Brussel - 21 september 2017 - In het noordwesten van het land, inclusief de eilanden Corfu en Kefalonia is het buiig bij maxima rond 22 graden. In de rest van het land is het zonnig zomerweer met maxima van 25-30 graden. Vanaf morgen is het ook weer zonnig in het noordwesten. In het weekend is het lekker zomerweer met veel zon en 25-28 graden. Volgende week kan lokaal een bui vormen, maar het blijft zomers.

Activiteitenweer Griekenland

Gezondheidsweer Griekenland

Het klimaat in Griekenland

Het mediterrane klimaat trekt in de zomer miljoenen zonaanbidders naar Griekenland. Op het vasteland en de vele Griekse eilanden - Kreta en Rhodos zijn het bekendst - klimt het kwik overdag naar 30°C. Zomers is het kurkdroog. Alleen in het uiterste noorden regent het. De meeste neerslag valt tussen oktober en maart. De temperatuur ligt in de winter tussen de 10 en 15°C. De actieve vakantieganger kan in de winter skiën in het bergachtige noorden. Voor wandelaars zijn mei en juni de beste maanden om af te reizen naar Griekenland. Het is dan aangenaam warm met nauwelijks regen.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.