Weerbericht België

Stevige regen- en onweersbuien

28 mei 2016, 02:00 uur

Vanochtend valt de regen mee, met plaatselijk wat gespetter, maar vanmiddag kunnen we enkele stevige onweersbuien verwachten. Daarbij is kans op hagel en wateroverlast. De temperatuur stijgt naar 17 tot 24 graden. Morgen opnieuw stevige buien en maandag wordt een grijze en natte dag.

Vanochtend is het wisselend bewolkt. Mogelijk valt in het westen een spatje regen. Later neemt de bewolking toe en kan op meer plaatsen een beetje regen vallen.

Vanmiddag kunnen verspreid over het land buien ontstaan. De zwaarste buien ontstaan in het binnenland en daarbij is kans op onweer, hagel en veel regen. Aan de kust stijgt de temperatuur naar 17 graden. In het binnenland stijgt de temperatuur naar 21 tot 24 graden.

Vanavond trekt nog een aantal (onweers)buien over het land. Later op de avond neemt de neerslag af en verdwijnt het onweer.

Morgen kunnen we opnieuw buien verwachten. De zwaarste buien trekken ditmaal over het (noord)oosten met onweer, hagel en veel regen. Het wordt 15 graden aan de kust tot 21 in de Kempen en de zon laat zich iets minder vaak zien.

Maandag is het met 14 tot 19 graden een stuk koeler. Er is vrij veel bewolking en de hele dag trekken buien over het land. Hierdoor kan er in totaal veel regen vallen.

Dinsdag valt er minder neerslag, maar het blijft bewolkt en wisselvallig.

De dagen daarna breekt de zon vaker door en stijgt de temperatuur naar 18 graden aan de kust en 19 tot 23 graden in de rest van het land.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg meteovista.be dan op twitter en op facebook of google-plus.


Matthijs van der Linden Matthijs van der Linden Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.