Weerbericht Europa

Weerbericht Europa

21 okt. 2016

Voor zomerweer zijn de Turkse badplaatsen de beste locatie. Daar is het zomers warm met veel zonneschijn. In de rest van Europa is het koel en wisselvallig. Soms waait het ook stevig. Op de Britse Eilanden is het rustig en overwegend droog met regelmatig zon.

West-Europa

Frankrijk
In het zuiden van Frankrijk is het aangenaam. De zon schijnt vaak en de temperatuur ligt in de middag rond 18 graden. Elders is het wat frisser met meer bewolking en soms een bui. Vanaf zondag neemt in het zuiden de kans op buien toe.

Groot Brittannië
Het fraai herfstweer. Regen valt er nauwelijks, hooguit een enkel buitje in de kustgebieden. Bovendien is het zonnetje is regelmatig te zien. De temperatuur ligt in de middag tussen 11 en 15 graden.

Zuid-Europa

Griekenland
In het westen op het vaste land komen stevige buien voor, waarbij ook kans is op onweer. Op de oostelijke eilanden is het nog zonnig en met 22-24 graden behoorlijk aangenaam. In het weekend is er overal vrij veel bewolking, maar neemt de kans op stevige buien af.

Italië
In Italië is het licht wisselvallig. Er zijn flinke zonnige perioden, maar er komen ook enkele buien voor. In het zuiden kan het zomers warm worden, maar in het noordelijk gelegen Milaan is het met zo'n 15 graden een stuk frisser.

Portugal
De kans op regen stijgt met de dag. In het weekend worden stevige buien verwacht. Daarbij kan het onweren en wordt het flink nat. Het wordt gevoelig frisser. Volgende week houdt het buiige weertype stand.

Spanje
Tot het weekend is het weerbeeld prima met zelfs in het noorden veel ruimte voor de zon. In het weekend wordt het zeker in het westen het stuk minder fraai. Door hevige buien kan het flink nat worden. In het oosten, zoals Barcelona, heb je tussendoor ook fraaie momenten met veel zonneschijn.

Turkije
In Turkse badplaatsen zoals Antalya is het heerlijk weer met veel zonneschijn en temperaturen rond 26 graden. In Ankara ligt de temperatuur enkele graden lager, maar schijnt het zonnetje ook volop. Verder naar het noorden, zoals in Istanboel, is er wat meer bewolking aanwezig.

Centraal Europa

Duitsland
Het weerbeeld is behoorlijk wisselvallig en vrij fris. Er zijn veel wolkenvelden met soms zon en af en toe een bui. In het weekend wordt het overwegend droog met in het zuiden meer zon dan in het noorden.

Oostenrijk
De kans op regen neemt af en vanaf het westen komt de zon vaker door. In het weekend is het overwegend droog met regelmatig ruimte voor de zon. In Wenen ligt de temperatuur in de middag rond 12 graden.

Zwitserland
Zonnige perioden worden afgewisseld met bewolkte exemplaren. Meestal is het droog, maar zondag kunnen enkele buien voorkomen. In Genève is het overdag een graad of 12. In Lugano zijn eerst nog temperaturen van 14 graden mogelijk, maar ook daar zakt de temperatuur de komende dagen richting 12 graden. Na het weekend wordt het weer wat warmer.


Matthijs van der Linden Matthijs van der Linden Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.