Weekendweer: goed voor buitenactiviteiten

09 september 2021, 10:55

Tijdens het komende weekend is het uitstekend weer om een attractiepark of zoo te bezoeken, maar ook wandel- of fietstochten zijn goede opties. De details van het weer lees je in dit weekendweerbericht. 

Tot het weekend is het buiig. Vanmiddag trekt een aantal buien over het land en vooral in het zuiden en oosten kunnen hier stevige exemplaren tussen zitten met onweer, hagel en lokaal veel neerslag. Vrijdag zijn in het hele land buien met onweer mogelijk. Koud is het niet. Vanmiddag wordt het tussen de buien door 23-26 graden, morgenmiddag 22-24 graden.

Voor meer details over het weer tot en met morgenavond lees je het meest uitgebreide weerbericht van België. 

Zaterdag met regelmatig zon

De eerste dag van het weekend start met vrij veel bewolking. Gedurende de dag komt er meer ruimte voor de zon, maar er kan wel een lokale bui ontstaan. De buienkans is wat groter in de Ardennen en langs de grens met Nederland dan in het westen en langs de grens met Frankrijk. Op de meeste plaatsen blijft het droog. Het wordt 20 graden op het strand tot 22 graden in Brussel en de Kempen. In de Ardennen wordt het 18-19 graden. Er waait een matige zuidwestenwind. 

Gent - België - Stapelwolken - Zomerweer

Foto: Adobe Stock / Ekaterina Belova

Zondag van hetzelfde laken een broek

Ook zondag blijft het op de meeste plaatsen droog en is er regelmatig zonneschijn. De kans op een lokale bui is dan vooral voor de noordelijke regio’s. De middagtemperatuur komt uit op 19-23 graden met de laagste maxima op de Ardense toppen en de hoogste temperaturen in Limburg en de Gaume. De wind is zwak en draait in de loop van de dag van zuidwest naar noordwest.

Volgende week terug warmer? 

Na het weekend zoekt de wind de oosthoek weer op. Maandag wordt een droge dag met regelmatig zon en 20-23 graden. Op dinsdag stijgt het kwik mogelijk weer richting 25 graden. In de loop van de week stijgt de kans op onweersbuien.

Hoofdfoto: Adobe Stock / nadezhda1906

Door: Johnny Willemsen

Reageer via Facebook