Weerbericht België

Kalm weertype

Brussel (meteovista.be), 1 oktober 2014 - Laatste update: 02:00

Voordat dit weekend het weer omslaat en het nat en onstuimig wordt, kunnen we nog enkele rustige en overwegend droge dagen verwachten. Vandaag zijn er flinke zonnige perioden, morgen is bewolking hardnekkiger. Vrijdag belooft daarentegen weer zonnig en droog te verlopen.

Vanochtend is het vrijwel overal droog en kan het plaatselijk mistig zijn. Gedurende de ochtend lost de mist op en komt de zon tevoorschijn.

Vanmiddag zijn er zonnige perioden en kan de temperatuur behoorlijk oplopen: het wordt 20 graden in de Ardennen en 21 à 22 op veel andere plaatsen. De zuidwestenwind is zwak in het oosten en matig in het westen van het land.

In de loop van de middag zijn er meer wolkenvelden en neemt de kans op een lichte regenbui in het westen van het land toe. Op de meeste plaatsen blijft het droog.

Vanavond hebben we met wolkenvelden en opklaringen te maken. De neerslagkans is klein en de wind valt weg. Vannacht neemt de bewolking vanuit het westen toe. Er staat weinig wind en vooral in het oosten van het land is kans op mist.

Morgen is het ’s ochtends bewolkt en nevelig. Mogelijk valt plaatselijk een beetje motregen. In de loop van de dag breekt de zon vaker door. Er staat nauwelijks wind en het wordt ongeveer 22 graden.

Vrijdag belooft een mooie zonnige nazomerdag te worden. Zodra de mist is opgetrokken wordt het zonnig en schuiven slechts nog enkele vriendelijke stapelwolken voorbij. De middagtemperatuur komt uit op een graad of 22.

Zaterdag is het naar verwachting overdag droog en neemt de hoeveelheid sluierbewolking steeds meer toe. Met een waterig zonnetje wordt het nog een graad of 21. Later op de avond en in de nacht naar zondag volgen perioden met regen.

Zondag zijn er veel wolkenvelden en perioden met regen. Een koufront veroorzaakt deze neerslagactiviteit en die veroorzaakt ook een aanvoer van koelere lucht. Het wordt nog slechts een graad of 18.

Volgende week wordt het herfstachtig. De wind trekt flink aan en regelmatig trekken buien over het land. De zon is nog slechts sporadisch te zien, maar dankzij een zuidelijke wind ligt de middagtemperatuur toch nog dicht bij de 20 graden: het wordt dagelijks een graad of 18.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg meteovista.be dan op facebook en twitter.


Christian Wentink Christian Wentink Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.