Brussel - 25 juli 2014 - In Portugal wordt komende week geen neerslag van betekenis verwacht. Wel zijn de eerste dagen, vooral langs de westkust, vrij veel wolkenvelden aanwezig. Volgende week is het in heel het land zonovergoten. Slechts zeer lokaal drijven een paar wolken over. De maxima liggen rond 25 graden in het zuidwesten tot 34 of 35 graden in de oostelijke helft van het land.

Activiteitenweer Portugal

Gezondheidsweer Portugal

Het klimaat in Portugal

Portugal heeft een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde, natte winters. In Faro, in de Algarve, is het ‘s zomers 30°C en ‘s winters 17°C. Aan de kust zorgt de zeewind voor een matigende invloed. Opvallend in Portugal is het gigantische verschil in neerslag tussen de winter, waar op veel plekken 120 mm neerslag per maand valt, en de zomer met bijna geen hemelwater. Vooral in het bergachtige noorden van het land en aan de kust zijn de neerslagverschillen tussen de jaargetijden groot. Mei en september zijn de beste maanden om te reizen.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.