Weerbericht Europa

Weerbericht Europa

01 dec. 2015, 0:00 uur

In het noordwesten is het een komen en gaan van neerslaggebieden. Zeker de westelijke delen van de Britse Eilanden worden flink nat. Bovendien kan het regelmatig flink waaien. In het zuiden is het een stuk rustiger en wordt nauwelijks of geen neerslag verwacht. Ook de zon is daar veel aanwezig.

West-Europa

Frankrijk
In het zuiden is het prima weer. Het zonnetje schijnt veel en de wind is kalm. Neerslag valt er niet of nauwelijks. In het noorden zijn meer wolkenvelden aanwezig en soms trekt een regengebied over de regio. Veel vaker is het echter droog.

Groot Brittannië
Als je van regen en wind houdt ben je in Groot Brittannië aan het goede adres. Zeker de westelijke kustgebieden krijgen heel wat wind en regenwater te verduren. Gelukkig is er tussendoor ook een spaarzaam zonnig moment. Het wordt geleidelijk zachter waardoor de kans op (natte) sneeuw in de Schotse heuvels kleiner wordt.

Zuid-Europa

Italië
De dagen kunnen soms wat grijs door mist en nevel beginnen, maar verder is het aangenaam weer. Het zonnetjes schijnt veel en wordt slechts gehinderd door stapelbewolking. Neerslag wordt er niet of nauwelijks verwacht.

Portugal
Als je van wat zomerser weer houdt dan is het in Portugal nu goed uit te houden. De zon schijnt regelmatig, maar de dagen kunnen wel met mist en nevel beginnen. Soms kan deze grijzighei hardnekkig zijn. In het zuiden liggen de temperaturen daarbij rond 20 graden.

Spanje
Na een soms wat grijze start zien we vervolgens vaak het zonnetje. Het zuiden heeft de meeste zonuren met daarbij temperaturen rond 20 graden. In het noorden kan meer bewolking aanwezig zijn en in het noordwesten is kans op neerslag.

Centraal Europa

Duitsland
Het is herfst met vaak donkere wolken en regen. Tussendoor zijn er ook rustige en overwegend droge dagen, waarbij het zonnetje ook een tijd kan schijnen. Vooral het uiterste zuiden heeft eind van de week veel zonuren.

Oostenrijk
Op hogere pistes ligt op veel plekken al een aardig pak sneeuw. Lager gelegen pistes hebben het moeilijker en in de meeste dalen ligt geen sneeuw. Komende dagen dooit het flink. Daarbij valt eerst lokaal nog neerslag, maar later in de week wordt het droog en zonnig. In de nachten komt het dan wel weer tot vorst.

Zwitserland
Hoog in de bergen ligt een flink pak sneeuw en veel vrij hoog gelegen pistes zijn goed te gebruiken. Op de lager gelegen pistes wordt het komende dagen al snel moeilijker. Het is namelijk droog en het dooit flink. Overdag wordt het 3-7 graden. In de nachten vriest het wel meestal licht.


Amber Struijk Amber Struijk Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.