Brussel - 26 juli 2017 - In het noorden van Noorwegen is het vrij zonnig en warm met maxima van 20-25 graden. In het midden en zuiden is het wisselvallig. Droge dagen met flink wat zon worden afgewisseld met buiige dagen. Soms kan het flink plenzen. In het zuiden is het amper 20 graden. Het ziet ernaar uit dat er de rest van de maand weinig verandert aan het weerbeeld. Wie de zomer zoekt kan dus terecht in het hoge noorden.

Activiteitenweer Noorwegen

Gezondheidsweer Noorwegen

Het klimaat in Noorwegen

De zeewind en warme Golfstroom hebben een matigende invloed op met name het zuidwesten van Noorwegen. Hier regent het extreem veel. De droogste periode aan de kust is de lente en het begin van de zomer. De winters zijn mild. In het hoge noorden is dat wel anders, daar heerst een toendraklimaat met winterse minima van -40°C. Noorwegen is voor een groot deel bedekt met middelhoge bergen. Aan de oostzijde van de bergen is het een stuk droger dan aan de westzijde. In het binnenland heerst een land- en hooggebergteklimaat.’s Winters zorgt dit in combinatie met de vochtige lucht voor flink wat maanden sneeuwgarantie.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.