Weekverwachting: eerst geregeld buien, later mogelijk zomers

06 juni 2022, 10:00

Weekverwachting
Vooral het eerste deel van de week is een paraplu geregeld nodig, foto: Gieny Westra

Na een vrij nat pinksterweekend met plaatselijk veel neerslag hebben we ook deze week geregeld te maken met buien. Vooral het eerste deel van de week verloopt wisselvallig, maar later neemt de buienkans af. Bovendien loopt de temperatuur geleidelijk op. Check in onze weekverwachting of zomerse temperaturen weer in zicht komen.

Op eerste pinksterdag viel behoorlijk veel regen met plaatselijk wateroverlast als gevolg. Ook vandaag hebben we te maken met enkele buien, maar in grote delen van het land blijft het droog en neerslaghoeveelheden zoals afgelopen zondag worden voorlopig niet verwacht.

Het is vandaag vrij zonnig en bij weinig wind is het prima weer voor een wandeling. Lokaal is een bui mogelijk, maar op de meeste plaatsen in het binnenland blijft het droog. Vooral het noorden en westen krijgen met perioden van regen te maken. Met een stevige zuidwestenwind komen de maxima uit op 16 graden in de kustregio tot 21 graden in de Kempen. Pal aan zee kan het soms (vrij) krachtig waaien, windkracht 5 tot 6. De stevige wind maakt het voor het gevoel net even wat frisser.

Ook dinsdag is het licht wisselvallig met de meeste buien voor Wallonië. Toch komen ook in Vlaanderen in de loop van de dag enkele buien tot ontwikkeling, maar hier is het duidelijk vaker droog met bovendien geregeld zonneschijn. Tijdens deze momenten is het prima weer voor buitenactiviteiten.

Regenachtige woensdag

Tijdens de nacht van dinsdag naar woensdag neemt de bewolking toe en woensdagochtend nadert vanaf het zuidwesten een buiengebied. Gedurende de dag gaat het op steeds meer plaatsen regenen en plaatselijk kan het flink doorplenzen. Bovendien is een klap onweer niet uitgesloten. Als je buitenplannen hebt of raden we je aan om een paraplu of regenjas mee te nemen. Een blik op onze regenradar kan ook uitkomst bieden.

Woensdag komt een regenjas goed van pas, foto: Toon Boons
Woensdag komt een regenjas goed van pas, foto: Toon Boons

Later zomers?

Donderdag komen vooral landinwaarts enkele buien tot ontwikkeling, maar deze buien zijn minder in aantal en intensiteit vergeleken met eerder deze week. De westenwind blaast lucht vanaf een koude zee naar ons land en het wordt niet warmer wordt dan 19 of 20 graden. Vanaf vrijdag neemt de buienkans af en loopt de temperatuur geleidelijk op. Er is flink wat ruimte voor de zon en komend weekend kan het plaatselijk 25 graden worden. Wel raden we je dan aan om zonnebrandcrème mee te nemen als je van plan bent om er op uit te trekken. De zon is namelijk erg fel met UV-Index 7.

Author Image

Floris Lafeber

Assistent-meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht