Weekendweer: rustig herfstweer

07 oktober 2021, 13:15

Het weerbeeld ziet er de komende dagen prima uit. De dagen beginnen vaak met ochtendgrijs, maar in de middagen schijnt de zon flink. De nachten verlopen koud met lokaal vorst aan de grond. De details lees je in deze weekendweersverwachting.

Na deze donderdag met nog enkele wolkenvelden, zien we vrijdag en zaterdag veel zon in ons land. De dagen starten op veel plaatsen met ochtendgrijs en in de loop van de voormiddag breekt de zon op veel plaatsen door. Tijdens de middaguren is het prachtig herfstweer met volop zonneschijn. Het is dan ook heerlijk weer voor een wandeling of fietstocht. Ook is het heerlijk weer voor een lunch in de buitenlucht.

Er staat nagenoeg geen wind en de temperatuur stijgt zowel vrijdag als zaterdag op veel plaatsen naar ongeveer 17 graden. In de hogere delen van het land wordt het maximaal 13 graden.

Kans op vorst

In de nacht naar zondag is het helder en koud. Aan de grond kan het licht vriezen en heel misschien daalt het kwik zelfs ook op neushoogte tot iets beneden nul. De kans op vorst is zeker ook in de Oostkantons aanwezig. Haal vorstgevoelige plantjes voor de zekerheid maar vast binnen of dek ze af.

Zondag schijnt de zon, maar vanuit het noordwesten neemt de bewolking toe. Tegen of in de avond stijgt de kans op wat lichte regen. De temperatuur ligt zondagmiddag tussen 13 en 16 graden en daarmee is het nog altijd prima weer voor diverse buitenactiviteiten.

Na het weekend neemt de wisselvalligheid toe en wordt het overdag wat frisser. De nachten worden dan juist wat zachter en ook de wind blaast weer een partijtje mee. De details over het weer volgende week lees je in het meest uitgebreide weerbericht van België.

Foto: Ben Saanen

Door: Rico Schröder

Reageer via Facebook