Weerbericht België

Bijzonder hoge temperaturen

Brussel (meteovista.be), 31 oktober 2014 - Laatste update: 11:20

Een zuidenwind voert zachte lucht aan, waardoor vandaag en morgen zeer hoge temperaturen voor de tijd van het jaar behaald worden. Lokaal wordt mogelijk de 20 graden grens overschreden. Het zachte weer gaat bovendien gepaard met redelijk wat zon.

Vanmiddag is er veel ruimte voor de zon, afgewisseld door enkele velden sluierbewolking.

Met temperaturen van 17 graden in de Ardennen tot 19, mogelijk lokaal 20, in Centraal-België is het zeer zacht voor de tijd van het jaar.

Vanavond en vannacht is het vrij helder en kan in het oosten en zuidoosten mist of laaghangende bewolking ontstaan. De minima liggen tussen 7 en 11 graden.

Morgen doet de temperatuur er nog een graadje bovenop en kan op nog iets meer plekken 20 graden worden bereikt. Het wordt een dag met veel zon, al kan eind van de middag in het westen de bewolking iets toenemen. Prima weer dus voor een buitenactiviteit zoals fietsen of wandelen.

Zondag is er iets meer bewolking dan morgen, maar het blijft tot in de avond droog. Tussendoor zien we de zon. Het wordt iets minder warm met zo'n 15 tot 18 graden. De zuidenwind is matig van kracht, aan zee mogelijk vrij krachtig (windkracht 5). Zondagavond en in de nacht naar maandag volgt vanuit het westen regen.

Maandag komt een koufront boven het land te liggen. Er zijn veel wolkenvelden en van tijd tot tijd regent het. Daarbij staat bovendien een stevige zuid(west)enwind. Een typische herfstdag dus, met een middagtemperatuur van circa 16 graden.

De rest van volgende week neemt de wisselvalligheid geleidelijk af. Dinsdag is het nog behoorlijk nat, de dagen daarna neemt de neerslagkans wat af. Wel zijn er veel wolkenvelden en is de zonkans beperkt. De middagtemperatuur loopt geleidelijk terug naar een graad of 12.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg meteovista.be dan op twitter en op facebook of google-plus.


Johnny Willemsen Johnny Willemsen Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.