Brussel - 29 juli 2016 - Het is vrij zonnig zomerweer. Vooral het zuiden heeft soms wat wolkenvelden, maar het blijft overal droog. In het binnenland komen plaatselijk maxima voor boven de 35 graden, maar in de badplaatsen is het aangenamer met maxima veelal tussen 25 en 30 graden. In Lissabon komt de middagtemperatuur uit tussen 28 en 33 graden. Op lange termijn lijkt het weer wat warmer te worden.

Activiteitenweer Portugal

Gezondheidsweer Portugal

Het klimaat in Portugal

Portugal heeft een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde, natte winters. In Faro, in de Algarve, is het ‘s zomers 30°C en ‘s winters 17°C. Aan de kust zorgt de zeewind voor een matigende invloed. Opvallend in Portugal is het gigantische verschil in neerslag tussen de winter, waar op veel plekken 120 mm neerslag per maand valt, en de zomer met bijna geen hemelwater. Vooral in het bergachtige noorden van het land en aan de kust zijn de neerslagverschillen tussen de jaargetijden groot. Mei en september zijn de beste maanden om te reizen.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.