Weerbericht België

's Avonds nog lang warm

Brussel (meteovista.be), 22 juli 2014 - Laatste update: 17:45

Komende dagen is het vrij zonnig met hoge temperaturen: veelal zomers (25 graden en meer) tot lokaal tropische waarden (30 graden en meer). Pas in het weekend zal de temperatuur weer wat zakken. 's Avonds is het nog lang aangenaam buiten, ideaal BBQ-weer dus!

Vanavond schijnt de zon nog lang en is het rond 20:00 uur gemiddeld nog een graad of 25. Het BBQ-weercijfer komt dan ook uit op een dikke 9. Ook vannacht is het op de meeste plaatsen droog en zijn er brede opklaringen. In de Ardennen is kans op een plaatselijke bui. De temperatuur zakt naar circa 16 graden.

Morgen wordt een zonnige zomerdag. Doordat de wind meer in de noordoosthoek zit wordt het ook aan de kust zomers warm met circa 27 graden. In de rest van het land kan het kwik plaatselijk oplopen tot een tropische 30 graden. Later op de dag is vooral in het oosten kans op een plaatselijke onweersbui.

Donderdag t/m zaterdag is er veel ruimte voor de zon, maar kan vooral ’s middags en ’s avonds ook een lokale zomerse onweersbui ontstaan. De kans dat jij een bui meekrijgt bedraagt ongeveer 30%. De maxima lopen uiteen van 25 graden direct aan zee tot lokaal 30 graden in Limburg en het zuiden van de provincie Luxemburg.

Zondag wordt de vrij warme noordoostelijke wind ingeruild voor een iets koelere noordwestenwind. Aan zee liggen de maxima dan rond 21 graden. In het binnenland wordt het 23-26 graden, maar is de kans op buien duidelijk groter.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg meteovista.be dan op facebook en twitter.


Johnny Willemsen Johnny Willemsen Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.