Brussel - 21 februari 2017 - Aanvankelijk is het op veel plaatsen zonnig en uitstekend wintersportweer. Overdag dooit het door de zon ook op de pistes, maar dit gaat maar om enkele uren en in de nachten vriest het matig tot streng zodat pistes weer geprepareerd kunnen worden. In de loop van de week neemt de neerslagdreiging toe. Daarbij zal er ten noorden van de hoofdkammen meer vallen dan bijvoorbeeld in het zuiden van Wallis.

Activiteitenweer Zwitserland

Het klimaat in Zwitserland

De Alpen en de Jura maken het klimaat in Zwitserland interessant. In het heuvelachtige noorden zijn de zomers nat en met 22°C is het vrij koel. In de winter ligt het kwik een paar graden boven nul. Achter de Jura is het droger en warmer. In Geneve is het zomers 25°C. Aan de noord- en westzijde van de Alpen valt de meeste neerslag, in de winter in de vorm van sneeuw. Skipistes te over in dit gebied. Aan de zuidzijde aan de grens met Italië is het een stuk droger en warmer. Lugano heeft zelfs een zwak mediterraan klimaat.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.