Weekendweer: grote verschillen dit weekend

03 november 2022, 11:15

Herfst in Noord-Brabant. Foto: Willem van Nunen

Het wordt een weekend met zeer grote verschillen tussen zaterdag en zondag. Van vrij aangename momenten met veel ruimte voor de zon tot volop herfstachtige omstandigheden waarbij het stevig doorwaait. In dit bericht vertellen we jou de details.

Vandaag overheerst de bewolking en in de loop van de dag gaat het vanuit het westen regenen. Al met al vrij herfstachtige omstandigheden. Hierbij loopt de temperatuur op naar 11 tot 16 graden. Morgen wordt het een stuk minder wisselvalliger. Lokaal valt nog wel een bui maar er zijn ook droge perioden waarbij de zon af en toe schijnt. De wind komt tijdelijk uit het noorden waardoor het gevoelig frisser wordt met maxima van 8 tot 13 graden.

Alle details over het weer van vandaag en morgen lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Zaterdag vrij aangenaam

Na een frisse nacht staat er een vrij aangename herfstdag op het programma. Vooral zaterdagochtend is het prima weer om buiten te zijn. Het is overal droog en de zon schijnt regelmatig. In de loop van de dag neemt de bewolking vanuit het westen toe en vooral in de kustprovincies kan dan een spatje regen vallen. De temperatuur loopt op naar 8 tot 12 graden.

Zondag volop herfst

De laatste dag van het weekend verloopt vrij onstuimig. In de ochtend trekt een neerslagzone over het land waardoor het langere tijd gaat regenen. Hierna volgen enkele buien. De wind is matig tot vrij krachtig boven land. In de kustgebieden soms krachtig. Al met al zijn dit alles behalve lekkere omstandigheden om lang buiten te zijn. Als je toch naar buiten gaat, houdt dan de regenradar goed in de gaten.

Na het weekend eerst nog vrij wisselvallig

De eerste helft van de nieuwe week verloopt vrij wisselvallig. Door een aanhoudende zuidwestenwind vallen er dagelijks enkele buien. Hierbij staat vaak een een vrij stevige wind. De temperatuur komt iets hoger uit dan in het weekend. Met maxima tussen 13 en 16 graden is het vrij zacht voor de tijd van het jaar. Normale waarden voor begin november liggen tussen 10 en 12 graden.

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Assistent-meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht