Weerbericht België

Zonnige perioden, oosten tropisch

26 aug. 2016, 2:00 uur

Het wordt een vrij zonnige dag met in het midden en oosten 29-34 graden. In het westen liggen de maxima tussen 23 en 28 graden. Morgen zijn er ook wolkenvelden en in de middag en avond is er kans op onweer in het midden en westen. Zondag is het wisselend bewolkt en is de kans op buien kleiner.

Vandaag is het vrij zonnig met in het midden en westen ook stapelwolken. In het oosten schijnt de zon vrijwel ongehinderd. Er staat een overwegend matige noordwestenwind en daarbij wordt het 23 graden aan de kust, 28-31 graden in de centrale delen en in het uiterste zuidoosten kan het 34 graden worden.

Vanavond blijft het erg warm tot aan zonsondergang. Komende nacht daalt de temperatuur naar 16-18 graden.

Morgen zijn er zonnige perioden en wolkenvelden. In de loop van de middag kan een lokale onweersbui ontstaan en ook in de avond is er kans op een bui. De wind draait naar het (noord)oosten waardoor het in Vlaanderen wat warmer wordt. Op veel plaatsen wordt het 30 tot 33 graden. Alleen aan de kust kan een aanlandige wind voor lagere temperaturen zorgen.

Zondag is de kans op een onweersbui wat kleiner. In het oosten is het redelijk zonnig met 28 tot 31 graden. In het westen liggen de maxima iets lager en verdwijnt af en toe de zon.

Maandag is het wisselend bewolkt met een kleine kans op een bui. Een noordwestenwind voert koele lucht aan en de het wordt daardoor 20-23 graden.

De dagen daarna blijft het droog en gaat de zon weer langer schijnen. De temperatuur stijgt naar 22 tot 26 graden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Meteovista dan op twitter en facebook.


Matthijs van der Linden Matthijs van der Linden Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.