Brussel - 23 juni 2017 - Het is volop zomer. De zon schijnt uitbundig en met zonkracht 10 is het oppassen voor verbranding. Het is ronduit heet met komend weekend in het binnenland maxima van 35-37 graden. Zeer lokaal ontwikkelt er een onweersbui, maar verder blijft het zonnig. Ook op de eilanden is het tropisch met 31-34 graden. Midden volgende week wordt het nog heter met mogelijk temperaturen van 38-40 graden.

Activiteitenweer Griekenland

Gezondheidsweer Griekenland

Het klimaat in Griekenland

Het mediterrane klimaat trekt in de zomer miljoenen zonaanbidders naar Griekenland. Op het vasteland en de vele Griekse eilanden - Kreta en Rhodos zijn het bekendst - klimt het kwik overdag naar 30°C. Zomers is het kurkdroog. Alleen in het uiterste noorden regent het. De meeste neerslag valt tussen oktober en maart. De temperatuur ligt in de winter tussen de 10 en 15°C. De actieve vakantieganger kan in de winter skiën in het bergachtige noorden. Voor wandelaars zijn mei en juni de beste maanden om af te reizen naar Griekenland. Het is dan aangenaam warm met nauwelijks regen.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.