Brussel - 24 juni 2017 - Het is wisselend bewolkt met vooral op zondag stevige buien. Aan de zuidkust is de buienkans kleiner en is de zon vaker te zien. Het wordt 28 graden in Lissabon tot 32 in Faro. Begin komende week neemt de neerslagkans af en is overal meer ruimte voor de zon. Met 25-28 graden is het een stuk minder warm dan de afgelopen tijd. Op Madeira is het wisselend bewolkt en met circa 25 gaden prima weer.

Activiteitenweer Portugal

Gezondheidsweer Portugal

Het klimaat in Portugal

Portugal heeft een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde, natte winters. In Faro, in de Algarve, is het ‘s zomers 30°C en ‘s winters 17°C. Aan de kust zorgt de zeewind voor een matigende invloed. Opvallend in Portugal is het gigantische verschil in neerslag tussen de winter, waar op veel plekken 120 mm neerslag per maand valt, en de zomer met bijna geen hemelwater. Vooral in het bergachtige noorden van het land en aan de kust zijn de neerslagverschillen tussen de jaargetijden groot. Mei en september zijn de beste maanden om te reizen.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.