Weerbericht België

Grijs en soms (mot)regen

21 feb. 2017, 9:00 uur

Vandaag is het een grijze dag en er valt regelmatig (mot)regen. Met 7 tot 12 graden is het zeer zacht. Morgen en donderdag wordt het onstuimig met een krachtige zuidwestenwind. Daarbij regent het vaak. Vrijdag daalt de temperatuur en krijgen de buien in de Ardennen een winters karakter. In het weekend wordt het weer zachter en blijft het wisselvallig.

Vanochtend is het grijs en verspreid over het land valt wat (mot)regen. Bij een meeste matige westenwind is het behoorlijk zacht met temperaturen rond 6 graden in de Hoge Venen en 10 in Laag-België.

Vanmiddag blijft het bewolkt en regenachtig. De wind draait naar het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig, windkracht 3 tot 5. Met 7-9 graden in de Ardennen en 10-12 in de rest van het land is het erg zacht voor februari.

Vanavond en vannacht blijft het bewolkt met soms regen. De zuidwesten wind wakkert flink aan en wordt (vrij) krachtig in het binnenland en zeer krachtig aan zee, 7 Bft. Daar kunnen windstoten voorkomen rond 75 km/u. Het is zeer zacht met 5 graden in de Gaumestreek tot 10 in het noorden en westen.

Morgen krijgen we opnieuw een bewolkte en relatief zachte dag. Het is bewolkt en vooral in het noorden zijn er perioden met regen. Daarbij is het onstuimig met een (vrij) krachtige zuidwestenwind. Aan zee kan het af en toe zeer krachtig waaien, 7 Bft. De temperatuur stijgt daarbij naar 7 graden in de Ardennen en 12 in het westen en noorden. 

Donderdag wordt het zeer onstuimig. Het is bewolkt, regenachtig en de wind wordt (zeer) krachtig, 6-7 Bft. Daarbij komen rukwinden voor van 75-90 km/u. Aan zee kan de wind uitschieten naar 100 km/u. De maxima liggen rond 7 graden in de Ardennen en 12 in het westen en noorden. De gevoelstemperatuur ligt echter een stuk lager met 5 graden in het centrum, 3 aan zee en 0 in de Hoge Venen!

Vrijdag wordt het voelbaar frisser. De maximumtemperatuur komt uit tussen 3 graden ten zuiden van Samber en Maas en 7-9 graden in Vlaanderen. Gevoelsmatig ligt de temperatuur in Vlaanderen tussen 2 en 4 graden en in het zuidoosten vriest het voor het gevoel de hele dag. Er komen (winterse) buien voor en zeker op het reliëf is kans op smeltende sneeuw. Tussendoor schijnt gelukkig ook de zon.

Het weekend begint fris. In de nacht van vrijdag op zaterdag kan het in het centrum licht vriezen, in de Ardennen wordt het lokaal -5. Daarna wordt het snel zachter, zaterdagmiddag 4 graden in de Gaumestreek tot 10 in West-Vlaanderen en zondag is het 7 tot 12 graden. Af en toe schijnt de zon, maar beide dagen komen ook enkele buien voor. 

Volgende week blijft het zacht en wisselvallig winterweer. Mogelijk wordt het met maart op de kalender wat droger en kouder. De kans op vorst in de nachten neemt dan toe.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Meteovista dan op twitter en facebook.


Jordi Huirne Jordi Huirne Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.