Weerbericht België

Enkele opklaringen

30 juni 2016, 18:00 uur

Vanavond valt eerst nog wat regen en koelt het maar langzaam af. Morgen is het nog steeds overwegend bewolkt met enkele buien. In het weekend zijn er perioden met zon, met vooral in de middag enkele buien. Zaterdag is het met 16-18 graden beduidend kouder dan normaal. Na het weekend af en toe een bui en dan gaat de temperatuur enkele graden omhoog.

Vanavond kan in het westen tijdelijk de zon doorbreken en wordt het op meer plaatsen droog. Later kan ook in het oosten tijdelijk de bewolking breken. Komende nacht wordt het overwegend bewolkt met zo nu en dan motregen. De temperatuur daalt naar 13 tot 15 graden.

Morgen trekt een grote hoeveelheid bewolking over het land. In het zuidoosten kan af en toe de zon doorbreken en het noorden en westen hebben de grootste kans op regen. Het wordt 19 tot 21 graden.

Zaterdag valt in de ochtend in het oosten regen. Geleidelijk ontstaan verspreid over het land enkele buien, mogelijk met een klap onweer. Gelukkig zijn er ook perioden met zon. Met 16 tot 18 graden is het kouder dan normaal en daarbij staat een matige en aan de kust vrij krachtige zuidwestenwind. 

Zondag begint de dag op de meeste plaatsen droog. Later ontstaan enkele buien met tussendoor ook zon. Het wordt 17 tot 20 graden.

Na het weekend is het licht wisselvallig met zon nu en dan zon, maar dagelijks ook een paar buien. De temperatuur gaat omhoog met op dinsdag 20-24 graden. Later in de week wordt het weer iets koeler.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Meteovista dan op twitter en facebook.


Matthijs van der Linden Matthijs van der Linden Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.