Weerbericht België

Vrij zonnig en vaak droog lenteweer

23 mrt. 2017, 11:50 uur

Voorlopig blijft het overwegend droog en vaak zonnig lenteweer. Vanmiddag zijn er zonnige perioden en wolkenvelden. Alleen in het uiterste zuiden is een kleine kans op wat regen. Het wordt 12 graden in de Ardennen tot 15 in Antwerpen en Limburg bij een matige oostenwind.

Vandaag zijn er zonnige perioden en velden hoge bewolking. In de loop van de dag raakt het in het zuiden meer bewolkt en in het grensgebied met Frankrijk kan een bui voorkomen. Het wordt 12 graden in de Ardennen tot ruim 15 in Antwerpen en Limburg bij een matige oostenwind.

Vanavond blijven we te maken houden met wolkenvelden, maar in de nacht klaart het meer op. Lokaal vormt nevel of een mistbank. De minimumtemperatuur varieert van 7 graden in de kustregio tot rond het vriespunt in de Ardense dalen.

Morgen wordt een zonnige dag. Het wordt opnieuw 12 graden in de Ardennen en 14-16 graden in de rest van het land. Ook waait er nog steeds een stevige (noord)oostenwind die het voor het gevoel wat kouder maakt.

Zaterdag is de noordoostenwind vrij krachtig in West-Vlaanderen en matig in de rest van het land. Het wordt 12-15 graden en op veel plaatsen verloopt de dag ronduit zonnig.

Ook zondag wordt een droge dag met maxima van 10-14 graden. Er zijn zonnige perioden en in de loop van de dag ook stapelwolken. De wind zit nog steeds in de noordoosthoek.

Volgende week houdt dit droge en vrij zonnige weertype waarschijnlijk aan. Dinsdag, maar ook later in de week kan de middagtemperatuur iets hoger uitvallen met in het binnenland 16 tot plaatselijk 18 graden. Maandag is het in de vroege ochtend fris met in de Ardennen een paar graden vorst. De nachten daarna liggen de minima tussen 2 en 4 graden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Meteovista dan op twitter en facebook.


Matthijs van der Linden Matthijs van der Linden Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.