Weerbericht zomervakantie: overwegend zonnig

03 augustus 2022, 07:30

Vakantieweer
Brugge in de zomer. Foto: AS / Bruno Coelho

Het is voor degene die vakantie hebben in eigen land prima weer. De zon schijnt vaak volop en het blijft op veruit de meeste dagen droog. Alleen later op donderdag en op vrijdag trekken buien over het land, lokaal met onweer. De temperatuur loopt flink op en in een groot deel van het land is het de eerste dagen tropisch warm.

Voor wie vakantie heeft in eigen land is het op en top genieten. De zon schijnt dagelijks volop en het blijft maar droog. Zit je op een camping of heb je een huisje gehuurd, dan kan je dagelijks naar buiten en genieten van het aangename weer. Wel is het woensdag en ook donderdag erg warm met tropische temperaturen en doe je er verstandig aan om op het heetst van de dag de activiteiten wat te beperken.

De temperatuur loopt op naar 26 tot 29 graden in het westen en naar 30 tot lokaal 33 graden elders met de hoogste temperaturen in Belgisch Limburg. Dit zijn natuurlijk prima temperaturen voor als je in de buurt bent van een meertje of zwembad. Let wel op de zon, want die is met zonkracht 6 tot 7 nog steeds hoog. Smeer je dan ook goed in, want de onbeschermde huid verbrandt met een kwartiertje.

Ook donderdag loopt de temperatuur weer snel op en vooral in de oostelijke helft van het land kan het nog tropisch warm worden met 30 tot 32 graden. In de rest van het land blijft het kwik onder 30 graden en vanuit het westen koelt het in de middag geleidelijk af. Aan zee wordt het maximaal 21 graden. De wind draait namelijk naar het westen tot noordwesten en voert duidelijk minder warme lucht aan.

Vanaf vrijdag aanhoudend zomers

Donderdagnamiddag of in de avond neemt de kans op enkele regen- en onweersbuien toe. Ook in de nacht naar vrijdag en vrijdag voormiddag zijn vooral in oostelijke helft van het land enkele (stevige) regen- en onweersbuien mogelijk. De buien trekken naar het oosten weg en vanuit het westen breekt de zon weer door.

Ook in het weekend schijnt de zon volop en is het droog. De wind waait dan uit het noorden en de temperaturen komen uit op 21 tot 26 graden. Voor een wandeling of fietstocht, maar ook voor andere activiteiten is het heerlijk weer.

Geleidelijk weer oplopende temperaturen

Na het weekend blijft het droog en schijnt de zon flink. De wind draait naar het noordoosten en daarmee wordt geleidelijk weer warmere lucht naar onze streken gevoerd. De temperaturen gaan omhoog en komen later in de week weer uit op zomerse waarden van 25 tot lokaal 30 graden.

De details voor het weer in België lees je dagelijks in het meest uitgebreide weerbericht.

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht