Weerbericht Europa

Weerbericht Europa

Brussel (meteovista.be), 4 juli 2015

De warme Spaanse lucht die diep in Europa was doorgedrongen, wordt komende week weer naar het zuiden en zuidoosten terug gedrongen. De temperatuur komt in het noordwesten wat lager uit, maar met vaak zonneschijn behouden we het zomergevoel.

West-Europa

Frankrijk
Aan de Middellandse Zee is het op en top strandweer met 30-35 graden en veel zon. Ook elders in het land is het volop zomer, maar kunnen wolkenvelden zeker in de westelijke helft de zon regelmatig verdrijven. Er is kans op een bui en daarbij hoort ook onweer. In het noordwesten valt waarschijnlijk de meeste regen.

Groot Brittannië
Het weer is niet stabiel te noemen. Het zonnetje is geregeld te zien, maar regen- en onweersbuien behoren ook tot de ingrediënten van het weerbeeld. De middagtemperaturen liggen over het algemeen boven 20 graden en in Engeland kan lokaal de 30 graden worden bereikt.

Zuid-Europa

Griekenland
Voor een strandvakantie is Griekenland op het moment een prima bestemming. Flink veel zonneschijn en af en toe een vriendelijke stapelwolk. Slechts sporadisch is kans op een bui. De middagtemperaturen liggen rondom de 30 graden.

Italië
Hoge temperaturen van 30 graden en meer en heel veel zonneschijn. Op en top zomer dus. In de Alpenregio is meestal meer bewolking en komen buien voor. Elders blijft het meestal droog.

Portugal
De zon schijnt met regelmaat, maar soms eist meer bewolking de aandacht op. In het noordwesten kan het soms wat regenen. Verder is het zomerweer en prima toeven op het strand met middagtemperaturen rond 30 graden.

Spanje
Het is warm en in het binnenland zijn temperaturen rond 40 graden mogelijk. De zon schijnt volop, maar soms kunnen lokaal donkere wolken ontstaan en geeft een regen- of onweersbui verkoeling.

Turkije
Turkije is op het moment een prima locatie voor een strandvakantie. De temperatuur overschrijdt in de badplaatsen gemakkelijk de 30 graden. De zon schijnt meestal, maar soms is er wel kans op een lokale onweersbui. In het noorden van het land is vaker meer bewolking.

Centraal Europa

Duitsland
Na een paar bloedhete en zonnige dagen met soms ook onweersbuien wordt het halverwege volgende week minder warm. Ook de bewolking lijkt een groter aandeel in het weerbeeld te krijgen.

Oostenrijk
Het is warm, misschien wel heet met in het binnenland maxima rond 35 graden. De zon speelt een dominante rol in het weerbeeld. Toch kan de dag worden afgesloten met een stevige onweersbui.

Zwitserland
Vaak schijnt de zon, maar soms neemt de bewolking de overhand en soms kan de dag worden afgesloten met onweersbuien. In de middag loopt de temperatuur op naar circa 30 graden en op vele plaatsen nog enkele graden verder.


Amber Struijk Amber Struijk Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.