Weerbericht Europa

Weerbericht Europa

28 juni 2016

In het zuiden van Europa is het met 30-35 graden op veel plaatsen tropisch warm. Daarbij kunnen we veel zon verwachten en alleen plaatselijk een onweersbui. Het noordwesten van Europa heeft met koelere lucht en regenbuien te maken. Ook in de Alpenregio kunnen we deze week buien verwachten, maar daarna volgen ook dagen waarop de neerslag weer meevalt.

West-Europa

Frankrijk
In de zuidelijke departementen is het fink warm met maxima tussen 27 en 31 graden. Aanvankelijk is het zonnig en droog, de komende dagen kunnen wel een paar lokale buien ontstaan. De kans op neerslag is op Corsica erg klein. In het noorden is het minder warm en kan van tijd tot tijd wat regen vallen. In Parijs ligt de middagtemperatuur tussen 21 en 23 graden.

Groot Brittannië
Met een (zuid)westelijke stroming trekken regengebieden over de eilandengroep. In Londen valt de meeste regen later in de middag en in de avond en daarbij kan het redelijk waaien. Later in de week kunnen we enkele buien verwachten en blijft het tussendoor vaak droog. Ook het vooruitzicht naar volgende week laat licht wisselvallig weer zien.

Zuid-Europa

Griekenland
Het is vrij zonnig en warm zomerweer. Op veel plaatsen stijgt de temperatuur naar 30-35 graden. Vooral op het vasteland kan in de loop van de dag een lokale bui ontstaan. Later in de week neemt de buienkans af en ziet de verwachting er zonnig uit. In het weekend en volgende week kan op het heetst van de dag opnieuw lokaal onweer ontstaan.

Italië
De komende tijd is het vrij zonnig en in grote delen van het land tropisch warm. Als er een lokale onweersbui ontstaat, dan zal dat waarschijnlijk in het uiterste noorden van het land zijn. Volgende week zou ook in het midden van het land een bui kunnen ontstaan.

Portugal
Voor zonnig en droog zomerweer zit je in Portugal goed. In het binnenland is het de komende tijd met 30-35 graden tropisch. Aan de kust staat af en toe een stevige aanlandige wind en is het met 25 tot 27 graden minder warm.

Spanje
Over het zuiden van het land trekken velden hoge bewolking. Op veel plaatsen blijft het droog, maar een lokale bui is niet uitgesloten. De wolkenvelden trekken de komende dagen naar het oosten van het land en vooral Mallorca maakt tijdelijk kans op een bui. In de tweede helft van de week schijnt in grote delen van het land weer de zon. De middagtemperatuur is hoog zomers tot tropisch.

Turkije
In grote delen van het land schijnt de zon en is het behoorlijk warm. Middagtemperaturen van 30-35 graden zijn geen uitzondering en lokaal is het nog warmer. Vooral in het binnenland kunnen stapelwolken ontstaan en lokaal ook een onweersbui.

Centraal Europa

Duitsland
Er zijn veel wolkenvelden, vooral in de centrale delen. Het zuidoosten maakt de grootste kans op zon. De komende dagen valt eerst in het (uiterste) noorden regen en later kunnen we in het hele land een bewolkte en regenachtige dag verwachten. Daarna volgt een aantal dagen met zowel wolkenvelden en buien als zonnige perioden. De middagtemperatuur ligt tussen 20 graden aan de kust en 26 in het zuiden.

Oostenrijk
De komende zeven dagen is het weerbeeld heel wisselend. Zonnig weer geleidelijk plaats voor bewolking en (onweers)buien. Daarna trekken de buien weg, maar in het weekend kan opnieuw onweer ontstaan. Ook het vooruitzicht naar volgende week laat buien zien. In Wenen is het 26 tot 30 graden.

Zwitserland
Het wisselend bewolkte en overwegend droge weer maakt tijdelijk plaats voor een dag met veel buien. In het weekend is het op een enkele bui na droog, maar de volgende week kunnen we vaker regen verwachten. In Basel wordt het vaak 24-25 graden, in Genève kan het wat warmer zijn.


Matthijs van der Linden Matthijs van der Linden Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.