Weerbericht België

Koude dag met geleidelijk zon

17 jan. 2017, 11:45 uur

Het wordt een koude dag. Wolkenvelden maken geleidelijk plaats voor zonnige perioden. Aan de kust kan de temperatuur boven het vriespunt stijgen, maar in het midden en oosten blijft de temperatuur waarschijnlijk onder nul. De komende dagen is het minder koud en volgende week wordt het wisselvallig en zacht.

Vanmiddag maken wolkenvelden geleidelijk plaats voor zonnige perioden. Toch kan het lokaal bewolkt blijven. In het westen stijgt de temperatuur iets boven het vriespunt, maar in het midden en oosten blijft het overdag vriezen. Ook op plaatsen waar het bewolkt blijft is het koud. Daarbij staat een zwakke noordoostenwind.

Vanavond gaat het opnieuw vriezen en komende nacht vriest het matig tot streng met op veel plaatsen minima tussen -5 en -11 graden. Verspreid over het land kunnen mistbanken ontstaan.

Morgen is het opnieuw koud winterweer met in de ochtend kans op een mistbank. Daarna schijnt op veel plaatsen de zon. De temperatuur ligt rond het vriespunt in de centrale delen. Aan zee kan het 2 graden worden en in Hoog-België vriest het 3-5 graden.

Donderdag is het in het noorden wisselend bewolkt en maxima van 2 of 3 graden. In het zuiden is het zonniger en met 0 tot 2 graden ook wat kouder. Daarbij staat een zwakke noordoostenwind. In de Ardennen blijft het overdag vriezen.

De dagen daarna trekt vooral over de noordelijke delen van het land meer bewolking, maar het blijft wel droog. Vrijdag wordt het 2 tot 4 graden en vriest het overdag alleen in Hoog-België. In het weekend ligt de middagtemperatuur rond 2 graden en vooral zondag is er ruimte voor de zon.

Na het weekend wordt het zachter. De bewolking neemt toe en vooral vanaf dinsdag kunnen we perioden met regen verwachten. De temperatuur stijgt op veel plaatsen naar 3 tot 7 graden en later in de week wordt het nog wat zachter.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Meteovista dan op twitter en facebook.


Matthijs van der Linden Matthijs van der Linden Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.