Brussel - 21 augustus 2014 - Het is aangenaam zomerweer met vaak een goed schijnend zonnetje. Er staat een aanlandig windje en aan zee wordt het dan ook niet veel warmer dan 25 graden. Richting de Spaanse grens wordt het warmer en wordt de 30-gradengrens regelmatig overschreden. In het noorden is er vaker bewolking dan in het zuiden, maar neerslag wordt er niet of nauwelijks verwacht

Activiteitenweer Portugal

Gezondheidsweer Portugal

Het klimaat in Portugal

Portugal heeft een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde, natte winters. In Faro, in de Algarve, is het ‘s zomers 30°C en ‘s winters 17°C. Aan de kust zorgt de zeewind voor een matigende invloed. Opvallend in Portugal is het gigantische verschil in neerslag tussen de winter, waar op veel plekken 120 mm neerslag per maand valt, en de zomer met bijna geen hemelwater. Vooral in het bergachtige noorden van het land en aan de kust zijn de neerslagverschillen tussen de jaargetijden groot. Mei en september zijn de beste maanden om te reizen.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.