Weerbericht Europa

Weerbericht Europa

8 dec. 2016

Wie van de zon wil genieten kan terecht in de landen aan de Middellandse Zee. Plaatselijk wordt het nog steeds 20 graden! Ook in de Alpen schijnt de zon, maar de temperatuur gaat wel omhoog. Boven 1500 meter zijn de omstandigheden voor wintersport ideaal. In West-Europa wordt het zachter en is het licht wisselvallig. De kou vinden we helemaal in het noorden van Scandinavië en Oost-Europa. Daar valt ook flink wat sneeuw.

West-Europa

Frankrijk
Het is komende dagen rustig en droog weer in Frankrijk. De zon is vooral in het zuiden te vinden. In het midden en noorden komt soms ook hardnekkig bewolking voor. In het zuiden ligt de temperatuur rond 15 graden, in Parijs is het met een graad of 10 ook zacht. In de omgeving van Staatsburg komt de eerste dagen nog mist voor en is het een stuk kouder met in de nachten lichte tot matige vorst.

Groot Brittannië
Storingen veroorzaken regelmatig perioden met regen, maar er zijn ook genoeg droge momenten waarbij de zon schijnt. Het is bijzonder zacht met 12 graden in Schotland en 14 in Engeland! In het weekend gaat de temperatuur iets naar beneden.

Zuid-Europa

Italië
De buien in het zuiden trekken weg en de zon schijnt flink de komende dagen. In het noorden kan af en toe hardnekkige mist en laaghangende bewolking voorkomen. Daar wordt de 10 graden niet meer gehaald. In Rome is het een graad of 15 en op Sicilië en in Sardinië kan het lokaal 20 graden worden.

Portugal
Het is rustig weer in Portugal. In het noordoosten komt soms hardnekkig mist voor, verder wisselen wolkenvelden en flinke zonnige perioden elkaar af. Aan de kust zou een enkele bui van zee binnen kunnen drijven. De maxima liggen rond 11 graden in Bragança, terwijl het in de Algarve ruim 20 graden kan worden. Op Madeira is het zonnig en droog bij een graad of 22.

Spanje
Het is heerlijk weer om te overwinteren in Spanje. De zon schijnt flink en het blijft droog. In de Zaragoza vallei kan hardnekkig mist voorkomen en is het een graad of 10. In het noorden en midden is het met 15 graden al warmer en aan de Middellandse Zee is het zelfs 18 tot 20 graden. Op de Canarische Eilanden is het zonnig en zomers warm met 25 graden.

Centraal Europa

Duitsland
In het zuiden is het droog en schijnt de zon van tijd tot tijd. Overdag is het een graad of 7 en in de nachten komt het tot lichte tot matige vorst. In het midden en noorden komt veel meer bewolking voor en valt af en toe wat lichte (mot)regen. De nachten zijn een flink stuk zachter en ook overdag is het maar liefst 10 graden! Geleidelijk wordt het na het weekend in heel Duitsland kouder.

Oostenrijk
Het is fantastisch weer om te wintersporten. De zon schijnt volop en het is koud. Daardoor kunnen sneeuwkanonnen hun werk goed doen. In de dalen hangt soms hardnekkige mist. Er komt geen nieuwe sneeuw meer bij voorlopig. De temperatuur gaat in de loop van de week omhoog, waardoor onder 1500 meter de kwaliteit van de sneeuw sterk achteruit gaat. Boven 2000 meter ligt ruim anderhalve meter sneeuw.

Zwitserland
Het is fantastisch weer om te wintersporten. De zon schijnt volop en het is koud. Daardoor kunnen sneeuwkanonnen hun werk goed doen. Er komt geen nieuwe sneeuw meer bij voorlopig. In de dalen hangt soms hardnekkige mist. De temperatuur gaat in de loop van de week omhoog, waardoor onder 1500 meter de kwaliteit van de sneeuw sterk achteruit gaat. Boven 2000 meter ligt ruim anderhalve meter sneeuw.


Jordi Huirne Jordi Huirne Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.