Brussel - 26 juni 2017 - Het is wisselend bewolkt met lokale buien en daarbij kan onweer voorkomen. Woensdag en donderdag worden twee wisselvallige dagen waarbij het vooral op woensdag stevig kan onweren. De dagen daarna blijft het buiig, maar zijn er ook droge perioden waarin de zon door kan breken. Aanvankelijk is het warm met in de dalen 27 tot 31 graden, maar later in de week wordt het 18 tot 23 graden.

Activiteitenweer Zwitserland

Gezondheidsweer Zwitserland

Het klimaat in Zwitserland

De Alpen en de Jura maken het klimaat in Zwitserland interessant. In het heuvelachtige noorden zijn de zomers nat en met 22°C is het vrij koel. In de winter ligt het kwik een paar graden boven nul. Achter de Jura is het droger en warmer. In Geneve is het zomers 25°C. Aan de noord- en westzijde van de Alpen valt de meeste neerslag, in de winter in de vorm van sneeuw. Skipistes te over in dit gebied. Aan de zuidzijde aan de grens met Italië is het een stuk droger en warmer. Lugano heeft zelfs een zwak mediterraan klimaat.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.