Français / Nederlands

Weerbericht België

Wisselend bewolkt, lokaal een bui

19 nov. 2017, 2:00 uur

Wolkenvelden worden afgewisseld met zon. In het noordoosten kan een bui ontstaan en aan de kust is het wat zonniger. Het wordt 7-9 graden. Komende dagen is het grijs en vaak nat. De temperatuur stijgt naar 8-12 graden. Later in de week wordt het met 12-15 graden veel zachter dan normaal. Er kunnen een paar buien ontstaan, maar als de zon doorbreekt is het heerlijk weer.

Vanochtend kan in Antwerpen en Limburg een regenbui voorkomen en op de Hoge Venen kan wat (smeltende) sneeuw vallen. In de rest van het land is het droog met vooral in het zuiden en in het centrum perioden met zon.

Vanmiddag trekken over het noorden en oosten enkele buien en wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. Ook in het midden van het land is het wisselend bewolkt, maar blijft het waarschijnlijk wel droog. In het westen is het wat zonniger. De temperatuur stijgt naar 7-9 graden. In Hoog-België wordt het 2-6 graden. Er staat een matige westen- tot noordwestenwind.

Vanavond neemt de kans op buien af en wordt het tijdelijk droog. Komende nacht wordt de bewolking dikker en zijn in het westen en midden perioden met regen. De temperatuur daalt naar 3 tot 5 graden. In de Ardennen kan de temperatuur tot dicht bij het vriespunt dalen.

Morgen is het grijs en nat door perioden met regen. In de Hoge Venen is het in de ochtend koud genoeg voor lichte sneeuwval. In de middag regent het op veel plaatsen en stijgt de temperatuur naar 3-6 graden in het oosten, 7-8 graden in het midden en 10 in het westen van het land. In de avond wordt de lucht zachter met in Laag-België 9-12 graden. Ook dan is de kans op regen groot.

Dinsdag blijft het bewolkt en opnieuw kunnen we perioden met regen verwachten. Gedurende de dag verandert de temperatuur nauwelijks. Het is 10-12 graden in het westen en 8-11 graden in het oosten. De wind is zuidwestelijk en overwegend matig van kracht.

Woensdag begint de dag bewolkt, maar op de meeste plaatsen is het wel droog. In de middag ontstaan gaten in het wolkendek en komt op verschillende plaatsen de zon even tevoorschijn. Met 11 tot 13 graden blijft het zacht.

De dagen daarna stijgt de temperatuur naar 12 tot plaatselijk 15 graden. Daarmee is het 5 tot 7 graden zachter dan normaal. Dagelijks kunnen wel een paar buien ontstaan, maar er zijn ook zonnige perioden en dan is het opeens heerlijk weer. In het weekend neemt de kans op buien toe en gaat de temperatuur iets omlaag.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Meteovista dan op twitter en facebook.