Weerbericht België

Zonnig en droog weekend

Brussel (meteovista.be), 28 november 2014 - Laatste update: 17:41

Dankzij een oostelijke wind kunnen we de komende dagen droog en vrij zonnig weer verwachten. Tegelijk wordt ook koudere lucht aangevoerd. In de nachten na het weekend is dan ook grote kans op nachtvorst. Vanavond klaart het steeds meer op en volgt een vrij heldere nacht. Morgen wordt flink wat zon verwacht.

Vanavond zijn er opklaringen en waait het op veel plaatsen nog matig uit het oosten. Vannacht neemt de wind in kracht af en daalt de temperatuur tot 3 graden in het oosten en 6 aan de kust. Aan de grond kan het afkoelen tot onder het vriespunt.

Morgen is het in de vroege ochtend helder en vrij koud. De zon krijgt alle ruimte en het blijft de hele dag droog. Enkel velden sluierbewolking trekken over het land. De oostenwind trekt aan naar zwak tot matig en de middagtemperatuur komt uit op 9 of 10 graden.

Opnieuw volgt een heldere en vrij koude avond en nacht. De minimumtemperatuur komt uit op waarden veelal net boven het vriespunt.

Zondag vangt een vrij koude periode aan met winterse ongemakken als bevroren autoruiten en kans op plaatselijke gladheid. De middagtemperatuur komt nog maar net op 6 graden uit en de doorstaande oostelijke wind maakt het voor het gevoel extra koud. De volop schijnende zon is een schrale troost.

Maandag belooft een koude winterdag te worden. De decembermaand start als een echte wintermaand met koud en helder weer. Er schuiven soms enkele wolkenvelden voorbij, maar het is vooral zonnig en droog. Er staat wat minder wind dan in het weekend en het wordt ongeveer 4 graden.

De weersverwachting voor de dagen daarna schuift steeds meer op naar zachter weer met toenemende neerslagkansen.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg meteovista.be dan op twitter en op facebook of google-plus.


Hans Roozen Hans Roozen Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.