Warm en zonnig weer tijdens eerste Giro-etappes in Italië

09 mei 2022, 14:22

Sport
Peloton Giro d'Italia 2022 Beeld: ANP / EPA/ Balazs Mohai HUNGARY

De komende etappes van de Giro d'Italia zullen naar verwachting onder goede omstandigheden worden verreden. Maandag is nog een rustdag, maar vanaf dinsdag gaat de koers verder. Er wordt dan bovendien voor het eerst weer op Italiaans grondgebied gereden nadat de eerste drie etappes in Hongarije plaatsvonden.

Dinsdag start het peloton in Avola, in het zuidoosten van Sicilië. Er wordt dan onder droge omstandigheden gekoerst richting de Etna. De zon schijnt geregeld, maar af en toe trekken er ook wolkenvelden over. Bij het begin van de etappe is het zo'n 20 graden, bij de finish op de vulkaan is het nog een graad of 14.

Woensdag wordt van Catania naar Messina gereden. Ook dan is het een zonnige en warme dag met temperaturen van 22 tot 24 graden. Donderdag maken de wielrenners de oversteek naar het vasteland en gaat de Giro verder met een rit van Palmi naar Scalea. De zon zal zich dan opnieuw flink laten zien en het blijft dan ook weer droog en warm.

Weekend

De zevende etappe voert de renners vrijdag van Diamante naar Potenza. Deze bergetappe zal ook weer droog verlopen met flink wat zonneschijn. De temperatuur ligt rond de 22 graden, maar in de hoger gelegen gebieden kan het kwik een paar graden lager uitkomen.

De etappes in het weekend verschillen niet veel met die daarvoor. Op zaterdag wordt rond Napels gereden, met een aantal rondes op de Monte di Procida. Er staat een matige zuidenwind en het wordt zo'n 24 graden. Op zondag rijdt het peloton van Isernia naar Blockhaus. Ook tijdens deze bergrit blijft het droog en laat de zon zich flink zien. Met 22 graden is het iets aangenamer dan zaterdag.

De Ronde van Italië begon afgelopen vrijdag met een vlakke rit vanuit de Hongaarse hoofdstad Boedapest naar de stad Visegrád. Deze werd gewonnen door de Nederlander Mathieu van der Poel. De renner van Alpecin-Fenix begint dinsdag als rozetruidrager aan de vierde etappe.

Author Image

ANP/Weeronline

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht