Brussel - 18 april 2014 - Het weer in Portugal laat zich beschrijven als licht wisselvallig. De meeste dagen verlopen vrij zonnig en droog, maar soms valt (vooral in het noorden) een lokale bui. Eerste Paasdag trekt echter een storing over het land met als gevolg een grijs en buiig weertype. Het wordt dan slechts 15 tot 18 graden. Na zondag komt weer meer ruimte voor de zon en neemt de neerslagkans af.

Activiteitenweer Portugal

Gezondheidsweer Portugal

Het klimaat in Portugal

Portugal heeft een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde, natte winters. In Faro, in de Algarve, is het ‘s zomers 30°C en ‘s winters 17°C. Aan de kust zorgt de zeewind voor een matigende invloed. Opvallend in Portugal is het gigantische verschil in neerslag tussen de winter, waar op veel plekken 120 mm neerslag per maand valt, en de zomer met bijna geen hemelwater. Vooral in het bergachtige noorden van het land en aan de kust zijn de neerslagverschillen tussen de jaargetijden groot. Mei en september zijn de beste maanden om te reizen.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.