Brussel - 4 mei 2016 - Zonnig weer met zomerse temperaturen moet plaatsmaken voor zeer buiig weer. Er kan zoveel regen vallen dat wateroverlast niet uitgesloten is. Helaas lijkt het buiige weer ook komend weekend en begin volgende week aan te houden. De temperatuur keldert onder 20 graden. Op Madeira wisselen zon en een enkele bui elkaar af bij maxima rond 21 graden. Voor mooi weer kun je dus nog beter in Nederland terecht!

Activiteitenweer Portugal

Gezondheidsweer Portugal

Het klimaat in Portugal

Portugal heeft een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde, natte winters. In Faro, in de Algarve, is het ‘s zomers 30°C en ‘s winters 17°C. Aan de kust zorgt de zeewind voor een matigende invloed. Opvallend in Portugal is het gigantische verschil in neerslag tussen de winter, waar op veel plekken 120 mm neerslag per maand valt, en de zomer met bijna geen hemelwater. Vooral in het bergachtige noorden van het land en aan de kust zijn de neerslagverschillen tussen de jaargetijden groot. Mei en september zijn de beste maanden om te reizen.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.