Weerbericht Nederland

Zon en enkele buien

19 sep. 2017, 11:41 uur

Vanmiddag is er een mix van zon, wolken en een paar buien. Het wordt 16 graden. Morgen start bewolkt en op verschillende plaatsen met regen. Geleidelijk neemt de kans op regen af, het blijft wel fris. Vanaf donderdag breekt een overwegend droge periode aan. Vooral het weekend ziet er goed uit met veel zon en op zondag 17-22 graden.

In het oosten is het nog grijs, maar ook daar breekt komende uren de zon goed door. Vanuit het noorden trekken enkele buien de kustprovincies in.

Later vanmiddag kan overal een enkele bui voorkomen. De meeste buien vinden we dan in het noordoosten van het land. Er is ook regelmatig ruimte voor de zon en het wordt circa 16 graden. De wind waait vanuit het noordwesten en is op veel plaatsen slechts zwak, aan zee is de wind veelal matig, windkracht 3-4.

Vanavond en vannacht is het wisselend bewolkt. In het binnenland is het vrijwel overal droog en kunnen enkele mistbanken ontstaan. In het noorden en westen is kans op enkele buien vanaf zee. De minima variëren van 11 graden aan zee tot lokaal 6 graden in het oosten.

Morgen start vrij bewolkt met vooral in de noordelijke helft kans op wat regen. In het zuidwesten blijft het droog en is er gedurende de dag regelmatig ruimte voor de zon. In het noorden en oosten heeft de zon het de hele dag moeilijk. Het wordt 16-17 graden bij een matige zuidwestenwind.

Donderdag wordt het met 17 graden op de Wadden tot 20 lokaal in het zuiden beduidend warmer dan vandaag en morgen. In het zuiden is er veel ruimte voor de zon. In het noorden start de dag bewolkt, maar breekt de zon ook steeds beter door. De wind is matig en waait uit het zuiden.

Vrijdag is er weer iets meer bewolking dan donderdag. Mogelijk valt in het (zuid)westen een klein beetje regen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Het wordt circa 18 graden.

Het weekend verloopt droog en zonnig. Zaterdag wordt het 17 graden op de Wadden tot 20 in Limburg. Zondag wordt het nog iets warmer met 18-19 graden in het noorden en 20-22 graden in het midden en zuiden van het land.

Volgende week houden we nog een aantal dagen prima weer. Het blijft overwegend droog met een mix van wolken en zon. De middagtemperatuur blijft uitkomen rond of net onder de 20 graden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook.


Johnny Willemsen Johnny Willemsen Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.