Hitte in Vuelta maakt plaats voor pittige onweersbuien

30 augustus 2021, 17:10

Na de hitte van de afgelopen dagen krijgen de renners in de laatste week van de Vuelta pittige onweersbuien voor hun kiezen. Vooral in de bergrit van donderdag naar Altu d’El Gamoniteiru kan het spoken. Ook in de slottijdrit op zondag is de kans op regen groot.

Deze week trekt de vueltakaravaan naar het noorden van Spanje. Doorgaans is het in deze streken koeler en natter dan in de rest van Spanje, wat ook deze week het geval is. Gelukkig wordt het niet elke dag nat. Zo kunnen de renners na de rustdag van maandag qua weer op dinsdag nog even op adem komen. Het blijft namelijk droog en het wordt een graad of 25. Ook woensdag verloopt grotendeels droog, maar naarmate de middag vordert neemt de kans op een regen- of onweersbui wel toe.

De dag om naar uit te kijken is donderdag. Niet alleen is het parcours spectaculair, maar hevige buien kunnen voor extra spektakel zorgen. Met name in de bergen kunnen pittige regen- en onweersbuien ontstaan. Daarbij valt veel regen in korte tijd en is ook kans op hagel. Het is nog even afwachten of het peloton precies een bui treft, maar dat er buien ontstaan in de regio is zeker.

Natte slottijdrit

Vrijdag laat nog een paar buien zien, maar zaterdag blijft het geheel droog. Dat droge weer duurt echter niet lang. Precies tijdens de slotdag van de Vuelta trekt namelijk een regengebied over. In Santiago de Compostella, waar de beslissende tijdrit wordt gehouden, kan het daardoor flink hozen. Het is nog onzeker wanneer de meeste regen valt. Op dit moment lijkt dat vooral in de nacht en ochtend te zijn. Desondanks is de kans groot dat het wegdek er nat bij ligt.

Hoofdfoto: AdobeStock / Gianfranco Bella

Door: Yannick Damen

Reageer via Facebook