Weerbericht België

Overwegend droog

Brussel (meteovista.be), 19 april 2014 - Laatste update: 18:40

Vanavond is het overwegend droog met opklaringen. Vannacht kunnen aan de Franse grens enkele buien ontstaan. Tijdens de paasdagen neemt de buiigheid toe. Tussendoor is er echter wel ruimte voor wat zon. De middagtemperaturen doen wel een stap voorwaarts tot rond of dichtbij de 20 graden.

Vanavond en vannacht blijft het op veel plaatsen droog met enkele opklaringen. In het zuiden aan de Franse grens is meer bewolking met kans op enkele buien. Het wordt zeker geen koude nacht met minima tussen 6 en 10 graden.

Paaszondag is het bewolkt en heeft een groot deel van het land met buien te maken. In het noordoosten blijft het droger en laat de zon zich iets vaker zien. Het wordt relatief warm met 16 graden vlak aan zee en 20 in het noorden van het land. Toch maakt een stevig noordoostenwind het voor het gevoel een stuk frisser.

Paasmaandag kunnen we opnieuw vrij veel bewolking verwachten. Het regent af en toe en er staat maar weinig wind. Het wordt ’s middags een graad of 18.

De rest van volgende week blijft het wisselvallig, maar wel vrij warm. De maxima komen uit rond 20 graden en vrijwel dagelijks is kans op stevige buien vanuit het zuiden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg ons dan op facebook en twitter.


Hans Roozen Hans Roozen Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.