Weerbericht België

Winterweer

Brussel (meteovista.be), 30 januari 2015 - Laatste update: 02:00

Vanochtend trekken buien over het land en wordt het op veel plekken wit en is er kans op gladheid. In de middag wordt het wat droger en kan lokaal de zon even doorbreken. In het weekend blijft het winters met kans op (smeltende) sneeuw en gladheid.

Vanochtend is het bewolkt en trekt een actieve pluk buien over het land. Aan zee is de neerslag veelal een mix van regen en smeltende sneeuw. Meer naar het oosten wordt het geleidelijk wit en is er grote kans op gladheid. De ochtendspits moet rekening houden met flinke vertragingen. 

In de middag neemt het aantal buien af en klaart het lokaal op. Over het algemeen overheerst de bewolking bij maxima van5 graden aan zee. In de Ardennen blijft het kwik rond het vriespunt steken. De wind is matig tot vrij krachtig uit meest westelijke richting.

De nacht naar zaterdag verloopt op een enkele winterse bui na droog. Naast bewolking ook een opklaring. De temperatuur daalt naar waarden rond het vriespunt, in de Ardennen wordt lichte vorst verwacht.

Zaterdag en zondag hebben we een mix van buien (met regen, smeltende sneeuw en sneeuw) en opklaringen. De temperatuur loopt uiteen van 5 graden aan zee tot 0 graden op het reliëf. Door bevriezing of winterse neerslag is er kans op gladheid.

Na het weekend verandert er in het begin niet al teveel, maar wordt het mogelijk aan het eind van de week nog iets kouder. Droge perioden en winterse buien wisselen elkaar af en ook de wind zal de ene keer luwen en dan weer aanwakkeren.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg meteovista.be dan op twitter en op facebook of google-plus.


Hans Roozen Hans Roozen Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.