Weerbericht Europa

Weerbericht Europa

27 mrt. 2017

In Spanje en Portugal komen enkele buien voor, maar de komende dagen blijft het droog en wordt het zonniger. Ook in het midden en zuiden van Italië is kans op een bui en is het komende dagen prima weer. In Frankrijk kan de komende dagen in het noordwestelijk kustgebied een bui ontstaan, maar in de rest van het land is het zonnig. Vanaf vrijdag neemt de kans op buien toe. De Alpenregio heeft deze week veel zon met in de dalen hoge temperaturen.

West-Europa

Frankrijk
Het is droog lenteweer met zonnige perioden en zo nu en dan wat bewolking. In grote delen van het land is het 17 tot 20 graden. In het zuidwesten is het nog wat warmer. De komende dagen neemt in de noordwestelijke kustgebieden de bewolking toe en kan een bui ontstaan. Op veel andere plaatsen schijnt de zon en de temperatuur gaat een paar graden omhoog. Vanaf vrijdag neemt de kans op buien toe.

Groot Brittannië
Aanvankelijk is het wisselend bewolkt en overwegend droog, maar de komende dagen neemt de kans op wat regen toe. Tot en met donderdag valt vooral in het westen van de regio neerlag en blijft het in Londen vaak droog, maar daarna worden ook in Zuidoost-Engeland meer buien verwacht. In Londen is het 16 graden en wordt het donderdag met 20 graden tijdelijk warmer.

Zuid-Europa

Griekenland
Het is wisselend bewolkt met kans op een bui. De komende dagen maken juist de zuidelijke en soms de oostelijke eilanden kans op een regenbui. In het noorden en westen is het lekker zonnig en droog. In Athene is het 18 tot 21 graden. Vrijdag verdwijnen de buien en is het op veel plaatsen zonnig en droog lenteweer.

Italië
In het midden en zuiden kan een lokale bui ontstaan, maar verder is het droog met zonnige perioden en in de regio van Turijn meer bewolking. Vanaf woensdag is het vrij zonnig en droog, maar komend weekend neemt de kans op buien geleidelijk toe. In Rome stijgt de temperatuur van 18 graden naar 23 graden op donderdag, maar in het weekend gaan daar weer een paar graden af.

Portugal
Aanvankelijk kunnen nog enkele buien ontstaan, maar de komende dagen blijft het droog met flink wat zon en in het noorden wat meer bewolking. Het droge weer is van tijdelijke aard want vanaf vrijdag is in de noordelijke helft kans op een bui. In het zuiden blijft het overwegend droog. Het vooruitzicht naar volgende week is gunstig met veel zon en in Lissabon 21-24 graden.

Spanje
Er trekken enkele buien over het land, maar aan de zuidoostkust lijkt het droog te blijven met in de Costa Blanca, Costa Cálida en Costa de Almeria veel zon. Komende dagen schijnt op veel meer plaatsen de zon en blijft het droog. Later in de week trekken over het noordwesten enkele buien. In Barcelona is het deze week 18-19 graden. In Málaga is het net een paar graden warmer.

Turkije
In het noorden maken buien de komende dagen plaats voor een vrij zonnig weertype. In het zuiden neemt de bewolking juist toe en daar kunnen in de tweede helft van de week stevige onweersbuien ontstaan. Komend weekend neemt de kans op buien af en wordt het zonniger. In het zuiden is het 18 tot 22 graden. Aan de noordkust liggen de maxima tussen 12 en 16 graden.

Centraal Europa

Duitsland
Het is vrij zonnig met in de ochtend vooral in het noordwesten kans op mist of laaghangende bewolking. De middagtemperatuur stijgt naar 17 tot 21 graden. Halverwege de week neemt in het midden en noorden de bewolking toe en kan plaatselijk een beetje regen vallen. In het zuiden schijnt vaker de zon en later breekt ook in de centrale delen de zon vaker door. In het weekend worden buien verwacht.

Oostenrijk
Het is zonnig en vrij warm lenteweer met in de dalen op veel plaatsen maxima rond 20 graden en later in de week zo'n 22 graden. Voor goede condities om te skiën moet je hoog de bergen in. Zaterdag neemt helemaal in het westen de bewolking toe en kan er een bui ontstaan. Daarna wordt het in het hele land wisselvalliger en iets minder warm.

Zwitserland
De komende dagen is het vrij zonnig met in de ochtend in de dalen regionaal laaghangende bewolking. Het is behoorlijk zacht met in Basel 21 tot 23 graden. In het weekend trekken buien over het land, maar het vooruitzicht naar volgende week laat minder buien zien en meer zon. Het blijft zacht.


Matthijs van der Linden Matthijs van der Linden Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.