Weerbericht Europa

Weerbericht Europa

25 feb. 2017

In het noordwesten van Europa is het de komende tijd wisselvallig weer en ook in Frankrijk en Duitsland wordt na het weekend wordt in toenemende mate wisselvallig weer verwacht. Daarbij is het wel zacht. In het zuiden van Europa is de kans op buien in Italië groter dan in het zuiden en oosten van Spanje. Ook in Portugal kunnen na het weekend tijdelijk buien ontstaan.

West-Europa

Frankrijk
Er zijn zonnige perioden, wolkenvelden en het is overwegend droog. Vooral in het zuiden is het zonnig. Na het weekend is het in het midden en noorden grijs en regenachtig met in de Alpen sneeuw. Daarna volgt ook in het zuiden tijdelijk regen, maar later in de week neemt de neerslagkans weer af. In Parijs ligt de middagtemperatuur tussen 10 en 13 graden. In het zuiden is het 13-17 graden.

Groot Brittannië
De komende tijd is het wisselvallig weer. Dagelijks is er een aanzienlijke kans op regen en de hoeveelheid zon is beperkt. In Londen is het met 12-13 graden erg zacht, maar na het weekend gaat de temperatuur geleidelijk wat omlaag. Later in de week kan het opnieuw 12 graden worden.

Zuid-Europa

Italië
Over de zuidelijke helft trekken enkele buien en in het noorden is het droog met zonnige perioden. De buien trekken de komende dagen weg en is het tijdelijk droog. Dinsdag kunnen in het noorden buien ontstaan en halverwege de week is in het hele land kans op een paar lokale buien. Daarna is het weer wisselend bewolkt en droog. In Rome is het komende week 17-18 graden.

Portugal
Naast perioden met zon zijn er ook wolkenvelden. In het weekend blijft het op de meeste plaatsen droog, maar na het weekend valt af en toe wat regen. Daarbij is de kans op neerslag in Porto groter dan in bijvoorbeeld Faro. Later in de week neemt de neerslagkans af en wordt het zonniger. In Lissabon is het in de middag een graad of 17.

Spanje
Op veel plaatsen schijnt de zon. Toch kunnen sommige kustplaatsen aan de Middellandse Zee te maken hebben met wolkenvelden. Na het weekend neemt de bewolking in het noordwesten en westen toe. Daarbij stijgt de kans op een bui. In de rest van het land blijft het droog met zon en hooguit wolkenvelden. In het zuiden en oosten kan het 17 tot 21 graden worden.

Centraal Europa

Duitsland
In het zuiden is het wisselend bewolkt, maar in het noorden valt af en toe neerslag. Aanvankelijk wordt het 6 tot 9 graden, maar de middagtemperatuur stijgt de komende dagen naar 11 graden in het noorden tot plaatselijk 16 in de Rijnvallei. Dinsdag gaat het in het zuiden en midden regenen. Vooral in het noordoosten kan dan de zon doorbreken. De dagen daarna is het wisselvallig en minder zacht.

Oostenrijk
Komende dagen is het meest droog met zonnige perioden. De middagtemperatuur ligt op veel plaatsen enkele graden boven het vriespunt en geleidelijk wordt het warmer. Vooral maandag kan het in de dorpen in de dalen ’s middags lokaal meer dan 10 graden worden. De dagen daarna neemt de kans op sneeuwval toe. In de dalen kans soms smeltende sneeuw vallen. De temperatuur gaat dan een paar graden omlaag.

Zwitserland
Er zijn zonnige perioden en de temperatuur gaat tijdelijk flink omhoog. De komende dagen komt het in de middag tot hoog op de pistes tot dooi. In de nachten vriest het gewoon en de sneeuw op de pistes zullen nauwelijks lijden onder de zachte omstandigheden. Dinsdag en woensdag volgt sneeuw. In de lagere dalen kan natte sneeuw vallen en dan is het minder zacht.


Matthijs van der Linden Matthijs van der Linden Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.