Begijnendijk

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen

vandaag

 
13° / 23°

morgen

 
15° / 21°

Hooikoorts weersverwachting

Na vandaag tijdelijk weinig pollen

Vandaag is het droog weer met vrij veel zon. Er zal behoorlijk veel pollen worden geproduceerd. Na vandaag is het een drietal dagen behoorlijk buiig. De lucht zal daardoor meestal (nagenoeg) pollenvrij zijn. Vanaf zondag schakelen we over op een droger en zonniger weertype. Hierdoor zullen hooikoortsklachten weer toe kunnen nemen.

Vandaag is het zonnig en droog. Er valt redelijk veel pollen in de lucht te verwachten. Morgen, vrijdag en zaterdag staan dagelijks regelmatig buien op het programma. De lucht zal op deze dagen meestal pollenvrij zijn. Vanaf zondag schakelen we weer over op een overwegend droog weertype met regelmatig ruimte voor de zon.

In deze tijd van het jaar veroorzaken enkele kruiden vrij veel overlast. Het pollen van de bijvoet is sterk allergeen en ook pollen van brandnetels levert een flinke bijdrage aan de pollendruk. Ook een aantal grassoorten kan nog pollen produceren. Maïs, eigenlijk ook een grassoort, produceert sterk allergeen pollen. Dit pollen is relatief zwaar, waardoor het zich moeilijk ver kan verspreiden. Klachten door maïspollen blijven dus meestal beperkt tot gebieden vlakbij maïsakkers.

 

Verberg

De hooikoorts voor Begijnendijk de komende 7 dagen

  wo 16 do 17 vr 18 za 19 zo 20 ma 21 di 22
Bomen
Els
Hazelaar
Berk
Eik
Es
  wo 16 do 17 vr 18 za 19 zo 20 ma 21 di 22
Grassen
Grassen
 
Kruiden
Zuring
Weegbree
Bijvoet
Ambrosia
Brandnetel

Activiteitenweer Begijnendijk

Gezondheidsweer Begijnendijk

Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.