Brussel - 16 augustus 2017 - Het is zonnig zomerweer. De temperatuur ligt daarbij tussen 30 en 35 graden. Vanaf zaterdag trekken vanuit het noordwesten stevige onweersbuien over het land. Dubrovik blijft grotendeels buiten schot. De temperatuur gaat dan naar beneden, volgende week is het een graad of 25. De zon wordt in deze tijd al wat minder krachtig, maar met zonkracht 8 is het nog steeds oppassen voor verbranding.

Activiteitenweer Kroatië

Gezondheidsweer Kroatië

Het klimaat in Kroatië

Kroatië is een zonnig land met verschillende klimaten. Het gebied aan de Adriatische Zee, met de plaatsen Dubrovnik en Split en het populaire vakantiegebied Istrië, heeft een mediterraan klimaat. De zomers zijn daar zonnig, droog en warm (26°C). De winters zijn zacht, maar wel nat. Landinwaarts wordt het al snel bergachtig. In augustus is het op de berg aangenaam fris (18°C). 's Winters vriest het licht en sneeuwt het. Er wordt op bescheiden schaal geskied. Het binnenland heeft een landklimaat. De zomers zijn droog en warm (24°C). In de winter is het koud en nat en kan het gebied beter worden gemeden.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.