Weerbericht België

Grijze start, later in westen zon

Brussel (meteovista.be), 25 oktober 2014 - Laatste update: 07:20

Na een bewolkte start met op verschillende plaatsen wat lichte (mot)regen breekt in het westen voorzichtig de zon door. In het midden en oosten blijft het overwegend overwegend bewolkt met vooral in het oosten kans op regen. Morgen laat de zon zich vaker zien en blijft het droog. Na het weekend wordt het zonniger.

Vanochtend is het overwegend bewolkt en lokaal kan wat lichte (mot)regen vallen. Later in de ochtend breekt in het westen af en toe de zon door en blijft het droog.

Vanmiddag blijft het midden en oosten te maken houden met vrij veel bewolking. Vooral het oosten maakt daarbij kans op wat lichte (mot)regen. In het westen is het droog en wisselen wolkenvelden en zon elkaar af. Het wordt 15 graden in het westen en 12-14 graden in het oosten. Daarbij staat een zwakke tot matige (zuid)westenwind.

Vanavond wordt het vanuit het westen geleidelijk droog. Alleen ten zuiden van Samber en Maas kan het nog tot aan het begin van de nacht duren voordat de neerslag verdwenen is. Daarna wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af en de temperatuur daalt naar een graad of 8.

Morgen belooft een droge dag te worden. Er worden wolkenvelden en ook worden zonnige perioden verwacht. Het wordt 16-17 graden in Laag-België en 14 graden in de Ardennen. De wind is matig van kracht en waait uit het zuidwesten.

Maandag en dinsdag is het waarschijnlijk nog droog en vrij zonnig, bij een middagtemperatuur van 15-18 graden. Daarmee is het een paar graden warmer dan normaal aan het einde van oktober.

Woensdag trekt vanuit het noordwesten een frontaal systeem over het land. De bewolking neemt flink toe en daarbij valt af en toe regen. Bovendien wordt het met 12 tot 15 ook frisser. De dagen daarna verlopen licht wisselvallig.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg meteovista.be dan op twitter en op facebook of google-plus.


Matthijs van der Linden Matthijs van der Linden Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.