Weerbericht België

Af en toe zon

12 feb. 2016, 11:00 uur

In het zuidoosten is het vandaag overwegend bewolkt, maar in de noordelijke streken breekt de zon af en toe door. Het is overwegend droog. Er staat niet veel wind en het wordt 6 graden. In het weekend kunnen we grijs en wisselvallig weer verwachten. Op veel plaatsen valt regen, maar in Hoog-België valt (smeltende) sneeuw.

Vanmiddag breekt op veel plaatsen de zon door, vooral in de Kempen. Daarbij is het overwegend droog. We hebben normale temperaturen voor half februari, het is 2-5 graden in de Ardennen en 6 in Laag-België. De zuidoostenwind is slechts zwak tot matig van kracht.

Vanavond neemt in het zuidoosten de bewolking toe. De temperatuur daalt naar het vriespunt, in de Ardennen vriest het een paar graden. 

Vannacht gaat het in het zuidoosten mogelijk licht sneeuwen. In de rest van het land is het overwegend droog en in het westen en noorden van het land komen nog enkele opklaringen voor. Het kan lokaal glad worden door bevriezing van natte weggedeelten of winterse neerslag.

Morgen schijnt in de noordelijke provincies de zon af en toe in de eerste helft van de dag. Verder naar het zuiden is het overwegend bewolkt en trekt een neerslaggebied het land binnen. In het zuidoosten valt wat (smeltende) sneeuw. In de middag gaat de neerslag over in regen en is ook verder naar het noorden de paraplu nodig. Het wordt 2 graden in de Hoge Venen tot 7 in het centrum. De oostenwind is zwak tot matig.

Zondag wordt een grijze en kille dag. De zon laat zich niet of nauwelijks zien en er valt geruime tijd lichte regen. In Hoog-België kan ook (smeltende) sneeuw vallen met lokaal gladheid als gevolg. Het wordt 6-7 graden in het midden en westen. Ten zuiden van Samber en Maas liggen de maxima enkele graden lager.

Maandag heeft het zuidoosten een grijze dag met af en toe wat winterse neerslag. In het westen wordt het droger met zelfs wat zon in de middag. De temperatuur varieert van 0 graden in de Hoge venen tot 4-6 graden in het centrum en westen. Door een aantrekkende noordoostenwind ligt de gevoelstemperatuur rond of iets onder het vriespunt.

De dagen daarna is het prima weer met slechts een kleine kans op een lokale (winterse) bui. De zon laat zich vooral in de westelijke helft van het land regelmatig zien en dan is het heerlijk weer. Een noordoostenwind voert vrij koude lucht aan. In Hoog-België ligt de temperatuur rond het vriespunt terwijl het in de rest van het land een graad of 4 is. In de nachten vriest het licht met 0 tot -5 graden. In de Ardennen kan het nog wat kouder worden. In het weekend wordt het zachter en neemt de kans op neerslag toe.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg meteovista.be dan op twitter en op facebook of google-plus.


Amber Struijk Amber Struijk Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.