Weekverwachting: eerst licht wisselvallig, daarna droger en zonniger

07 november 2022, 10:30

Op veel dagen is het prima weer om de hardlopen. Foto: Jos Hebben

Na een verregende zondag belooft de nieuwe week meer droge dagen te bieden. Of de temperaturen daarbij ook aangenaam zijn, lees je in deze weekverwachting.

Na enkele buien in de ochtend is het deze middag droog. De zuidwestenwind voert zachte lucht aan, waardoor de temperatuur uiteindelijk kan oplopen naar 10 tot 15 graden. Lees meer details over het weer van maandag in ons uitgebreide weerbericht.

Dinsdag hoge temperaturen

Dinsdag belooft de warmste dag van de week te worden. Een stevige zuidenwind voert zachte lucht aan, waardoor de maxima tussen 14 graden in Hoog-België en 17 graden in Limburg uitkomen. Het weerbeeld laat daarbij een mix van wolken en zon zien, dus het wordt prima weer om eropuit te gaan.

Woensdag kunnen we rekenen op licht wisselvallig herfstweer met kans op enkele buien. Tussen de buien door zijn er ook genoeg droge momenten waarbij de zon af en toe tevoorschijn komt. De matige tot vrij krachtige zuidenwind blijft wel een bepalende factor. De temperatuur ligt wat lager dan dinsdag met waarden tussen 11 en 15 graden.

Vooral in de tweede helft van de week komt de zon meer tevoorschijn. Foto: Yannick Damen
Vooral in de tweede helft van de week komt de zon meer tevoorschijn. Foto: Yannick Damen

Vanaf donderdag meer zon en minder wind

Volop herfstweer hoeven we ook de rest van de week niet te verwachten, met elke dag een mix van wolken en zon. Het is terug zacht voor de tijd van het jaar peil met op uitgebreide schaal 14 á 15 graden. Alleen in de Ardennen is het wat koeler met zo’n 10 graden. Doordat de wind in kracht afneemt, zal het voor veel mensen aangenaam aanvoelen.

Vrijdag en het weekend staan ook in het teken van rustig herfstweer, waarbij de temperatuur vaak uitkomt op waarden tussen 12 en 15 graden. ’s Nachts wordt het wel kouder, waardoor grondvorst in de Ardennen niet uitgesloten is. Een dikke jas is dan dus zeker aan te raden!

Donny de Koning

Donny de Koning

Presentator en redacteur

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht