Brussel - 18 augustus 2017 - Het is zonnig en droog zomerweer met temperaturen tussen 30 en 35 graden. Maandag en dinsdag kunnen op het vasteland, maar ook op de Ionische Eilanden, enkele stevige regen- en onweersbuien ontstaan. De eilanden in de Egeïsche Zee houden het waarschijnlijk droog. Op Kreta is wel kans op een enkele bui. Vanaf woensdag wordt het weer zonnig en droog. Het is oppassen voor verbranden met zonkracht 10.

Activiteitenweer Griekenland

Gezondheidsweer Griekenland

Het klimaat in Griekenland

Het mediterrane klimaat trekt in de zomer miljoenen zonaanbidders naar Griekenland. Op het vasteland en de vele Griekse eilanden - Kreta en Rhodos zijn het bekendst - klimt het kwik overdag naar 30°C. Zomers is het kurkdroog. Alleen in het uiterste noorden regent het. De meeste neerslag valt tussen oktober en maart. De temperatuur ligt in de winter tussen de 10 en 15°C. De actieve vakantieganger kan in de winter skiën in het bergachtige noorden. Voor wandelaars zijn mei en juni de beste maanden om af te reizen naar Griekenland. Het is dan aangenaam warm met nauwelijks regen.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.