Weerbericht België

Warme dag, later kans op onweer

Brussel (meteovista.be), 25 april 2014 - Laatste update: 02:00

Vanuit het zuidoosten stroomt vandaag warme lucht het land in. Gisteren werd het slechts een graad of 17, vandaag komen de temperaturen weer boven 20 graden uit: maxima van 22 en lokaal 25 graden worden verwacht. Helaas is de kans groot dat we de warmte moeten bekopen met stevige onweersbuien.

Vanochtend zijn er zonnige perioden. Het is droog en de temperatuur loopt op van een minimum in de vroege ochtend rond 12 graden naar 19 rond het middaguur.

Vanmiddag trekken vanuit het zuiden steeds meer wolkenvelden over het land. De zon is slechts af en toe te zien en er waait een meest matige oostenwind.

De temperatuur loopt op tot rond 21 graden aan de kust en in Hoog-België, in het centrum wordt het circa 22 graden, de Kempen maken kans op 25 graden!

Zeer waarschijnlijk blijft het vrijwel de hele middag droog, maar er is een kleine kans dat later vanmiddag een plaatselijke onweersbui ontstaat.

Vanavond neemt is de eerste nog kans op een onweersbui. Geleidelijk verdwijnt de neerslagkans en volgen opklaringen. In de nacht is vooral in het westen meer bewolking aanwezig en is kans op een beetje regen. Het wordt niet kouder dan een graad of 8.

Morgen begint de dag opnieuw meest droog en met zonnige momenten. Gedurende de dag zijn er steeds meer wolkenvelden en neemt de kans op een regenbui toe. Er staat maar weinig wind en de temperatuur stijgt tot een graad of 18. Aan zee en in de Ardennen enkele graden lager, in de Kempen enkele graden hoger. ’s Avonds zijn er vrij veel wolkenvelden en zijn er buien; in de nacht wordt het geleidelijk droog.

Zondag wordt vrij veel bewolking verwacht. Het is ’s ochtends en ’s middags nog op veel plaatsen droog. In de avond volgen regenbuien. De middagtemperatuur komt uit rond 17 graden.

Maandag is het in de ochtend nog bewolkt en regent het op sommige plaatsen licht. In de loop van de dag breekt de bewolking en zijn er meer zonnige perioden. Het wordt op steeds meer plaatsen droog, maar later op de dag neemt de kans op buien weer toe. De maximumtemperatuur komt uit op een graad of 20.

De dagen daarna leveren we dagelijks wat van de middagtemperatuur in: de tweede helft van de week moeten we het met slechts 15 graden doen. En het blijft wisselvallig, er kunnen iedere dag buien voorkomen.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg ons dan op facebook en twitter.


Christian Wentink Christian Wentink Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.