Deinze

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen

vandaag

 
17° / 21°

morgen

 
16° / 22°

Hooikoorts weersverwachting

Buien spoelen lucht vaak schoon

Komende tijd is het wisselvallig en dat is goed nieuws voor mensen met hooikoorts. Buien spoelen regelmatig de lucht schoon. Een klachtenvrije situatie zit er niet in, want tijdens droge momenten komt al snel weer vrij veel pollen in de lucht terecht. Daarnaast worden sommige plaatsen gemist door de buien.

Grassen zijn in deze tijd van het jaar de belangrijkste veroorzaker van hooikoortsklachten. Het pollen van gras is zeer sterk allergeen. Bij droog en zonnige weer is de kans op jeukogen en niesbuien groot. Ook is pollen van kruiden in de lucht aanwezig, maar dit veroorzaakt minder ernstige klachten.

Zeker tot en met zondag regent het vaak en is de hooikoortssituatie vrij gunstig. Doordat de neerslag een buiig karakter heeft blijft het op sommige plaatsen soms toch langdurig droog en dan kan tijdelijk toch veel pollen in de lucht terecht komen. Het regenwater dat valt zal er bovendien voor zorgen dat veel gras (wat geel was geworden door droogte) opnieuw gaat groeien en bloeien. Op termijn komt tijdens droge momenten dus weer steeds meer pollen in de lucht terecht.

Verberg

De hooikoorts voor Deinze de komende 7 dagen

  wo 28 do 29 vr 30 za 01 zo 02 ma 03 di 04
Bomen
Els
Hazelaar
Berk
Eik
Es
  wo 28 do 29 vr 30 za 01 zo 02 ma 03 di 04
Grassen
Grassen
 
Kruiden
Zuring
Weegbree
Bijvoet
Ambrosia
Brandnetel

Activiteitenweer Deinze

Gezondheidsweer Deinze

Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.