Meteovista
Meteovista
  weerfotoBEWW

  Weekendweer: zaterdag regen, zondag zonneschijn

  Aangemaakt: 21 nov 2019, 15:12 uur

  De temperatuur gaat in het komende weekend omhoog naar meer normalere waarden die gebruikelijk zijn voor de tijd van het jaar. Het wordt op veel plaatsen 10-11 graden, alleen in de hogere delen blijft het kwik nog onder de 10 graden. Het weerbeeld is zaterdag bewolkt met wat lichte regen, zondag blijft het droog met zonneschijn.

  Het wordt zaterdag een overwegend bewolkte dag en vanuit het zuiden gaat het licht regenen. De meeste regen wordt in de westelijke helft verwacht, maar ook in de rest van het land is kans op een beetje regen. De temperatuur stijgt naar 10, lokaal 11 graden. Alleen in de Ardennen en Hoge Venen blijft het kwik nog onder de 10 graden en wordt het maximaal 7-9 graden.

  Zaterdagavond en in de nacht naar zondag blijft het weer droog, maar het is wel overwegend bewolkt. De temperatuur daalt naar 6 graden, maar in Limburg en in de Oostkantons koelt het af naar een graad of 3-4.

  Af en toe zon op zondag

  Zondag wordt een droge dag met in de middag steeds meer zon. De wind draait naar het zuiden tot zuidwesten en is meest matig. De temperatuur stijgt naar 10-11 graden, maar in de hogere delen wordt het opnieuw niet warmer dan 7-9 graden.

  Na het weekend wisselvallig en vrij zacht

  Volgende week is het vrij zacht weer voor eind november. De temperatuur haalt dagelijks de dubbele cijfers in grote delen van het land en stijgt naar waarden tussen 10 en 12 graden. In de hogere delen wordt het veelal 7-9 graden. Het weerbeeld is wisselvallig met elke dag kans op regen.

  Blijf op de hoogte via ons weerbericht.

  Door: Rico Schröder