Weerbericht België

Herfst komt naderbij

Brussel (meteovista.be), 27 augustus 2015 - Laatste update: 17:02

De zomer neemt vandaag een voorschot op het komende seizoen, de herfst. Aan het begin van de avond regent het op de meeste plekken. In de loop van de avond wordt het in het westen droger. Morgenochtend trekt de neerslag naar het oosten weg. daarna wolken en zon bij maxima rond 20 graden.

Vanavond of vannacht wordt het droog en klaart het deels op. Het oosten heeft nog vrij lang met neerslag te maken. De temperatuur zakt naar 10 graden in de Ardennen en 14 aan zee.

Vrijdag ziet er qua weer een stuk beter uit. De neerslag trekt in de ochtend naar het oosten weg en in ruil daarvoor zien we van tijd tot tijd de zon. Het wordt overdag net iets warmer dan 20 graden.

Zaterdag is het zonnig zomerweer met temperaturen uiteenlopend van 24 aan zee en 28 in het centrum. In het westen komt in de loop van de dag wat meer bewolking opzetten en neemt de kans op regen- en onweersbuien toe.

Zoals het er nu naar uitziet is het zondag overwegend droog en zonnig. Het is waarschijnlijk wat broeierig met temperaturen rond 30 graden. In de loop van de dag stijgt de kans op regen- en onweersbuien, vooral boven het westen van het land.

Na het weekend blijft het wisselvallig en daarbij wordt het beduidend frisser. In de loop van de week komen de maxima beneden 20 graden terecht.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg meteovista.be dan op twitter en op facebook of google-plus.


Hans Roozen Hans Roozen Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.