Weerbericht Europa

Weerbericht Europa

25 aug. 2016

In België hebben we een aantal dagen warm en zonnig zomerweer, maar ook in de landen om ons heen zomert het lekker door. In Parijs liggen de maxima rond 36 graden en ook in Nederland of Duitsland is het tropisch warm. Vanaf het weekend verschijnen weer meer wolken en stijgt geleidelijk de kans op een onweersbui.

West-Europa

Frankrijk
Het is volop zomer. De zon schijnt volop en de temperatuur passeert gemakkelijk de 30 gravengrens. In Bretagne is er meer bewolking met kans op een bui. Het is bovendien minder heet. In het weekend neemt de kans op (onweers)buien toe en volgende week wordt het wat minder warm.

Groot Brittannië
Er valt regelmatig regen, maar ook zijn er flinke droge perioden met zonneschijn. De meeste zonneschijn is voor Engeland en in Schotland valt vaker regen. Rondom Londen liggen de temperaturen rond 25 graden en in Edinburgh blijft de temperatuur waarschijnlijk onder de 20 graden.

Zuid-Europa

Griekenland
De kans op regen- en onweersbuien op het vasteland en westelijke eilanden neemt snel af en het wordt volop zonnig met maxima rond 30 graden. Op de oostelijke eilanden was het al prachtig zomerweer met veel zon en hoge temperaturen en dat blijft voorlopig zo.

Italië
In het zuiden van het land is vandaag en morgen nog kans op een regen- of onweersbui, maar daarna blijft droog met veel zon. In het noorden is en blijft het voorlopig stralend zomerweer. Volop zon en temperaturen van 30 graden of meer.

Kroatië
Het is en blijft stralend zomerweer met veel zon en hoge temperaturen. Aan zee liggen de temperaturen rond 30 graden en in het binnenland iets lager.

Portugal
Aan zee ligt de temperatuur lig vaak net onder of rond de 30 graden, maar in het binnenland is het beduidend warmer. De zon schijnt veel, maar soms zijn er wolkenvelden die het zicht op de zon belemmeren.

Spanje
In het binnenland is het met maxima van 35-38 graden behoorlijk heet en aan de Middellandse Zee liggen de temperaturen tussen 30 en 33 graden. Daarbij schijnt de zon uitbundig en is het dus op en top zomer.

Turkije
Voor een strandvakantie zijn de Turkse badplaatsen met veel zon en tropische temperaturen een prima locatie. In het binnenland en in het noorden kan er meer bewolking zijn en valt soms regen.

Centraal Europa

Duitsland
Het is tropisch warm en zonnig zomerweer. Vanaf het weekend komt er wat meer bewolking en stijgt geleidelijk de kans op een onweersbui. Volgende week wordt het minder heet en valt er vaker regen.

Oostenrijk
Het is stralend zonnig en warm zomerweer. Het weerbeeld wordt dan ook beoordeeld door een 9 of 10. In het weekend kan er wat meer bewolking voorkomen en stijgt geleidelijk de kans op een regen- of onweersbui.

Zwitserland
Het zonnig en warm zomerweer, maar geleidelijk ontstaan wat meer wolkjes aan de strak blauwe lucht. In het weekend wordt meer bewolking verwacht en stijgt geleidelijk de kans op een regen- en onweersbui.


Amber Struijk Amber Struijk Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.