Weerbericht België

Kouder weer op komst

Brussel (meteovista.be), 8 oktober 2015 - Laatste update: 16:55

Vanavond en vannacht blijft het op de meeste plaatsen droog. Tijdens opklaringen kan gemakkelijk nevel en mist ontstaan. Komend weekend is het droog met zon. Wel wordt het duidelijk kouder. De ‪‎winterjas‬ en ‪‎sjaal‬ kunnen weer uit de kast.

Vanavond en vannacht blijft het op de meeste plaatsen droog. Tijdens opklaringen kan gemakkelijk nevel en mist ontstaan. De temperatuur zakt naar 5 graden in de Ardennen en 10 graden aan zee.

Morgen start de dag grijs met nevel, mist en lage bewolking. In het oosten kan het lang duren voordat de zon doorbreekt, in het westen verloopt de middag waarschijnlijk wel vrij zonnig. Het wordt met zon 15-16 graden. Daar waar het grijs blijft wordt het niet warmer dan een graad of 12.

Ook zaterdag is het aan het begin van de dag op veel plekken grijs en nevelig. In de loop van de dag steekt een matige (noord)oostenwind op breekt de zon steeds beter door. Het wordt maximaal 12 graden in Hoog-België en 15 graden in Laag-België.

Zondag wordt het slechts 9-13 graden. Wel is er veel ruimte voor de zon. De wind waait nog steeds matig uit het oosten tot noordoosten.

Ook volgende week blijft het nog een aantal dagen fris voor de tijd van het jaar met maxima rond of net boven 10 graden en minima dicht bij het vriespunt. Later in de week wordt het mogelijk weer iets zachter. Wel neemt dan meteen ook de neerslagkans toe.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg meteovista.be dan op twitter en op facebook of google-plus.


Johnny Willemsen Johnny Willemsen Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.