Max en Lewis-min

Nat raceweekend verwacht in Monza

Aangemaakt: 04 sep 2019, 15:42 uur

Liefhebbers van een natte en daardoor spectaculaire race komen dit weekend mogelijk aan hun trekken. Zowel bij de vrije trainingen op vrijdag als tijdens de race op zondag is het kletsnat op het Italiaanse circuit van Monza. De kwalificatie op zaterdag lijkt droog te verlopen.

Vrijdag is de neerslagkans 75%. Zowel bij de eerste als de tweede vrije training worden buien verwacht en wordt de baan kletsnat. De temperatuur stijgt naar 21 graden. De coureurs kunnen zich dan ook prima uitleven op het natte circuit in het noorden van Italië.

Droge kwalificatie, kletsnat tijdens race

Tijdens de derde vrije training en de kwalificatie op zaterdag lijkt het droog te blijven met geregeld zon. De temperatuur stijgt naar ongeveer 23 graden.

Monza

Bij de race op zondag, die om 15:10 uur begint, zijn regenbanden zeer waarschijnlijk nodig. De neerslagkans is 65% en gedurende de dag wordt een aantal buien verwacht. Of deze buien precies tijdens de race voorkomen moet worden afgewacht, maar de kans is groot dat de race kletsnat verloopt. Tussen de buien door schijnt de zon en wordt het 21 graden.

Voor Max Verstappen lijkt regen op Monza gunstig. Voor de vierde keer dit seizoen krijgt hij een nieuwe motor in zijn Red Bull-bolide. Daarmee heeft Red Bull het maximumaantal toegestane motorwissels dit seizoen overschreden. Volgens de regels van de Formule 1 wordt Verstappen voor de race zondag teruggezet naar de achterste startrij.

Foto: AFP

Door: Rico Schröder