Brussel - 28 april 2017 - Over het zuiden kunnen stevige buien trekken. Ook in Lissabon blijft het niet helemaal droog en daar is het 19 graden. In het weekend is het licht wisselvallig met vooral in het noorden regen en juist in Faro vaak droge condities. Na het weekend wordt het overal vrij zonnig en droog. Pas aan het eind van de week stijgt de kans op buien. In Lissabon is het halverwege de week tijdelijk 27 graden.

Activiteitenweer Portugal

Gezondheidsweer Portugal

Het klimaat in Portugal

Portugal heeft een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde, natte winters. In Faro, in de Algarve, is het ‘s zomers 30°C en ‘s winters 17°C. Aan de kust zorgt de zeewind voor een matigende invloed. Opvallend in Portugal is het gigantische verschil in neerslag tussen de winter, waar op veel plekken 120 mm neerslag per maand valt, en de zomer met bijna geen hemelwater. Vooral in het bergachtige noorden van het land en aan de kust zijn de neerslagverschillen tussen de jaargetijden groot. Mei en september zijn de beste maanden om te reizen.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.