Weerbericht België

Regionaal mist, later ook zon

26 okt. 2016, 8:39 uur

De dag start regionaal mistig. Geleidelijk breekt de zon door en de temperatuur stijgt naar een graad of 14. Komende dagen is het met 14-15 graden vrij zacht en schijnt af en toe de zon. Na het weekend stijgt de kans op regen en wordt het geleidelijk kouder.

Vanochtend is het in het midden en westen van het land op veel plaatsen mistig. Op verschillende plaatsen kan het wegverkeer hinder ondervinden van slecht zicht. In het oosten van het land is het bewolkt en nevelig. Later in de ochtend lost de mist op en kan de zon voorzichtig doorbreken.

Vanmiddag zijn er stapelwolken met zo nu en dan zon. Geleidelijk neemt de bewolking in het noordwesten toe en schijnt vooral in het zuiden de zon. De temperatuur stijgt naar 14 graden en aan de kust kan het 15 graden worden. In de Ardennen liggen de maxima op een graad of 11. Daarbij staat maar weinig wind.

Vanavond is het wisselend bewolkt en komende nacht kunnen tijdens heldere perioden lokale mistbanken en velden laaghangende bewolking ontstaan. Aan de kust koelt het af naar 10 graden, in Hoog-België daalt de temperatuur naar 4 graden.

Morgen wordt met 14-15 graden waarschijnlijk de warmste dag van de week. Stapelwolken en zon wisselen elkaar af en met een zwakke tot matige zuidwestenwind is het prima weer.

Vrijdag trekt er wat meer bewolking over het land en laat de zon zich minder vaak zien, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De middagtemperatuur ligt rond 14 graden.

In het weekend is in de ochtend kans op mist. Daarna zijn er zonnige perioden, stapelwolken en stijgt de temperatuur naar 14 tot plaatselijk 15 graden.

Na het weekend neemt de kans op neerlag toe. Af en toe schijnt de zon en in de loop van de week daalt de temperatuur naar 7 tot 12 graden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg meteovista.be dan op twitter en op facebook of google-plus.


Matthijs van der Linden Matthijs van der Linden Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.