Weerbericht België

Zomertijd start herfstachtig

Brussel (meteovista.be), 29 maart 2015 - Laatste update: 11:45

De zomertijd is afgelopen nacht ingegaan, maar dit merken we niet aan het weer. Vandaag lijkt het wel herfst en de komende dagen is dit weinig anders. Pas tijdens het Paasweekend lijkt het weerbeeld te verbeteren en vanaf Tweede Paasdag neemt de kans op iets warmer weer ook toe.

Vanmiddag regent het vanuit het westen stevig door en ook de zuidwestenwind neemt in kracht toe. In het binnenland waait het (vrij) krachtig, vlak aan zee zeer krachtig, windkracht 7. Ook neemt de kans op zware rukwinden toe. Het wordt circa 11 graden. Op het einde van de middag wordt de neerslag meer buiig en is er kans op onweer. De zwaarste rukwinden worden vanaf dan verwacht en kunnen lokaal meer dan 90 km/u zijn.

Vanavond trekken de buien met onweer en rukwinden naar het oosten weg en wordt het vanaf het westen droger met opklaringen. De temperatuur zakt naar 2-5 graden, direct aan zee blijft het nog iets warmer.

Morgen start de dag droog en met af en toe zon. Wel waait het matig tot vrij krachtig uit het westen. Overdag neemt de kans op enkele buien toe, de wind neemt juist geleidelijk af in kracht. Het wordt 10 graden in Vlaanderen en circa 6 graden in de Ardennen.

Dinsdag wordt weer een behoorlijk natte dag met regelmatig buien. Ook de wind is weer van de partij, zodat het opnieuw eerder herfst is dan lente. Het wordt maximaal 11 graden.

Ook de rest van de week ziet er behoorlijk wisselvallig uit. Tijdens het Paasweekend knapt het weerbeeld op. Het wordt droger en er komt meer ruimte voor de zon. Het is eerst aan de frisse kant met maxima rond 9 graden, maar vanaf Tweede Paasdag nemen de kansen op wat warmer weer toe.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg meteovista.be dan op twitter en op facebook of google-plus.


Maarten Stam Maarten Stam Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.