Weerbericht België

Stralende zomerdag

Brussel (meteovista.be), 6 juli 2015 - Laatste update: 11:10

Het warme weer maakt deze week plaats voor een aantal vrij koele dagen voor de tijd van het jaar. Vandaag belooft echter een mooie zomerdag te worden met veel zon en aangename temperaturen. Morgen wordt nog een portie warme lucht aangevoerd, maar volgen in de middag enkele regen- en onweersbuien.

De ergste hitte is verdreven en vanmiddag schijnt de zon flink. Hier en daar zien we enkele wolkenvelden, maar het blijft droog. De temperatuur ligt rond een aangename 22 graden aan de kust en lokaal nog 26 in het centrum van het land. Hierbij staat een zwakke tot matige zuidwestenwind.

Vanavond en vannacht blijft het helder en koelt het af naar 13 graden in de Ardennen en 16 aan de kust. De wind draait geleidelijk naar het zuiden, wat gevolgen gaat hebben voor morgen.

Morgen stroomt nog een portie warme lucht over het land. De middagtemperatuur ligt tussen 25 graden langs de kust en een tropische 30 in het oosten. De dag begint met zon, maar al snel trekt bewolking het land in. In de middag en avond kunnen vooral in het midden en oosten enkele regen- en onweersbuien ontstaan.

Woensdag trekt de wind aan en draait naar het westen. Hierdoor wordt beduidend frissere lucht aangevoerd en wordt het nog maar 18 tot 20 graden. Het is daarbij wisselend bewolkt met vooral in de ochtend wat zon, in de middag meer bewolking en bovendien is er kans op een aantal buien.

Donderdag wordt ook een relatief koude dag met maxima tussen 18 en 20 graden en een stevige noordwestenwind. Eerst trekken nog enkele buien over het land, maar later op de dag wordt het droger met wat zon.

Vrijdag lijkt een droge dag te worden met behoorlijk wat ruimte voor de zon en maxima van 19-24 graden.

Het weekend ziet er vrij zomers uit met veel zon en maxima rond 25 graden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg meteovista.be dan op twitter en op facebook of google-plus.


Maarten Stam Maarten Stam Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.