Weerbericht België

Droog en vrij zonnig

Brussel (meteovista.be), 24 november 2014 - Laatste update: 02:00

Na een zeer zacht weekend is het de komende dagen iets frisser, maar nog steeds te zacht voor de tijd van het jaar. Een hogedrukgebied zorgt voor overwegend droog en vrij zonnig weer, al is het in deze tijd van het jaar vaak moeilijk te zeggen hoe hardnekkig de bewolking is.

Vanochtend kan het in het zuidoosten nog wat licht regenen als gevolg van een regenzone die over het land is getrokken. Elders breekt vanuit het westen regelmatig de zon door.

Vanmiddag blijft het een rustige en vrij zonnige herfstdag. In het zuiden zal de bewolking wat hardnekkiger zijn. Er staat een zwakke tot matige oostelijke wind waardoor iets frissere lucht wordt aangevoerd. De middagtemperatuur ligt tussen 8 graden in de Ardennen tot 11 aan de kust.

Vanavond en vannacht worden opklaringen talrijker en belooft het een koude nacht te worden. Op veel plaatsen kan zich ook nevel of mist vormen. Het koelt af naar 2 tot 6 graden en vooral in de Ardennen kan het aan de grond een graadje vriezen.

Morgen begint de dag droog met flinke opklaringen. Vanuit het zuiden trekt in de loop van de middag steeds meer bewolking het land in waaruit ook hier en daar wat lichte regen kan vallen. Bij een matige oostenwind wordt het 8 tot 10 graden.

Woensdag heeft de zon moeite om het ochtendgrijs weg te werken. Het blijft over het algemeen grotendeels bewolkt met hier en daar een spatje regen. De wind draait geleidelijk naar zuidelijke richtingen en daardoor zal de temperatuur weer een stapje omhoog doen. Deze komt uit tussen 9 en lokaal 12 graden.

De dagen daarna houden we vrij grijs weer met maar af en toe wat zon. Het blijft grotendeels droog en langzaam doet de temperatuur weer een stapje terug. De zuid (west)elijke wind blijft overheersen. Van serieus winterweer is voorlopig nog geen sprake.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg meteovista.be dan op twitter en op facebook of google-plus.


Maarten Stam Maarten Stam Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.