Meteovista
Meteovista

  Weekendweerbericht: eindelijk geen onstuimig weer

  Aangemaakt: 05 mrt 2020, 17:51 uur

  Komend weekend is het weer heel wisselend. Zaterdag kunnen we zonnige perioden verwachten en blijft het op een enkele bui na droog. Zondag begint de dag juist grijs en nat. Later op de dag is het vaker droog en kan de zon doorbreken. Van zeer onstuimig weer met zware windstoten is komend weekend geen sprake en daarmee is het weerbeeld heel anders dan de voorgaande weekenden.

  Zaterdag is het in de Kuststreek waarschijnlijk droog en vaak stralend zonnig. In het binnenland ontstaan stapelwolken en zal de zon van tijd tot tijd schijnen. Het is vaak droog, maar een enkele bui is niet uit te sluiten. Het wordt 9 à 10 graden. In Hoog-België wordt het 4-5 graden en kan ook wat winterse neerslag vallen.

  Zondag start de dag grijs en nat door passage van een regengebied. Het is onstuimig met een vrij krachtige wind en aan de kust kan het hard waaien. In tegenstelling tot voorgaande weekenden komt het niet tot zware windstoten. In de middag trekt de regen weg en kan de zon doorbreken. Wel is er kans op enkele buien. Het wordt 10-12 graden en aan de Ardense toppen een graad of 7.

  Foto: ANP

  Door: Matthijs van der Linden