Meteovista
Meteovista

  Pinksterweekend met regelmatig buien

  Aangemaakt: 04 jun 2019, 08:48 uur

  Het vooruitzicht naar komend pinksterweekend geeft buiig weer. Af en toe is daarbij ook onweer mogelijk. Met maxima van 14-19 graden is het zaterdag fris voor de tijd van het jaar. Tijdens Pinksteren wordt het met 16-21 graden iets warmer.

  Zaterdag wordt de koudste dag van het driedaagse weekend. Het wordt 14 graden in de Ardennen tot 18 in de Kempen en er waait een stevige zuidwestenwind. Het weerbeeld bestaat uit wolken, zon en een aantal buien. Daarbij is vooral in de namiddag kans op onweer.

  Eerste Pinksterdag start op de meeste plaatsen droog. In de namiddag ontstaan buien, waarbij opnieuw kans is op onweer. Met 16-17 graden in Hoog-België tot 21 in Limburg wordt het iets warmer dan zaterdag.

  Op Tweede Pinksterdag wordt het nog iets warmer met 19 graden in het westen en zuiden en 22 graden in de Kempen. Hiermee ligt de temperatuur rond normale waarden voor begin juni. Heb je buitenactiviteiten in de planning dan is het verstandig om de radar regelmatig te checken. Er staan opnieuw regen- en onweersbuien op het programma, vooral voor het binnenland.

  Vorig jaar prima weer met Pinksteren

  In 2018 viel Pinksteren op 20-21 mei. Het was fraai lenteweer met maxima rond 25 graden en vooral op Eerste Pinksterdag veel zon.

  Foto: ANP

  Door: Johnny Willemsen