Brussel - 25 mei 2016 - Het is wisselend bewolkt met vooral in het noorden kans op wat regen en in het zuiden steeds meer ruimte voor de zon. Aanvankelijk is het niet warm voor eind mei met maxima veelal tussen 20 en 23 graden. In het weekend is kans op een paar buien. Volgende week wordt het zeer waarschijnlijk warmer met maxima die in het zuiden oplopen tot 25 graden of nog iets meer.

Activiteitenweer Portugal

Gezondheidsweer Portugal

Het klimaat in Portugal

Portugal heeft een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde, natte winters. In Faro, in de Algarve, is het ‘s zomers 30°C en ‘s winters 17°C. Aan de kust zorgt de zeewind voor een matigende invloed. Opvallend in Portugal is het gigantische verschil in neerslag tussen de winter, waar op veel plekken 120 mm neerslag per maand valt, en de zomer met bijna geen hemelwater. Vooral in het bergachtige noorden van het land en aan de kust zijn de neerslagverschillen tussen de jaargetijden groot. Mei en september zijn de beste maanden om te reizen.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.