Weerbericht België

Helder en droog, kust een bui

25 apr. 2017, 17:00 uur

Vanavond is het overwegend droog, maar aan de kust kan een (winterse) bui voorkomen. Komende nacht verloopt helder en koud met op veel plaatsen vorst. Morgen zijn er stapelwolken en enkele buien. Het wordt 7-12 graden. De dagen daarna dagen wisselen zon en buien elkaar af, het blijft koud. Het weekend verloopt warmer met op zondag circa 19 graden.

Vanavond en vannacht is het overwegend droog en helder. Alleen aan zee kan het nog tot een (winterse) bui komen. Het wordt een koude nacht met minima rond 4 graden aan zee, 0 in het centrum en -4 in de Hoge Venen. In de Ardense dalen kan het lokaal matig vriezen.

Morgen ontstaan snel weer stapelwolken en uiteindelijk ook buien, lokaal is kans op onweer en hagel. In de Ardennen is ook kans op smeltende sneeuw. Bij een frisse noordwestenwind wordt het niet warmer dan 7 graden in de Ardennen, 9 aan zee en plaatselijk 12 in de Kempen. De gevoelstemperatuur ligt een paar graden lager.

In de nacht naar donderdag verdwijnen de meeste buien. Alleen langs de kust kan nog een (winterse) bui voorkomen. Het koelt af naar 4 graden aan zee, rond het vriespunt in het centrum en -3 in de Ardennen. In de dalen kan het lokaal matig vriezen. 

Donderdag ontstaan snel stapelwolken en al gauw verschijnen weer buien, lokaal met hagel en een klap onweer. In de Ardennen is kans op smeltende sneeuw. Tussendoor is er ook ruimte voor de zon en de temperatuur stijgt naar 7 graden in de Ardennen en 10 in Laag-België. De noordwestenwind is matig, windkracht 3 tot 4 en laat het flink kouder aanvoelen.

Vrijdag wordt de laatste koude lentedag met 7 tot 12 graden. Het is wisselvallig met enkele buien en de dag start koud met in het oosten lichte, tot lokaal matige vorst. 

In het weekend draait de wind naar het zuiden en daardoor schiet de temperatuur omhoog naar 11-16 graden op zaterdag en 15-19 op zondag. Zaterdag schijnt de zon van tijd tot tijd. Zondag neemt de bewolking toe en later op de dag kan langs de Franse grens een bui ontstaan.

Daarna wordt het groeizaam lenteweer met een afwisseling van zon en wolkenvelden en soms trekt een paar buien over het land. De temperatuur ligt rond normaal met een graad of 17. In de tweede helft van de week neemt de kans op warmer en zonniger lenteweer toe, waarbij de temperatuur kan stijgen naar ruim 20 graden!

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Meteovista dan op twitter en facebook.


Jordi Huirne Jordi Huirne Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.