Weerbericht Europa

Weerbericht Europa

30 juli 2016

In de buurt van de Alpen is het niet al te fraai. De kans op regen- en onweersbuien is vrij groot, maar gelukkig schijnt tussendoor ook de zon.. Voor een strandvakantie zijn de landen aan de Middellandse Zee een prima lokatie. De zon schijnt daar uitbundig en is tropisch warm tot heet.

West-Europa

Frankrijk
In Zuid-Frankrijk is en blijft het voorlopig volop zomers met veel zonneschijn en temperaturen van een graad of 30. In de rest van het land is het koeler en minder fraai, maar zeker niet altijd slecht. Er is wat meer bewolking en soms komt een (onweers)bui voor.

Groot Brittannië
In Engeland is het weerbeeld licht wisselvallig. Soms zijn er buien, maar het is ook vaak droog met veel ruimte voor de zon. Het weekend lijkt op veel plaatsen droog te verlopen. In Schotland en Noord-Ierland is en blijft het de komende tijd behoorlijk buiig en vrij fris, maar toch schijnt ook daar af en toe de zon.

Zuid-Europa

Griekenland
In Griekenland is het uitstekend weer voor een strandvakantie. De zon schijnt fel en de temperaturen liggen op de meeste eilanden tussen 30 en 35 graden. Op het vasteland liggen de maxima nog wat hoger. In Athene is het zweten met middagtemperaturen rond 37 graden!

Italië
In een groot deel van Italië is het heerlijk zomerweer met middagtemperaturen tussen 30 en 34 graden. De zon schijnt fel en insmeren is een must. Bij de Alpen is het wat minder zomers. De zon schijnt ook daar regelmatig, maar soms kunnen stevige regen- en onweersbuien de pret verstoren.

Portugal
Dit weekend zien we op sommige plaatsen wat meer bewolking verschijnen, terwijl het elders zonnig is. Na het weekend is het nagenoeg overal zomerweer met veel zonneschijn. De temperatuur gaat de lucht in. Aan zee is het een graad of 30, maar in het binnenland kan het 37 graden worden.

Spanje
Dit weekend kan de bewolking lokaal de zon het moeilijk maken, maar volgende week krijgen we weer volop de aandacht van de zon. Aan de Middellandse Zee wordt het 30 tot 34 graden en in het binnenland kan het nog heter worden. Sevilla en Madrid krijgen soms met maxima van 37 graden te maken.

Turkije
Het wordt de komende dagen flink warmer. In het weekend liggen de maxima in de populaire badplaatsen rond 34 graden, maar volgende week kan de temperatuur stijgen naar 38 graden. De zon schijnt fel en insmeren is noodzakelijk.

Centraal Europa

Duitsland
Het weerbeeld is wisselvallig met regelmatig regen. Zeker in het zuiden kan het daarbij onweren. Gelukkig zijn er ook momenten dat het droog is en de zon aangenaam schijnt. In het weekend liggen de maxima in het zuiden nog tussen 25-30 graden, maar volgende week wordt het minder warm.

Oostenrijk
Vandaag is het op veel plaatsen nog tropisch warm en zonnig. Na vandaag zien we regelmatig donkere wolken verschijnen en volgen stevige regen- en onweersbuien. De temperatuur komt daarbij een stukje lager uit.

Zwitserland
Er zijn dagen, waarop het zonnetje vrolijk schijnt en het heerlijk buiten toeven is. Toch zijn er ook momenten dat er regen valt. Soms is het een buitje, maar het kan ook flink hozen met bovendien onweer.


Amber Struijk Amber Struijk Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.