Meteovista
Meteovista
  weerfotoBE3004

  Dit is de verwachting voor de dag van de arbeid en het weekend

  Aangemaakt: 30 apr 2020, 13:34 uur

  Vrijdag is het de dag van de arbeid en het weerbeeld is wisselend met een aantal buien. Vooral in de namiddag kunnen deze fel zijn met kans op onweer. Tussen de buien door schijnt de zon. Het wordt maximaal 10-15 graden. In het weekend knapt het weerbeeld langzaam op. Zaterdag zijn er nog flinke plensbuien mogelijk, zondag blijft het op een lokale bui na droog.

  Het weer op de dag van de arbeid laat een wisselvallig beeld zien. Het is wisselend bewolkt en er trekken een aantal buien over het land. In de loop van de voormiddag, maar zeker in de namiddag kunnen dit felle buien zijn met kans op onweer. Regionaal kan het kletsnat zijn, maar tussen de buien door schijnt ook af en toe de zon. De temperatuur is laag voor begin mei en stijgt naar 10 graden in de Oostkantons tot 15 in het westen. Gebruikelijk zijn maxima van 12-18 graden. De stevige zuidwestenwind maakt het er voor het gevoel niet beter op.

  Twee gezichten in het weekend

  Het weekend heeft twee gezichten. Zaterdag belooft een natte dag te worden met flinke buien. Daarbij kan het soms stevig doorplenzen en is ook kans op onweer. Pas later op de dag neemt de buiigheid vanuit het westen af. Er waait een stevige westenwind en het wordt maximaal 10-14 graden. Zondag ziet het weerbeeld er een stuk vriendelijker uit. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af en het blijft op de meeste plaatsen droog. Met 14 graden in de hogere delen tot 18 in Vlaanderen en Brussel is het duidelijk wat warmer.

  Volgende week waarschijnlijk warmer

  Na het weekend is maandag nog kans op buien. De temperatuur stijgt naar waarden tussen 14 en 18 graden. Vanaf dinsdag lijkt het een aantal dagen droog te blijven met flink wat zon. De temperatuur wordt ook hoger en ligt veelal tussen 18 en 22 graden. Het weer in details lees je in het weerbericht.

  Foto: Marc van Wezemael

  Door: Rico Schröder