Weerbericht België

Vanmiddag enkele buien

Brussel (meteovista.be), 20 december 2014 - Laatste update: 07:51

Zon en wolken wisselen elkaar vandaag af. In de loop van de dag ontstaan enkele buien. Morgen eerst wat zon, later op de dag meer bewolking, gevolgd door regen. Na het weekend aanhoudend wisselvallig, rond de kerstdagen iets kouder.

Vandaag beleven we een overwegend droge dag met afwisselend wolken en zon. In de middag krijgen het noorden en oosten mogelijk enkele buien voor de kiezen. In de Ardennen kan de neerslag winters uitpakken.

De temperatuur ligt wat lager dan de afgelopen dagen. Op het reliëf wordt het gemiddeld 4 graden, in de rest van het land schommelt het kwik rond een graad of 8. De wind draait in de loop van de dag van west naar noordwest en is matig tot krachtig.

Vanavond en vannacht is het droog met brede opklaringen. Alleenten zuiden van Samber en Maas kans op een verdwaalde bui met (smeltende) sneeuw of korrelhagel. De temperatuur loopt in de Ardennen terug tot rond het vriespunt. Aan zee wordt het niet kouder dan een graad of 6.

Zondag kan het in het zuidoosten lokaal mistig zijn. In de rest van België wisselen wolken en zon elkaar af. Later op de dag toenemende bewolking. De temperaturen lopen uiteen van 4 tot 8 graden. De wind is eerst zwak tot matig en komt uit het westen tot zuidwesten, later op de dag wakkert de wind aan tot matig tot vrij krachtig.

Maandag tot en met woensdag is het wisselvallig en behoorlijk zacht. De maxima liggen ruim boven het klimatologische gemiddelde. De wind trekt af en toe stevig aan met kans op rukwinden.

De dagen daarna wordt het een stuk kouder en keert de kans op winterse neerslag in de Ardennen terug.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg meteovista.be dan op twitter en op facebook of google-plus.


Hans Roozen Hans Roozen Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.