Weerbericht België

Perioden met zon, morgen buien

26 juni 2017, 12:55 uur

Het is wisselend bewolkt met in het westen volop zon en in het oosten vrij veel wolken. Het wordt 20-25 graden. Morgen wordt het op veel plaatsen 24-25 graden. Vanuit het zuiden raakt het bewolkt met in de middag verspreid over het land regen- en onweersbuien. De dagen daarna verlopen erg wisselvallig en later in de week daalt de temperatuur naar 18-20 graden.

Vanmiddag is het in West-Vlaanderen volop zonnig. In het binnenland wisselen zonnige perioden en stapelwolken elkaar af. Ten zuiden van Samber en Maas is het net wat minder zonnig.

De temperatuur stijgt naar 18 graden aan zee en 22 tot 24 graden in het binnenland. In de Kempen kan het met 25 graden zomers worden, maar in de Gaumestreek wordt het met 26-27 graden het warmst. Er staat een zwakke tot matige wind uit een variabele richting. Aan zee staat een matige noordenwind.

Vanavond lossen de stapelwolken voor een groot deel op en schijnt op veel plaatsen nog een tijd de zon. Komende nacht neemt de bewolking toe. De minimumtemperatuur ligt in de Hoge Venen rond een graad of 10 en in de rest van het land op 13-16 graden.

Morgen start op de meeste plaatsen droog.Vanuit het zuiden neemt neemt de bewolking toe en trekken buien het land in. De buien kunnen soms hevig zijn met vooral in het zuiden en oosten ook onweer. Tussen de buien door kan de temperatuur nog oplopen naar 22-24 graden. In het zuiden van de provincie Luxemburg kan het zomers warm worden met 25-26 graden. De wind is zwak tot matig en waait vanuit het oosten of noordoosten.

Morgenavond en ook in de nacht naar woensdag zijn er buien mogelijk, lokaal met onweer. Tussendoor zijn er ook opklaringen. Koud verloopt de nacht niet. De minimumtemperatuur komt uit tussen 15 en 18 graden. 

Woensdag wordt een dag met veel buien. In de (vroege) ochtend zijn de buien vooral voor het westen, later op de dag zijn de meest actieve buien juist voor het centrum en oosten. Tijdens de buien is ook kans op onweer. Ondanks de buiigheid wordt het nog 20 graden aan zee n in de Ardennen tot 24 in Limburg en de Gaumestreek.

Donderdag komt de temperatuur met maximaal 20 graden lager uit. Er is veel bewolking en van tijd tot tijd valt regen of trekt er een bui over.

Vrijdag en zaterdag blijft het weerbeeld meestal bewolkt en buiig. Met 18 of 19 graden komt de middagtemperatuur nog iets lager uit.

Voor zondag en begin volgende week ziet de weersverwachting er weer iets gunstiger uit. Er komt geleidelijk weer wat meer ruimte voor de zon en de middagtemperatuur loopt vanaf maandag op naar 20-25 graden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Meteovista dan op twitter en facebook.


Johnny Willemsen Johnny Willemsen Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.