Weerbericht België

Einde aan fraai lenteweer

Brussel (meteovista.be), 24 april 2015 - Laatste update: 17:01

Aan alles komt een einde, zo ook aan het fraaie lenteweer van de afgelopen periode. In de loop van de avond komen buien opzetten vanuit Frankrijk. Het weekend verloopt buiig met maxima rond 16 graden. Vanaf maandag is het beduidend frisser.

Vanavond en vannacht is het wisselend bewolkt  en zijn enkele buien mogelijk, in de avond lokaal met een donderslag. Het blijft zacht met minima rond 10 graden.

Morgen is het overwegend bewolkt en valt er van tijd tot tijd buiige regen. Vooral in de middag is daarbij in de oostelijke landshelft kans op een lokale donderslag. In het westen kan de zon zich tussen de buien door af en toe laten zien. Ondanks het buiige weerbeeld wordt het nog 14 graden in Hoog-België en 16 of 17 graden in Laag-België.

Zondag trekken enkele stevige regen- en onweersbuien over het land. Sommige buien brengen veel regen in korte tijd. De kans op onweer en hagel is vooral in de middag en begin van de avond aanwezig. Er staat een meest matige zuidwestelijke wind en het wordt 15-19 graden.

Na het weekend wordt het gevoelig frisser met maxima van 9 graden in de Ardennen tot 12 in Laag-België. Het weerbeeld blijft wisselvallig met dagelijks buien en soms waait het ook flink.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg meteovista.be dan op twitter en op facebook of google-plus.


Jaco van Wezel Jaco van Wezel Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.