Weerbericht België

Ochtend zonnig, later buien

25 sep. 2016, 9:00 uur

De dag begint zonnig en vanmiddag neemt vanuit het westen de bewolking toe. Later trekt een aantal buien over het land en krijgen we meer wind. Tot die tijd is het opmerkelijk warm met 20 graden op de stranden en maar liefst 26 in de Kempen. Vanaf morgen is het minder warm, maar blijft het overwegend droog met geregeld zon. Vanaf dinsdag gaat wel de wind aantrekken.

Vanochtend is het in het hele land zonnig en droog. Er staat daarbij een zwakke tot matige zuidoostenwind.

Vanmiddag neemt vanuit het westen de bewolking toe en komen een paar buien het land binnen. Ten zuiden van Samber en Maas blijft het nog lang zonnig. Het wordt erg warm met 20 graden aan zee en op de Hoge Venen, 24 in het centrum en 26 in de Kempen.

Vanavond draait de wind naar het westen en trekt deze even flink aan. Voor het eerst dit najaar zullen veel bomen een deel van hun bladeren laten vallen. De buien trekken in betekenis afnemend naar het noordoosten weg. Vannacht is het droog en koelt het af tot een graad of 8. Aan zee blijft het zachter. Vooral in de dalen van de Ardennen kan mist ontstaan.

Morgen begint de dag vrij zonnig. Vanuit het westen neemt de bewolking toe, maar het blijft overwegend droog. Het is met 18 of 19 graden een stuk frisser, toch voelt het zeker niet onaangenaam aan omdat er weinig wind staat.

Ook dinsdag blijft het zo goed als droog en is er  vooral de eerste helft van de dag ruimte voor de zon. De temperatuur ligt tussen 17 en 20 graden en de zuidwestenwind gaat aantrekken.

Woensdag is nog een overwegend droge dag met af en toe zon en maxima rond 21 graden. De wind wordt matig tot aan zee vrij krachtig.

Donderdag verandert er weinig aan het aardige weerbeeld. Wel neemt de wind verder toe, aan zee kan een windkracht 6 komen te staan. Met 23 graden is het opmerkelijk warm voor eind september.

De dagen daarna is de kans op een overgang naar natter en koeler weer ongeveer net zo groot als de kans op het aanhouden van het overwegend droge en warme najaarsweer.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg meteovista.be dan op twitter en op facebook of google-plus.


Jordi Huirne Jordi Huirne Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.