Meteovista
Meteovista

  Zware onweersbuien op komst!

  Aangemaakt: 04 jun 2019, 10:10 uur

  In de namiddag en vanavond is in het hele land kans op zware onweersbuien. De zwaarste buien zijn waarschijnlijk voor Antwerpen, Brabant, Henegouwen, Limburg en de Oostkantons. Bij de buien is kans op hagel en zware windstoten tot circa 100 km/uur. Zeer lokaal kunnen de windstoten nog zwaarder uitpakken. Ook de komende dagen is kans op zware onweersbuien.

  Na een zonnige start van de dag neemt de bewolking geleidelijk toe en zullen de eerste buien ontstaan. Dit zijn nog geen onweersbuien. De temperatuur is aan het eind van de ochtend al gestegen naar 20-22 graden en vanmiddag warmt het verder op. Uiteindelijk wordt het vanmiddag 22-24 graden in Vlaanderen en 25-27, lokaal 28 graden elders.

  Onweersbuien in de namiddag en vanavond

  Vanaf het middaguur is lokaal al kans op een onweersbui, maar in de tweede helft van de middag trekken vanuit het zuidwesten pittige onweersbuien over het land. In het hele land kan het eind van de middag en vanavond een tijd flink onweren. De zwaarste buien zullen ontstaan waar de temperatuur het hoogst wordt; in Antwerpen, Brabant, Henegouwen, Limburg en de Oostkantons. Bij deze buien is naast onweer ook kans op hagel en zware windstoten tot 100 km/uur. Zeer lokaal kunnen zelfs windstoten optreden van 120 km/uur.

  Ook morgen in het oosten kans op stevige onweersbuien

  Morgen is het in het westen bewolkt en regenachtig. Het wordt dan 16-19 graden. In Limburg en Luik schijnt eerst de zon en stijgt de temperatuur naar 22-24 graden. Daar neemt in de namiddag de kans op lokale stevige regen- en onweersbuien weer toe. Morgenavond en in de nacht naar donderdag is overal weer kans op stevige onweersbuien.

  Foto: Tom Reubzaet

  Door: Rico Schroder