Weerbericht België

Vannacht helder en fris

3 mei 2016, 18:00 uur

Vanavond en vannacht is het helder en koelt het stevig af, lokaal tot dicht bij het vriespunt. De komende dagen wordt het beduidend warmer. Donderdag is het circa 20 graden en daarna komt de temperatuur op veel plekken zelfs rond een zomerse 25 graden uit!

Vanavond wordt het helder en vannacht is het koud. Het koelt af naar 0 tot 3 graden. Planten moeten nog één keer naar binnen worden gehaald voor nachtvorst, aan de grond vriest het op grote schaal. In Hoog-België komt het ook op normale waarnemingshoogte tot vorst. In Vlaanderen is het met 5 graden zachter.

Morgen begint koud met in de Ardennen nachtvorst. De zon schijnt flink, maar er ontstaan ook stapelwolken. Het blijft overal droog en de temperatuur stijgt naar 17 graden. In Hoog-België blijft het iets koeler. Aan zee koelt het in de loop van de middag af door zeewind.

Daarna wordt het warmer met op Hemelvaartsdag 17 tot 21 graden, weinig wind en volop zon.

Het lange Hemelvaartsweekend ziet er prachtig uit met veel zon en het is (zomers) warm met 21 tot 27 graden! Na het weekend neemt de kans op een zomerse regen- of onweersbui toe.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Meteovista dan op twitter en facebook.


Jordi Huirne Jordi Huirne Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.