Weerbericht België

Miezerig en soms een waterige zon

Brussel (meteovista.be), 13 oktober 2014 - Laatste update: 02:00

Vandaag is er soms wat gemiezer. Vaker is het echter droog en schijnt de zon door wat sluierbewolking. Na een frisse woensdag ligt de middagtemperatuur weer enkele graden hoger. Komende dagen is het licht wisselvallig.

Ex-orkaan Gonzalo heeft het warme najaarsweer definitief van de kaart geveegd. Gisteren verkeerden we in relatief koude lucht uit het noorden en lag de maximumtemperatuur vrij laag.

Vandaag waait de wind weer uit zuidelijke richtingen en loopt de temperatuur op naar normale waarden voor de tijd van het jaar.

Vandaag valt soms een beetje motregen, maar vaker is het droog. Tussen de wolkenvelden door zien we soms een waterig zonnetje schijnen. De wind is zwakt tot matig en de temperatuur ligt tussen 9 graden in de Ardennen en 15 aan zee.

Vanavond en vannacht blijft de bewolking aanwezig en vooral aan de kust kan wat regen vallen. In de Ardennen kan het mistig worden. Het koelt af naar 11 graden aan zee en tot 5 op het Reliëf.

Morgen is de zon meestal verscholen, maar blijft het in het binnenland zo goed als droog. De kust is wel gevoelig voor enkele buien. Bij een zwakke tot matige zuidenwind loopt de temperatuur op naar 10 tot 16 graden.

Het weekend begint op zaterdag met regen. Vanaf zaterdagmiddag is het droog en zondag schijnt soms de zon. Zaterdag ligt de temperatuur tussen 11 tot 15 graden en zondag wordt het waarschijnlijk een graadje warmer.

Op de lange termijn blijft het aanhoudend wisselvallig met regenachtige dagen, maar ook drogere dagen.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg meteovista.be dan op twitter en op facebook of google-plus.


Amber Struijk Amber Struijk Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.