Koeler weer in aantocht

Aangemaakt: 07 aug 2019, 11:54 uur

Voor vakantievierders in eigen land ziet de weersverwachting er niet al te best uit. Na een broeierige en buiige vrijdag vallen de maximumtemperaturen daarna een stuk lager uit. Zaterdag wordt het zelfs onstuimig en kan het vooral aan de kust stevig waaien. De natuur heeft geluk, want de komende tijd blijft het wisselvallig.

De komende dagen komt het kwik nog uit op zomerse temperaturen. Morgen is het zalig en overwegend droog weer. Met maxima van 22-26 graden en regelmatig ruimte voor de zon is het lekker om naar buiten te gaan. Vrijdag wordt een broeierige dag. In de Ardennen wordt het circa 24 graden, in Limburg kan het 28 graden worden. Daarbij is in het hele land kans op buien. In het westen worden in de vroege ochtend al enkele buien verwacht. Vooral in de namiddag kan het regelmatig flink regenen. Lokaal kunnen de buien gepaard gaan met onweer.

Onstuimig weer

Zaterdag is het opnieuw wisselvallig. Het is dan alweer een stuk koeler met 19-24 graden, maar wat deze dag vooral opvalt is de wind. In het hele land staat een stevige zuidwestenwind. In de westelijke regio’s is de wind krachtig tot hard (6-7 Bft.) Aan zee kan het zelfs tijdelijk stormachtig worden (8 Bft.). Verder landinwaarts staat een matige tot vrij krachtige wind (4-5 Bft.). In de avond neemt de wind in kracht af.

Fris en wisselvallig

Daarna blijft het wisselvallig. Vooral begin volgende week kan het regelmatig regenen. Het kwik komt daarbij uit op 17-21 graden. Deze maxima zijn aan de frisse kant voor deze tijd van het jaar. Normaal gesproken wordt het 20-24 graden. Voorlopig lijkt het koelere en wisselvallige weerbeeld aan te houden.

Foto: ANP

Door: Marlotte van der Heiden