Volop zomerweer tijdens Formule 1 weekend Italië

08 september 2021, 11:10

Het weerbeeld is vergelijkbaar met afgelopen weekend in Zandvoort. Het blijft vrijdag, zaterdag en zondag droog in Monza. Daarbij is er een mix van wolken en zon met een middagtemperatuur rond 27 graden is het wel wat warmer dan tijdens de GP van Nederland vorig weekend.

De Grand Prix van Italië heeft dit jaar het sprintraceformat, zoals we dit jaar al eerder gezien hebben op Silverstone. Dit betekent dat er al op vrijdag (18:00-19:00 uur) wordt gekwalificeerd. Op zaterdag is de sprintrace, die om 16:30 uur van start gaat en een half uur duurt. Zondagmiddag start de gewone race om 15:00 uur.

Zowel vrijdag als tijdens beide weekenddagen hebben de Italiaanse Alpen te maken met onweersbuien die in de loop van de dag ontstaan en ’s avonds weer uitdoven. Het Autodromo Nazionale Monza ligt hier net te ver vandaan om een bui mee te pakken. Wel trekken soms enkele wolkenvelden over het circuit.

Droog, zonnig en zomers warm

Op vrijdag en zaterdag wordt het 27 graden en zondag kan het nog een graadje warmer worden. Vrijdag zijn er wat meer wolken en zondag wordt de zonnigste dag. De wind speelt geen rol van betekenis.

Zowel de sprintrace als de race op zondag vinden ongeveer op het heetst van de dag plaats. Tijdens de kwalificatie vrijdagavond en de tweede vrije training (zaterdag 12:00-13:00 uur) is het met zo’n 25 graden iets koeler.

Foto: Rudy Carezzevoli / Getty Images for Red Bull Racing / redbullcontentpool.com

Door: Johnny Willemsen

Reageer via Facebook