Brussel - 24 juli 2017 - Er staat een aantal natte dagen voor de deur. De zon is nauwelijks te zien en van tijd tot tijd regent het flink. Het is fris voor de tijd van het jaar met maxima van slechts 15-20 graden. In de bergen is het koud en boven de 2000 m valt sneeuw. De zomerdip is in de tweede helft van de week voorbij. Vanaf dan wordt het weer 20-25 graden en is het licht wisselvallig met wolken, zon en soms nog een bui.

Activiteitenweer Zwitserland

Gezondheidsweer Zwitserland

Het klimaat in Zwitserland

De Alpen en de Jura maken het klimaat in Zwitserland interessant. In het heuvelachtige noorden zijn de zomers nat en met 22°C is het vrij koel. In de winter ligt het kwik een paar graden boven nul. Achter de Jura is het droger en warmer. In Geneve is het zomers 25°C. Aan de noord- en westzijde van de Alpen valt de meeste neerslag, in de winter in de vorm van sneeuw. Skipistes te over in dit gebied. Aan de zuidzijde aan de grens met Italië is het een stuk droger en warmer. Lugano heeft zelfs een zwak mediterraan klimaat.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.