Weerbericht België

Wolkenvelden en buien

Brussel (meteovista.be), 28 mei 2015 - Laatste update: 17:06

De komende dagen moeten we met buien rekening houden, maar er zullen zeker ook genoeg droge momenten zijn en misschien zien we af en toe de zon. Daarnaast ligt de temperatuur doorgaans onder normaal. In de loop van volgende week neemt de kans op droog en zonnig weer sterk toe.

Vanavond en vannacht zijn er veel wolkenvelden en lokaal kan wat regen vallen. In de Ardennen koelt het af naar een graad of 5 en aan zee wordt het niet veel kouder dan 10 graden.

Vrijdag heeft de bewolking andermaal de overhand. Daarnaast regent het soms, maar is het doorgaans droog. De temperatuur blijft met 14 tot 17 graden aan de magere kant voor de tijd van het jaar. De wind matige wind maakt het voor het gevoel nog wat frisser.

Later op de dag worden de buien in de kustregio zwaarder en talrijker en gaat het daar bovendien stevig waaien met kans op een harde zuidwester, windkracht 7. In de avond trekt een gebied met stevig buien van west naar oost over het land. De buien kunnen gepaard gaan met onweer en windstoten. Koud verloopt de nacht niet met minima tussen 7 en 10 graden.

Ook zaterdag trekken, vooral in de ochtend en begin middag, een paar buien over het land en is het fris met maxima van 14-17 graden. 's Middags knapt het weer vanuit het westen op.

Zondag begint met zonnige perioden, later op de dag stijgt de kans op een regen- of onweersbui. De temperatuur gaat omhoog naar 17-21 graden.

De eerste dagen van de meteorologische zomer, maandag en dinsdag, verlopen verre van zomers. Er trekken actieve regenzones over het land en ook de wind laat met regelmaat van zich horen.

Tweede helft van de week wordt het onder invloed van een hogedrukgebied waarschijnlijk rustiger, droger en zonniger. De temperatuurverwachting is uiterst onzeker, maar de kans op maxima van 20 graden of meer neemt toe.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg meteovista.be dan op twitter en op facebook of google-plus.


Jaco van Wezel Jaco van Wezel Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.