Weerbericht België

Koude nacht met kans op gladheid

2 dec. 2016, 16:50 uur

Vanavond en vannacht koelt het sterk af met kans op gladheid door ijs- en rijmplekken. Dit weekend schijnt de zon vaak en gaat het tijdens de nachten weer vriezen en kan mist ontstaan. Ook overdag gaat de temperatuur naar beneden. Maandag tot woensdag blijft het koud met flink wat zon. Lokaal blijft mist hardnekkig.

Vanavond wordt het droog en komen vanuit het noorden opklaringen het land binnen. Met uitzondering van het westen kan het mistig worden en het koelt flink af met minimumtemperaturen rond 4 graden aan zee, 1 in het centrum en -3 in de Hoge Venen.

Morgen krijgen we te maken met een hogedrukgebied. Het is rustig weer met een zwakke oostenwind. In de ochtend kan in de Ardennen nog mist en laaghangende bewolking voorkomen. In de rest van het land schijnt de zon en later gebeurt dat ook in het oosten. Het is minder zacht met 2 graden in de Ardennen en 5-7 in Laag-België.

De nacht naar zondag verloopt koud met temperaturen rond het vriespunt aan de kust, -3 in het centrum en lokaal -8 in de Hoge Venen. 

Zondag is het prachtige winterweer. De zon schijnt van tijd tot tijd en het blijft droog. Bij een zwakke tot matige oostenwind is het koud met maxima rond 3 graden.

Het hogedrukgebied blijft tot woensdag ons weer bepalen. Het is droog en de zon schijnt vaak. De wind waait uit het (zuid)oosten en daardoor blijft het koud. 's Nachts vriest het licht in het westen en centrum, en matig in de Kempen en de Ardennen. Maandagmiddag is het een graad of 4 en zowel dinsdag als woensdag komt daar een graadje bij. Vooral de nacht naar dinsdag kan erg mistig verlopen.

Vanaf woensdagmiddag krijgen we weer te maken met storingen. De bewolking en kans op regen nemen toe. De wind draait naar het zuidwesten en gaat aantrekken. Daardoor wordt het ook een stuk zachter met temperaturen die in het westen kunnen oplopen naar 10 tot 12 graden!

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Meteovista dan op twitter en facebook.


Jordi Huirne Jordi Huirne Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.