Meteovista
Meteovista
  weerfoto081119NLben

  Weekendweer: jas aan en lekker naar buiten

  Aangemaakt: 07 nov 2019, 15:04 uur

  Dit weekend is het prima en rustig herfstweer. De zon schijnt geregeld, maar er zijn ook wolkenvelden. Vooral later op zaterdag alsook op zondag is in het zuidoosten kans op regen. Op de Ardense toppen kan zondagochtend kortstondig smeltende sneeuw vallen. Ook langs de westkust is kans op een bui, maar over het algemeen is het droog. De temperatuur stijgt naar 7-9 graden, in de hogere delen wordt het maximaal 4-5 graden.

  De afgelopen week was het overwegend grijs en bewolkt met van tijd tot tijd regen en motregen. Juist dit weekend ziet het weerbeeld er een stuk vriendelijker uit en schijnt veel vaker de zon. Vooral het zuidoosten van het land maakt zaterdag kans op wat lichte regen en ook langs de kust is kans op een bui. Veruit de meeste plaatsen houden het droog.

  De wind waait uit het zuidwesten en is zwak tot matig. De temperatuur ligt zaterdagochtend landinwaarts rond of onder het vriespunt. Overdag stijgt het kwik naar 4-5 graden in de Ardennen en Hoge Venen en naar 7-9 graden elders.

  Zondag prima weer

  Zondag is het ook een prima dag om er lekker op uit te gaan. Er is een mix van wolken en zon en op veruit de meeste plaatsen blijft het droog. De grootste kans op wat lichte regen maakt opnieuw het zuidoosten van het land en mogelijk valt op de Ardense toppen de eerste smeltende sneeuw. Waaien doet het haast niet en de temperatuur stijgt naar 7-9 graden. Opnieuw wordt het in de Ardennen en Hoge Venen niet warmer dan 4-5 graden.

  Ook volgende week rustig herfstweer

  Ook na het weekend blijft het rustig herfstweer met vrij veel wolken en af en toe zon. Maandag blijft het droog, maar vanaf dinsdag neemt de kans op wat regen weer toe. De temperatuur blijft een drietal graden onder de gebruikelijke waarde voor de tijd van het jaar. De maxima komen volgende week veelal uit tussen 6 en 8 graden. In de hogere delen liggen de maxima rond de 4 graden.

  Foto: Ben Saanen

  Door: Rico Schröder