Weerbericht België

Laatste zomerweek

Brussel (meteovista.be), 16 september 2014 - Laatste update: 02:00

Op dinsdag 23 september begint om half vijf ’s ochtends de herfst. Dat is nog maar week vanaf vandaag. Maar de laatste zomerweek van 2014 ziet er ook daadwerkelijk zomers uit! Er worden flinke zonnige perioden verwacht en middagtemperaturen tot 25 graden. Na enkele zonnige dagen krijgen we tegen het weekend met zomerse buien te maken.

Vanochtend is het - zoals wel vaker de laatste dagen - grijs. De zon wordt eerst nog gehinderd door nevel, mist en lage bewolking, maar in de loop van de ochtend wordt het zonniger.

Vanmiddag zijn er flinke zonnige perioden en hebben we op veel plaatsen met vriendelijke stapelwolken te maken. In Antwerpen, Limburg en Luik kan de bewolking hardnekkig zijn en hebben we ook ’s middags met wolkenvelden te maken.

Er is een kleine kans op een bui aan de Nederlandse grens, vooral in de provincie Antwerpen. Er staat vandaag nauwelijks wind en het wordt een graad of 24.

Vanavond zijn er eerst nog enkele stapelwolken aanwezig, maar al snel wordt het helder. Mogelijk dat in de noordelijke provincies nog enkele wolkenvelden aanwezig blijven. Vannacht ontstaan mist en lage bewolking. Het koelt af naar 11 tot 14 graden.

Morgen is het na het oplossen van het ochtendgrijs vrij zonnig. Er zijn enkele velden sluierbewolking en ’s middags een paar stapelwolken. Het is droog en dat maakt de mooie nazomerdag compleet! Er waait slechts een zwakke oostenwind en het wordt 24 tot 26 graden.

Donderdag bevinden we ons nog steeds in warme lucht. Er is flink veel ruimte voor de zon en het wordt opnieuw een graad of 25. Mogelijk ontstaan in de loop van de middag enkele buien. De kans daarop is het grootst in de oostelijke helft van het land.

Vrijdag is de buienkans nog wat groter. ’s Ochtends is het waarschijnlijk nog droog, maar in de middag trekken meer wolkenvelden over het land en kunnen diverse onweersbuien over het land trekken. Ondanks de buien kan de zomerse 25 graden nog gehaald worden.

In het weekend hebben we zowel zaterdag als zondag een grote kans op buien. Wolkenvelden trekken over het land en het wordt circa 23 graden. Volgende week blijft de neerslagactiviteit de eerste dagen nog aanwezig, maar neemt de kans op droog weer geleidelijk toe.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg meteovista.be dan op facebook en twitter.


Christian Wentink Christian Wentink Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.