Weerbericht België

Bewolkt met soms wat regen

27 nov. 2015,17:00 uur - Laatste update: 17:30

Komende dagen is het overwegend bewolkt en er valt geregeld regen. Morgen overwegend droog en ook wat zon. Vanaf zondag wordt het behoorlijk zacht, nat en windrijk herfstweer. Maandag loopt de temperatuur zelfs op naar 13-14 graden.

In de loop van de avond en nacht trekt een storing over het land. Op de meeste plaatsen valt regen, in de Ardennen kan de neerslag als smeltende sneeuw beginnen. De minima komen uit tussen -1 graden in de Hoge Venen en +6 graden in West-Vlaanderen.

Morgen start met wegtrekkende regen. Vanuit het westen volgen opklaringen, maar later op de dag raakt het terug bewolkt en in de avond en nacht volgt opnieuw regen. Het wordt overdag 4 graden in de Ardennen tot 9 graden aan zee. In de namiddag neemt de zuidwestenwind geleidelijk toe en in de avond en nacht is het onstuimig met fikse rukwinden.

Zondag is de zuidwestenwind nog altijd nadrukkelijk aanwezig. Buien trekken over het land en het wordt beduidend zachter dan vandaag en morgen met 8 graden in de Ardennen tot 12 graden in het westen.

Maandag ligt de temperatuur zelfs op 13-14 graden in Vlaanderen. Het weerbeeld wordt er niet beter op met regelmatig regen vrij veel wind.

Ook de dagen daarna blijft het wisselvallig en windrijk herfstweer met relatief zachte temperaturen.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg meteovista.be dan op twitter en op facebook of google-plus.


Johnny Willemsen Johnny Willemsen Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.