Meteovista
Meteovista
  zon en regen

  Weekend met buien, maar ook zonneschijn

  Aangemaakt: 03 sep 2020, 13:42 uur

  Ga je komend weekend op pad en heb je daarbij liever geen buien? Lees dan in dit artikel wat september de weekenddagen voor ons in petto heeft. Op beide dagen is het niet geheel droog, maar met een beetje voorbereiding kun je de meeste buien makkelijk ontwijken.

  Zoals het er nu naar uitziet is het zaterdagochtend in de oostelijke helft grijs en kan van tijd tot tijd nog wat regen vallen. In het westen is een mix van stapelwolken en zonneschijn en dit weer kunnen we in de middag in het hele land verwachten. Geen buien dus, maar wel regelmatig wat zon en met 18-19 graden is het prima weer. Dit is ook het meest geschikte moment om iets te ondernemen als je het liefst droog weer hebt.

  Toenemende buienkans Zondag kan een enkele bui voorkomen en de buienkans neemt gedurende dag alleen maar toe. Het wordt geen verregende dag, want er zullen ook droge perioden zijn met zon. Toch is het raadzaam om de radar goed in de gaten te houden. In een uur tijd kan een bui vanuit het niets ontstaan en als het wat harder regent ben je in korte tijd doorweekt. Met 17 à 18 graden is het iets minder warm dan op zaterdag en ook wat koeler dan normaal begin september. Tijdens droge perioden met wat zon is het best lekker omdat er weinig wind staat.

  Foto: Jannes Wiersema

  Door: Matthijs van der Linden