Weerbericht Europa

Weerbericht Europa

Brussel (meteovista.be), 3 augustus 2015

De zomerzon laat de temperatuur op veel plaatsen op het Europese vasteland naar 30 gaden stijgen. In de eerste helft van de week trekt over het noordwesten een frontale zone waardoor de zon tijdelijk verdwijnt, de kans op neerslag stijgt en de maxima lager uitvallen. Daarna volgt herstel van het overwegend droge zomerweer en gaat de temperatuur omhoog.

West-Europa

Frankrijk
Het is vrij zonnig, droog en warm zomerweer. Rond het Centraal Massief stijgt de temperatuur naar 36 graden. In het zuidwesten kunnen enkele buien ontstaan die de komende tijd uitbreiden naar de centrale- en noordoostelijke delen van het land. Halverwege de week keert de zon terug en wordt het warmer. Later in de week is opnieuw kans op onweer.

Groot Brittannië
Een depressie ten noordwesten van de regio veroorzaakt vooral in het noorden en westen van de regio buien. In de regio van Londen is het overwegend droog en laat de zon zich regelmatig zien, maar in de eerste helft van de week neemt de kans op een lokale bui wel toe.

Zuid-Europa

Griekenland
Op de eilanden is het over het algemeen zonnig en droog zomerweer. Temperaturen van 31 tot 37 graden zijn geen uitzondering. Op het vasteland is dagelijks een lichte onweersdreiging, maar ook daar laat de zon zich regelmatig zien.

Italië
De zomerzon schijnt uitbundig en op veel plaatsen is het de komende dagen droog. Alleen lokaal kan een regen- of onweersbui ontstaan en in de Apennijnen en het uiterste noorden is de kans daarop het grootst. In de hoofdstad is het deze week 35 tot 37 graden.

Portugal
Een matige (noord)westenwind voert de komende dagen wolkenvelden aan vanaf zee. Af en toe schijnt de zon en op de meeste plaatsen blijft het de komende tijd droog. Later in de week neemt de kans op lokale buien toe. In het binnenland liggen de maxima rond 35 graden, aan de kust is het minder warm.

Spanje
De komende tijd is het vrij zonnig zomerweer met in het binnenland hoge temperaturen. In het midden en noordoosten van het land kunnen enkele onweersbuien ontstaan, maar de komende dagen neemt de neerslagkans sterk af. Pas aan het eind van de week neemt de kans op een lokale onweersbui weer toe.

Turkije
Met uitzondering van een lokale onweersbui in de (late) middag is het prima zomerweer. De temperatuur ligt op veel plaatsen tussen 31 en 36 graden en daarbij schijnt vaak de zon. Lokaal kan het zelfs 40 graden worden.

Centraal Europa

Duitsland
Droog zonnig en warm weer maakt tijdelijk plaats voor bewolking en buien. Daarbij komt ook onweer voor. Halverwege de week knapt het weer op en in het midden en zuiden kan het lokaal 36 graden worden. In het weekend zorgen buien voor verkoeling.

Oostenrijk
In de berggebieden kan lokaal een regen- of onweersbui ontstaan. Rond de hoofdstad blijft het waarschijnlijk droog, schijnt de zon langdurig en stijgt de temperatuur richting 35 graden. Ook het vooruitzicht naar volgende week laat veel zon en hoge temperaturen zien.

Zwitserland
De verwachting voor de komende dag ziet er best gunstig uit. De zon schijnt regelmatig en de meeste dagen verlopen droog. Alleen dinsdag is de kans op buien tijdelijk groter en laat de zon zien langere tijd niet zien. De temperatuur ligt in de dalen, met uitzondering van dinsdag, rond 30 graden.


Matthijs van der Linden Matthijs van der Linden Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.