Weerbericht België

Meestal droog komende week

20 aug. 2017, 17:08 uur

Komende week is het meestal droog. Af en toe valt er toch regen, zo ook morgen. Er zijn dan veel wolkenvelden, waaruit nu en dan wat lichte regen valt. Het wordt morgen 17-20 graden. Dinsdag komt er geleidelijk meer ruimte voor de zon en wordt het 20-25 graden. Woensdag wordt het zomers met veel zon en maxima van 25-29 graden. Daarna neemt de kans op een bui weer toe.

Vanavond is het droog met steeds meer opklaringen. Vannacht raakt het vanaf het westen wat meer bewolkt en kan vooral vlak aan zee en aan de Franse grens soms wat lichte regen vallen.

De minima komen uit tussen 13 graden in West-Vlaanderen en 10 in de Ardennen. In de Oostkantons kan het lokaal afkoelen tot een graad of 6.

Morgen begint de dag in het oosten droog met mogelijk nog wat zon. In het westen is het zwaarbewolkt en kan een beetje regen vallen. Geleidelijk raakt het vanuit het westen overal meer bewolkt en neemt de kans op lichte regen toe. In Limburg en de oostelijke helft van de provincie Antwerpen blijft het waarschijnlijk droog.

Het wordt 17 graden in de Ardennen en circa 20 graden in Vlaanderen. De wind is zwak en waait veelal uit het zuiden of zuidwesten.

Morgenavond en in de nacht naar dinsdag blijft het overwegend bewolkt. De neerslagkans neemt wel geleidelijk wat af. Koud verloopt de nacht niet met minima rond 15 graden. In de Oostkantons kan het afkoelen tot circa 10 graden.

Dinsdag start vrij bewolkt met mogelijk lokaal nog wat motregen. Naarmate de dag vordert wordt het overal droog en komt er meer ruimte voor de zon. Er waait een zwakke wind uit zuidelijke richtingen en de middagtemperatuur komt op 20-22 graden in de Ardennen, 22-24 graden in Vlaanderen en mogelijk 25 graden in de Gaumestreek en de delen van de provincie Henegouwen langs de grens met Frankrijk.

Woensdag is het even volop zomer. De zon schijnt uitbundig en er waait een matige zuidoostenwind. Door deze wind wordt het ook aan zee zomers warm. De maxima komen uit op 25 graden in de Ardennen en de Westhoek, 27 graden in Antwerpen en Brussel en 28-29 graden in Limburg en Belgisch-Lotharingen.

Donderdag trekt, door een westenwind, weer wat koelere lucht het land in. De maxima komen uit tussen 20 en 24 graden en het weerbeeld bestaat uit wolken, zon en een lokale bui in het binnenland.

Vanaf vrijdag wordt de weersverwachting wat meer onzeker. De kans op een wisselvallig weertype neemt gedurende het weekend toe. Vrijdag en zaterdag is het nog relatief warm met maxima van 21-25 graden. Volgende week ligt de middagtemperatuur waarschijnlijk rond 20 graden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Meteovista dan op twitter en facebook.


Jaco van Wezel Jaco van Wezel Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.