Weerbericht België

Wisselvallig

Brussel (meteovista.be), 28 augustus - Laatste update: 17:32

De maand augustus loopt op zijn eind en van echt zomerweer is al wekenlang geen sprake. Gisteren kwam de temperatuur in Ukkel voor het eerst sinds 13 augustus weer eens boven 20 graden uit. Tot en met het weekend blijft het wisselvallig.

Vanavond komt in het oosten van het land een aantal buien voor. In West- en Oost-Vlaanderen en Antwerpen is het droog. Wel komt vrijwel boven het hele land een laag bewolking voor. Ook vannacht blijft het meest bewolkt, soms kan nog een beetje regen vallen.

Morgen maken wolkenvelden vanuit het westen steeds meer ruimte voor de zon. Uit de bewolking kan ’s ochtends soms nog wat regen vallen, in de middag is het grotendeels droog. Stapelwolken en zon wisselen elkaar af. Later op de dag trekken ook velden sluierbewolking over het land.

Er waait een matige zuidwestelijke wind en de middagtemperatuur komt uit op een graad of 22.

Zaterdag trekt een neerslagstoring over het land. Een koufront veroorzaakt vooral gedurende de middag bewolking en van tijd tot tijd buien. Het wordt circa 21 graden bij een doorstaande zuidwestenwind.

Zondag gaan we geleidelijk de invloed van een hogedrukgebied ondervinden. De neerslag blijft beperkt tot een enkele bui in het oosten van het land en de zon krijgt ’s middags flink de ruimte. Met een maximumtemperatuur van slechts 20 graden is duidelijk te merken dat de wind naar het noordwesten draait.

Volgende week komt een hogedrukgebied boven het land te liggen. Met de start van de maand september vangt ook een week droog en vrij zonnig weer aan. De nazomer gaat eerst nog gepaard met middagtemperaturen van ongeveer 22 graden. Mogelijk wordt het later in de week nog wat warmer.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg meteovista.be dan op facebook en twitter.


Hans Roozen Hans Roozen Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.