Weekverwachting: aangenaam zomerweer

06 september 2021, 10:06

Na een vrij zonnig en aangenaam weekend, is het ook deze week prima (na)zomerweer. Tot en met woensdag schijnt de zon flink en is het zomers warm met temperaturen van 25 graden en meer. Vanaf donderdag neemt de kans op een regen- of onweersbui toe. Of deze buien het einde van het fraaie weer betekenen, lees je in deze weekverwachting.

Alle scholen zijn weer begonnen en juist nu krijgen we een aangename (na)zomerweek met flink wat zonneschijn. Deze maandag schijnt de zon volop, maar geleidelijk trekken er ook (hoge) wolkenvelden over het land. Regen wordt niet verwacht en er waait niet meer dan een zwakke wind. De temperatuur stijgt naar 24 of 25 graden aan zee en in de hogere delen van het land en naar een zomerse 26-27 graden elders.

Dinsdag en woensdag zijn de warmste dagen van de week. Bij volop zonneschijn en hooguit wat sluierwolken stijgt het kwik naar 25 tot 27 graden. Woensdag kan het zelfs 28, lokaal 29 graden worden. Het is dan ook prima weer voor een lekkere wandeling, een fietstocht of zelfs een dagje strand. Mocht je van de zon kunnen genieten, let dan nog wel op de zonkracht. Deze is nog altijd 4 tot 5 en dat betekent dat de onbeschermde huid met 20 tot 40 minuten kan verbranden.

Nazomerweer, zonnebloemen

Foto: Maria De Bock

Vanaf donderdag neemt de kans op buien toe

Donderdag begint nog met zonneschijn, maar vanuit het zuiden neemt de bewolking geleidelijk toe en in de namiddag is kans op een regen- of onweersbui. Het is nog altijd warm met temperaturen van 23 tot 26 graden. In de Kempen kan het nog 27 graden worden.

Vanaf vrijdag is het (licht) wisselvallig met een mix van zon, wolken en enkele buien. Vrijdag is het 22 tot 25 graden, in het weekend wordt het minder warm met temperaturen van 19 tot 22 graden.

Wil je elke dag weten welk weer je kan verwachten? In het meest uitgebreide weerbericht van België lees je alle details.

Foto: Ben Saanen

Door: Rico Schröder

Reageer via Facebook