Bever

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen

vandaag

 
14° / 20°

morgen

 
15° / 23°

Hooikoorts weersverwachting

Grote kans op klachten door kruiden

Het is een aantal dagen overwegend droog. Hierdoor kunnen veel pollen van kruiden, zoals ambrosia en bijvoet, in de lucht terecht komen en hooikoortsklachten veroorzaken. Ook enkele grassen, waaronder Maïs, veroorzaken allergie. Pas richting het weekend neemt de neerslagkans weer toe. Of het dan echt weer flink buiig wordt is nog onzeker.

Deze (werk)week hebben we een weertype waarbij het meestal droog is. Slechts lokaal valt nog een keer een bui of passeert een regengebiedje. Vandaag kan overigens op grote schaal nog wat lichte regen vallen. Door dit droge weer kunnen steeds meer pollen in de lucht terecht komen. Woensdag zullen zomerse temperaturen en flink wat zon ervoor zorgen dat de kruiden en grassen sterk bloeien en veel pollen produceren. Pas vanaf het weekend wordt de neerslagkans weer vrij groot. Of het echt weer flink buiig wordt valt nog te bezien.

De meeste hooikoortsklachten ontstaan in deze tijd van het jaar door de bloei van kruiden. De bijvoet verspreidt matig tot sterk allergeen pollen en de ambrosia zeer sterk allergeen pollen. De ambrosia komt slechts lokaal voor en dan vooral op braakliggende terreinen en in bermen. Ook bloeiend maïs en enkele andere grassoorten kunnen nog allergische reacties veroorzaken.

 

 

Verberg

De hooikoorts voor Bever de komende 7 dagen

  ma 21 di 22 wo 23 do 24 vr 25 za 26 zo 27
Bomen
Els
Hazelaar
Berk
Eik
Es
  ma 21 di 22 wo 23 do 24 vr 25 za 26 zo 27
Grassen
Grassen
 
Kruiden
Zuring
Weegbree
Bijvoet
Ambrosia
Brandnetel

Activiteitenweer Bever

Gezondheidsweer Bever

Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.