Brussel - 28 april 2017 - Aan de westkust is het zonnig, maar Oslo heeft te maken met enkele winterse buien. In Oslo ligt de maximumtemperatuur rond 8 graden. In het weekend wordt het droog en vrij zonnig. Ook wordt het geleidelijk iets warmer. De middagtemperatuur stijgt naar circa 15 graden vanaf dinsdag.

Activiteitenweer Noorwegen

Gezondheidsweer Noorwegen

Het klimaat in Noorwegen

De zeewind en warme Golfstroom hebben een matigende invloed op met name het zuidwesten van Noorwegen. Hier regent het extreem veel. De droogste periode aan de kust is de lente en het begin van de zomer. De winters zijn mild. In het hoge noorden is dat wel anders, daar heerst een toendraklimaat met winterse minima van -40°C. Noorwegen is voor een groot deel bedekt met middelhoge bergen. Aan de oostzijde van de bergen is het een stuk droger dan aan de westzijde. In het binnenland heerst een land- en hooggebergteklimaat.’s Winters zorgt dit in combinatie met de vochtige lucht voor flink wat maanden sneeuwgarantie.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.