Noodweer zorgt voor overstromingen en ravage in Spanje

09 januari 2023, 12:48

Schade door zware regenval in de provincie Salamanca. Foto: ANP/EPA/J M GARCIA

In de Spaanse provincie Salamanca, zo'n 200 kilometer ten noordwesten van hoofdstad Madrid, heeft het zo hard geregend dat wegen zijn verwoest en rivieren buiten hun oevers zijn getreden. Volgens Spaanse media zijn er in diverse dorpen in de provincie meldingen geweest van inwoners in nood.

Zondag moesten de hulpdiensten in de dorpen Aldehuela de la Bóveda en Arapiles bijvoorbeeld ingrijpen om mensen te redden. Sommigen zaten vast in een voertuig, anderen konden hun huis niet meer uit door de overstromingen. In Lumbrales is de rivier die door de gemeente stroomt overstroomd. Daardoor dreigden de straten onder water te lopen. In Miranda de Azán en Aldeatejada kwam het water wel tot in de dorpen zelf, verschillende toegangswegen moesten worden afgesloten.

Gisteren viel in La Covatilla in de provincie Salamanca viel gisteren in totaal 58 mm. Ook elders in Spanje was het nat. De meeste neerslag viel in Grazalema in de provincie Cádiz. Daar viel in totaal 129 millimeter. In Rascafría in de provincie Madrid zat 89 mm in de regenmeter.

Er zijn tot nu toe geen gewonden gevallen, aldus de hulpdiensten. De reddingswerkzaamheden worden ook maandag nog voortgezet.

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht