft op beide dagen droog en de zon schijnt flink. Het is dan ook heerlijk weer voor een lekkere lange wandeling of fietstocht. Ook voor een bezoek aan één van de velen pretparken in ons land is heerlijk weer.

De temperatuur komt overal weer boven 20 graden uit. Ga je naar het strand, dan krijg je temperaturen van ongeveer 21 graden. Zaterdag staat er eerst weinig wind, later steekt een zeebries op en zondag waait de wind matig vanaf zee. Landinwaarts is het op de meeste plaatsen zeer aangenaam met 23 tot 25 graden. In de Kempen kan het op beide dagen 26 graden worden en in de Gaume is het een graad of 27. Ook in de hogere delen van het land is het aangenaam met 22 tot 24 graden.

Let wel goed op de zon, want de zonkracht is 7. Dat betekent dat de onbeschermde huid met een kwartier kan verbranden. Vooral op de stranden met een verkoelende zeebries merk je niet dat je verbrandt.

Goed vakantieweer

De eerste echte vakantieweek laat over het algemeen droog weer zien met flinke zonnige perioden. Pas later in de week neemt de kans op een enkele bui weer toe. De temperatuur loopt op naar 20 tot 22 graden op de stranden en naar 23 tot 25 graden in de rest van het land. Het is dan ook perfect weer om een dagje Brugge of Antwerpen te doen.

Author Image

Rico Schröder

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht