Weerbericht België

Steeds meer ruimte voor zon

Brussel (meteovista.be), 27 februari 2015 - Laatste update: 11:30

Er is afgelopen nacht een frontale storing over het land getrokken en die heeft flink wat regenwater achtergelaten. Vandaag is het op de meeste plaatsen droog en vanmiddag zijn er zonnige perioden. Ook morgen blijft het lang droog, pas later in de middag volgt regen. Zondag worden veel wind en regenbuien verwacht.

Vanmiddag trekken nog wolkenvelden over de oostelijke helft van het land en is ook wat regen mogelijk. Het wordt uiteindelijk overal droog en het wordt ook op veel plaatsen vrij zonnig. De zon wordt afgewisseld door enkele stapelwolken.

Het waait matig uit het noordwesten en de temperatuur loopt op naar 4 graden in de Hoge Venen, 7 aan zee en 8 in de Kempen.

Vanavond zijn er opklaringen. Er komen nog enkele wolkenvelden voor, maar die lossen steedse meer op. De wind neemt in kracht af en draait van noordwest naar zuid. Er volgt een vrij heldere en koude nacht. Op veel plaatsen kan het licht gaan vriezen, aan zee blijft de temperatuur enkele graden boven nul.

Morgen start de dag helder en koud. Gedurende de dag trekken steeds meer wolkenvelden vanuit het westen over het land. Er schijnt nog een waterig zonnetje en er komt een stevige zuid(west)enwind te staan, matig tot vrij krachtig, windkracht 4 à 5.

In de loop van de middag wordt de bewolking in het westen dik genoeg voor een beetje regen, in het oosten blijft het nog lang droog, maar ook daar gaat het later op de avond regenen. De middagtemperatuur ligt morgen rond 8 graden.

Zondag start de meteorologische lente met een herfstachtige dag. Aanvankelijk is het droog met veel bewolking. In de loop van de dag trekt de wind aan en gaat (vrij) krachtig waaien in het binnenland, windkracht 5-6. In de avond is op veel plaatsen kans op windstoten en wordt flink wat regen verwacht. Het wordt maximaal 10 graden.

Maandag wordt in de loop van de middag een neerslagstoring vanuit het zuiden verwacht. Waarschijnlijk is het ’s ochtends nog droog en volgt later op de dag regen. De maxima liggen dan opnieuw rond 10 graden. Ook is later op de dag kans op een stevige wind.

De dagen daarna hebben we tijdelijk met koudere lucht te maken. Het is ’s middags ongeveer 7 graden en in de nacht liggen de minima dicht bij het vriespunt. Er is kans op buien, soms met een wat winters karakter, zoals met natte sneeuw en hagel. In de loop van de week neemt de neerslagkans wat af door de toenemende invloed van een hogedrukgebied.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg meteovista.be dan op twitter en op facebook of google-plus.


Christian Wentink Christian Wentink Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.