Weerbericht België

Natte zomerdag

Brussel (meteovista.be), 28 juli 2014 - Laatste update: 14:29

Vandaag is de zomer even ver te zoeken. De regen komt van tijd tot tijd met bakken uit de hemel. Plaatselijk is dan ook kans op wateroverlast en ook kan het onweren. Ondanks de regen komen de maxima uit tussen 20 en 24 graden. Morgen houden de buien in het centrum en oosten aan. In het westen wordt het grotendeels droog.

Tot dusver is in West-Vlaanderen op verschillende plaatsen al meer dan 60 mm gevallen.Sind gisteravond viel in Wingene zelfs al meer dan 80 mm regen.

De rest van de dag trekken regen- en onweersbuien over het land. Hierbij kan plaatselijk zeer veel regen vallen en wateroverlast ontstaan. Ook zijn hagel en windstoten mogelijk. De zon laat zich niet of nauwelijks zien. 

Desondanks weet de temperatuur nog op te lopen naar maximaal 19 graden in het westen en zuiden van het land en een graad of 24 in het noordoosten. Er staat weinig wind.

Vanavond en vannacht blijft het gebied met regen- en onweersbuien slepen boven het land. Richting de ochtend neemt de intensiteit van de buien af. Het koelt af naar 15 graden in Hoog-België en 17 graden in Laag-België.

Morgen leeft de buiigheid in het centrum en oosten weer sterk op. Vooral in de namiddag en avond worden stevige regen- en onweersbuien verwacht. Opnieuw behoren ook hagel, windstoten en lokale wateroverlast tot de mogelijkheden. In het westen blijft het overwegend droog en breekt de zon af en toe. het wordt 21 graden aan zee tot lokaal 26 graden in de Kempen.

Woensdag en donderdag profiteren we van een Atlantisch hogedrukgebied. Hierdoor blijft het, op een enkele bui na, droog en zijn er zonnige perioden. Met maxima van 20-25 graden op woensdag en 23 tot 27 graden op donderdag is het prima zomerweer.

Vanaf vrijdag/zaterdag krijgen depressies het weer voor het zeggen. Koud is het niet, maar regen- en onweersbuien zijn beeldbepalend.  

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg meteovista.be dan op facebook en twitter.


Jaco van Wezel Jaco van Wezel Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.