Brussel - 24 juni 2017 - Het is heet, maar onstabiel zomerweer. De middagtemperatuur stijgt naar 30-34 graden. Het hele weekend is kans op onweersbuien, waarbij zondag de stevigste buien ontstaan. Tussen de buien door schijnt de zon geregeld. Na het weekend wordt het opnieuw prachtig zomerweer. Er is een mix van zon en stapelwolken en het wordt circa 32 graden aan de kust. Na donderdag neemt de kans op onweer opnieuw toe.

Activiteitenweer Kroatië

Gezondheidsweer Kroatië

Het klimaat in Kroatië

Kroatië is een zonnig land met verschillende klimaten. Het gebied aan de Adriatische Zee, met de plaatsen Dubrovnik en Split en het populaire vakantiegebied Istrië, heeft een mediterraan klimaat. De zomers zijn daar zonnig, droog en warm (26°C). De winters zijn zacht, maar wel nat. Landinwaarts wordt het al snel bergachtig. In augustus is het op de berg aangenaam fris (18°C). 's Winters vriest het licht en sneeuwt het. Er wordt op bescheiden schaal geskied. Het binnenland heeft een landklimaat. De zomers zijn droog en warm (24°C). In de winter is het koud en nat en kan het gebied beter worden gemeden.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.