Brussel - 25 april 2017 - Komende dagen is het kletsnat met flink wat regen in het hele land. De sneeuwgrens zakt naar 800 meter, boven deze hoogte kan een dik pak vallen! In de hogere delen van het land ligt de temperatuur overdag dicht bij het vriespunt. In de steden ligt de temperatuur rond een graad of 10 en dat is koud. Alleen in Lugano kan het nog 16 graden worden. Vanaf het weekend wordt het droger, zonniger en warmer.

Activiteitenweer Zwitserland

Gezondheidsweer Zwitserland

Het klimaat in Zwitserland

De Alpen en de Jura maken het klimaat in Zwitserland interessant. In het heuvelachtige noorden zijn de zomers nat en met 22°C is het vrij koel. In de winter ligt het kwik een paar graden boven nul. Achter de Jura is het droger en warmer. In Geneve is het zomers 25°C. Aan de noord- en westzijde van de Alpen valt de meeste neerslag, in de winter in de vorm van sneeuw. Skipistes te over in dit gebied. Aan de zuidzijde aan de grens met Italië is het een stuk droger en warmer. Lugano heeft zelfs een zwak mediterraan klimaat.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.