Français / Nederlands

Weerbericht België

Zonnig en warm, morgen een bui

21 apr. 2018, 2:00 uur

Vandaag schijnt de zon en is het 20 graden aan zee en 27 in het uiterste zuiden. Vanavond is het droog, maar koelt het wel snel af. Morgen blijft het (zomers) warm. Er is wel wat meer bewolking en er kan een (onweers)bui ontstaan. Vanaf maandag is het circa 10 graden minder warm! Het is daarbij wisselvallig met een stevige zuidwestenwind. Eind van de week knapt het op.

Vanochtend start regionaal grijs, maar al snel komt de zon er weer goed door. Aan het eind van de ochtend ligt de temperatuur tussen 15 graden in Oostende en 21 in Virton. 

Vanmiddag zijn er flinke zonnige perioden. Soms trekt wat sluierbewolking over. In de Ardennen kunnen enkele stapelwolken ontstaan en zeer lokaal groeit een stapelwolk uit tot een pittige onweersbui. De wind draait naar het noordoosten en is zwak tot matig. De temperatuur varieert van van 20 graden aan zee, 23 in de Ardennen en 24-25 in het binnenland. Langs de Franse grens in het zuiden wordt het 26-27 graden. In de loop van de middag kan het op de stranden gevoelig afkoelen als een frisse zeewind uit het noorden opsteekt.

Vanavond koelt het snel af. Op de meeste plaatsen komen brede opklaringen voor. In het westen neemt de bewolking toe en kan in de nacht een bui vanuit Frankrijk binnendrijven. Wie om 20 uur het terras opzoekt doet er goed aan een zomerjas mee te namen. Het is dan 18 graden aan zee en in de Ardennen en 22 in het binnenland. Eind van de avond is het circa 18 graden in het centrum en 12 in de Oostkantons. De minima komen uit tussen 6 en 14 graden.

Morgen wordt het opnieuw een zomerse dag. Op veel plaatsen wordt de vierde zomerse dag van deze maand genoteerd met maxima van 25 graden. In de Kempen en de Gaumestreek wordt het 26 graden. We hebben dan te maken met wat meer bewolking, maar de zon laat zich ook geregeld zien. In de vroege ochtend maakt het westen kans op een bui. Later op de dag kunnen in het binnenland een paar regen- en onweersbuien ontstaan. De wind draait naar het zuidwesten en is zwak tot matig.

Maandag is het heel ander weer. Er zijn wolkenvelden en daar kunnen ook een paar buien tussen zitten. Af en toe schijnt de zon en het wordt 14-15 graden aan zee en in de Ardennen en circa 17 in de rest van het land. Daarmee hebben we voor het eerst in ruim anderhalve week weer normale apriltemperaturen. Er staat daarbij een stevige zuidwestenwind.

De rest van de week is het wisselvallig en waait het soms stevig. Woensdag en donderdag wordt het maximaal 12-16 graden en daarmee is het iets frisser dan normaal. Daarna stijgt de temperatuur weer een paar graden. Het weerbeeld bestaat uit wolkenvelden en soms zon. Er kunnen een paar lokale buien ontstaan, dus de radar zullen we af en toe in de gaten moeten houden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Meteovista dan op twitter en facebook.